tarta z porami z sosem z fasoli

słoiczka pędów bambusa (170g) 0,5 słoika pędów fasoli mung ( 150g) 1 łyżeczka kurkumy sól , pieprz szczypta słodkiej papryki szczypta curry 1 łyżka sosu sojowego sok z 0,5 cytryny 1 łyżeczka świeżo Zobacz więcej
DESERY, DROBIOWE PRZYSMAKI oraz CZEKOLADA W ROLI GŁÓWNEJ. MinibezyTorciki stefankowePikantna tarta Mini tarty z ciasta francuskiego Tarta cytrynowa Krewetki w tempurze Skrzydełka Zobacz więcej
2- słoiki sosu meksykańskiego 2- puszki fasoli czerwonej sól i pieprz 1- marchewka 1- pietruszka 0,5- selera 0,5 - pora 1- łyżka masła 1- cebula liście laurowe ziele angielskie majeranek 3,5 l wody Zobacz więcej
Troszkę odmiany, z kiełkami, pyszotka;) Składniki:Seler marynowany słoik 670 g 2 poryPuszka czerwonej fasoli (400 g)6 jajek ugotowanych na twardo30 dkg szynki drobiowej30 dkg zółtego seraKiełki Zobacz więcej
Jedne z najsmaczniejszych jakie do tej pory zrobiłam, bardzo polecam. Świetnie komponują się z cacykami. Zjedliśmy je w towarzystwie pieczonych ziemniaków i sałatki z czerwonej kapusty i śliwek - ta Zobacz więcej
Przeglądając książki kucharskie naszła nas ochota na jakieś kotlety. Robiliśmy już z soczewicy, fasoli, ciecierzycy, brokułów, buraków, ale do tej pory nie spróbowaliśmy ulepić pulpetów z samego tofu, Zobacz więcej
Składniki, 3-4 porcje: Farsz: • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 cebula, pokrojona w kostkę • 500 g mielonej wołowiny • 4 ząbki posiekanego czosnku • 1 marchewka • 1/2 pęczka świeżej kolendry • 1 por Zobacz więcej
pomidorowy jogurt naturalny jajko 4 łyżki wina zioła do musaki pieprz sól olej ser tarty Konfiguracja potrawy: Bakłażana kroimy na plasterki i przez chwilę gotujemy. Po odsączeniu układamy jedną Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu zachwycam się pasztetami. Nie mięsnymi jednak a warzywnymi. Robiłam już z selera i cukinii. Teraz przyszła pora na pasztet z warzyw. Napiszę jedno jest pyszny. Zachęcam do zrobienia Zobacz więcej
Trudno sprostać jesiennej tradycji kiedy nie nie ma się smaka na grzyby. Przechadzając się ryneczkiem co jakiś czas bez większego entuzjazmu spoglądam na rydze, maślaki, borowiki i inne skarby lasu. Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelakie rośliny strączkowe, które dzięki sporej zawartości białka doskonale zastępują mięso. O ile po fasolę piękny jaś czy cieciorkę mogę sięgnąć o dowolnej porze roku, o tyle świeżą Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelakie rośliny strączkowe, które dzięki sporej zawartości białka doskonale zastępują mięso. O ile po fasolę piękny jaś czy cieciorkę mogę sięgnąć o dowolnej porze roku, o tyle świeżą Zobacz więcej
Pulpety już dawno nie kojarzą mi się z nudną i tradycyjną wersją. Owszem lubię je w sosie pieczarkowym czy koperkowym, ale ile można je jeść w tym samym wydaniu. Dlatego od jakiegoś czasu staram się z Zobacz więcej
Pasztet wegański ... hmmmm ... lubię mięso, ale wszystkiego trzeba spróbować! Wyszło naprawdę smacznie, chociaż ja dodałabym tu jajko, bo sądzę, ze konsystencja byłaby fajniejsza. Pasztet byłby już Zobacz więcej
Tarta jest daniem niezwykle wdzięcznym, zarówno jeśli przygotowujemy ją na przyjęcia, dla gości, jak i na obiad, dla najbliższych. Robi się ją stosunkowo szybko, a wariacji na jej temat są tysiące. Zobacz więcej
Potrawa dnia drugiego . Doskonale się sprawdza kiedy nam się spieszy. Przygotowujemy na raty. Nadmiar usmażonych sznycli po ostudzeniu ląduje w zamrażarce. Jak przychodzi pora to wystarczy otworzyć Zobacz więcej
Są takie dni, gdy jak nigdy chce się fast foodu. Wtedy najlepiej sięgnąć, po domową wersję "szybkiego jedzenia". U nas ten dzień pojawił się dzisiaj. Do tej pory robiłam burgery z czerwonej fasoli. Od Zobacz więcej
Pasztet z białej fasoli Zbliżają się święta, zatem pora wziąć się za pieczenie, gotowanie i sprzątanie - zupełnie jakbyście nie robili tego na co dzień. Żebyście nie narzekali, że po Wigilii nie Zobacz więcej
Publikacja w nr 9 w Poradniku i kropka - Publikacje - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Publikacja w nr 9 w Poradniku i kropka (26.02.2015)Wytrawne Zobacz więcej
warzywa w małej ilości wody są świetnym materiałem na wegańskie mielone. SKŁADNIKI: - 4 średnie marchewki - 1 spora pietruszka - pół średniego selera - biała część pora - puszka czerwonej fasoli - 10 Zobacz więcej