tarta z konfiturą z cebuli

{{headerMessage}}
Czasami tak mam, że nachodzi mnie ochota na parę składników. Chodzę po sklepie i wymyślam co by tu.. I tak oto powstała ta tarta. Prosta, mało składników ale zapewniam Was, że połączenie genialne. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mini tarty z konfiturą z czerwonej cebuli i kozim serem Całkiem niedawno zrobiłam małe zapasy konfitury z czerwonej cebuli. O dziwo, po kilku dniach jeszcze trochę jej zostało, więc postanowiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krucho - drożdżowe ciasto z serem pleśniowym i konfiturą z czerwonej cebuli. Idealna kompozycja, która powstała z potrzeby "zażycia" tego ostatniego składnika. Tartę poznałam u znajomych na imprezie a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obiecałam wczoraj sposób na wykorzystanie konfitury, oto jest :). Czasami robi się takie cuda i potem niewiadomo co z nimi zrobić. Planowałam jeszcze wykorzystać ją jako dodatek do łososia, ale nic Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Konfitury z czerwonej cebuli pierwszy raz spróbowałam na pizzy, w duecie z kozim serem. Składając zamówienie w restauracji, przez myśl przemknął mi koszmar z dzieciństwa - syrop z cebuli, lek na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minut, aż brzego będą lekko złociste. Podajemy posypane świeżymy ziołami, doprawione gruboziarnistym pieprzem. 3.2.1311 Przeczytaj również Mule w winie Fishcakes (kotleciki rybne) Szakszuka z chili Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na orzechowo-orkiszowym spodzie pod puszystą kołderką z koziego sera kryje się konfitura z buraka i czerwonej cebuli. Mini tarty to doskonała przekąska do lampki czerwonego wina lub wstęp do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu. Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych. Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :) Dziękuję i zapraszam ponownie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarty na francuskim cieście z dodatkiem konfitury cebulowej, gotowanych ziemniaków pokrojonych na plasterki, szynki parmeńskiej, sera feta i ziół. Tarta z karmelizowaną cebulą, ziemniakami i fetą to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Pieczony peklowany schab Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Na blogach zaczyna królować jesień, czyli czas na przetwory! Konfitura morelowa (Zmysły w kuchni) Moreli nie może u mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 500 g mięsa mielonego, 5 pieczarek, 1 cebula, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, sos poziomkowy: 4 łyżki konfitury poziomkowej Krokus, 1/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warstwą majonezu, układamy porcję konfitury z czerwonej cebuli i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w odrobinie mąki, następnie w rozbełtanych z wodą jajkach i bułce tartej. Tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Konfitura z mirabelek na ... Lekka włoska przekąska » Ratatuj z szynką parmeńską Niesamowicie pyszne i aromatyczne danie jednogarnkowe:) Składniki: 250 g szynki parmeńskiej Beretta 1 mała cukinia 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie macie pomysłu co dodać do pasztetu, sałatki czy pomidora ... mam nadzieję że moja KONFITURA CEBULOWA rozwiąże Wasz problem. - dwie średnie cebule zwykłe - jedna cebula czosnkowa - kilka łyżek octu Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
konfitura z czerwonej cebuli

konfitura z czerwonej cebuli 684

2
{{headerMessage}}
Podsmażona czerwona cebula traci swój ostry smak i dzięki długiemu gotowaniu, dodatkowi brązowego cukru, czerwonego wytrawnego wina i octu balsamicznego, staje się bardzo słodka i delikatna. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedliście kiedyś góralską pizzę z oscypkiem? Ja ostatnio tak i baaaardzo mi smakowała… Taka wersja tej potrawy nie wywodzi się chyba z tradycyjnej włoskiej kuchni, ale co tam. :) Idąc tym tropem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulpeciki indycze w sosie żurawinowo-chrzanowym 50 dag mielonego mięsa z indyka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki 5 dag suszonej żurawiny słoiczek Zobacz więcej
m-n-i-a-m
m-n-i-a-m Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniam!
Pasztet jarski

Pasztet jarski 802

1
{{headerMessage}}
Pasztet bezmięsny, pieczarkowo- jajeczny, bardzo delikatny w smaku, wilgotny i po prostu pyszny! Czas przygotowania: 1:30 h Piekarnik: 180ºC Składniki na jedną dłuższą keksówkę: 10 jajek ugotowanych Zobacz więcej