tarta z porami z sosem z fasoli

słoiczka pędów bambusa (170g) 0,5 słoika pędów fasoli mung ( 150g) 1 łyżeczka kurkumy sól , pieprz szczypta słodkiej papryki szczypta curry 1 łyżka sosu sojowego sok z 0,5 cytryny 1 łyżeczka świeżo Zobacz więcej
DESERY, DROBIOWE PRZYSMAKI oraz CZEKOLADA W ROLI GŁÓWNEJ. MinibezyTorciki stefankowePikantna tarta Mini tarty z ciasta francuskiego Tarta cytrynowa Krewetki w tempurze Skrzydełka Zobacz więcej
2- słoiki sosu meksykańskiego 2- puszki fasoli czerwonej sól i pieprz 1- marchewka 1- pietruszka 0,5- selera 0,5 - pora 1- łyżka masła 1- cebula liście laurowe ziele angielskie majeranek 3,5 l wody Zobacz więcej
tysiąca wysp Przygotowanie:Najpierw przygotowuję miseczki, aby każdy składnik sałatki był osobno. Seler i fasolkę odcedzam na sitkach , jak odciekną z zalewy przekładam oddzielnie do miseczek szynkę Zobacz więcej
białej fasoli namoczonej na noc 1 spora szalotka 1/4 szklanki bułki tartej 1 jajko z chowu wolnowybiegowego 1 łyżeczka kuminu sól, pieprz olej do smażenia Na sos: 1 szklanka gęstego, naturalnego Zobacz więcej
Przeglądając książki kucharskie naszła nas ochota na jakieś kotlety. Robiliśmy już z soczewicy, fasoli, ciecierzycy, brokułów, buraków, ale do tej pory nie spróbowaliśmy ulepić pulpetów z samego tofu, Zobacz więcej
Składniki, 3-4 porcje: Farsz: • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 cebula, pokrojona w kostkę • 500 g mielonej wołowiny • 4 ząbki posiekanego czosnku • 1 marchewka • 1/2 pęczka świeżej kolendry • 1 por Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu zachwycam się pasztetami. Nie mięsnymi jednak a warzywnymi. Robiłam już z selera i cukinii. Teraz przyszła pora na pasztet z warzyw. Napiszę jedno jest pyszny. Zachęcam do zrobienia Zobacz więcej
niezbyt skomplikowaną tartę - z dodatkiem pora i żółtego sera. Składniki: - 700 g oczyszczonych podgrzybków, - 1 duży por (biała część), - 200 g startego żółtego sera, - 1 łyżeczka suszonego Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelakie rośliny strączkowe, które dzięki sporej zawartości białka doskonale zastępują mięso. O ile po fasolę piękny jaś czy cieciorkę mogę sięgnąć o dowolnej porze roku, o tyle świeżą Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelakie rośliny strączkowe, które dzięki sporej zawartości białka doskonale zastępują mięso. O ile po fasolę piękny jaś czy cieciorkę mogę sięgnąć o dowolnej porze roku, o tyle świeżą Zobacz więcej
Pulpety już dawno nie kojarzą mi się z nudną i tradycyjną wersją. Owszem lubię je w sosie pieczarkowym czy koperkowym, ale ile można je jeść w tym samym wydaniu. Dlatego od jakiegoś czasu staram się z Zobacz więcej
2 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. czarnej fasoli włoszczyzna (bez pora) 1 batat 2 cebule 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka chilli świeżo mielony pieprz i sól do smaku 6 łyżek sosu Zobacz więcej
Tarta jest daniem niezwykle wdzięcznym, zarówno jeśli przygotowujemy ją na przyjęcia, dla gości, jak i na obiad, dla najbliższych. Robi się ją stosunkowo szybko, a wariacji na jej temat są tysiące. Zobacz więcej
zapasu. Czas: 30 minut lub 10 minut zależy czy smażymy czy odgrzewamy Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 jajko bułka tarta do panierowania 1 puszka fasoli w sosie pomidorowym ( ok. 400 g - Zobacz więcej
Są takie dni, gdy jak nigdy chce się fast foodu. Wtedy najlepiej sięgnąć, po domową wersję "szybkiego jedzenia". U nas ten dzień pojawił się dzisiaj. Do tej pory robiłam burgery z czerwonej fasoli. Od Zobacz więcej
Pasztet z białej fasoli Zbliżają się święta, zatem pora wziąć się za pieczenie, gotowanie i sprzątanie - zupełnie jakbyście nie robili tego na co dzień. Żebyście nie narzekali, że po Wigilii nie Zobacz więcej
Publikacja w nr 9 w Poradniku i kropka - Publikacje - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Publikacja w nr 9 w Poradniku i kropka (26.02.2015)Wytrawne Zobacz więcej
warzywa w małej ilości wody są świetnym materiałem na wegańskie mielone. SKŁADNIKI: - 4 średnie marchewki - 1 spora pietruszka - pół średniego selera - biała część pora - puszka czerwonej fasoli - 10 Zobacz więcej