tarta z porem boczkiem

Uwielbiam tarty ze słodkim nadzieniem i warzywnym, przeważnie robię na kruchym spodzie tym razem zrobiłam na francuskim. Tarta z porem i boczkiem - 1 op. ciasta francuskiego - 2 pory - 150 g wędzonego Zobacz więcej
mslowik
mslowik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Gara Para
Tarta z porem i boczkiem

Tarta z porem i boczkiem 202

0
Od jakiegoś czasu właśnie ona chodziła mi po głowie. No i wreszcie zagościła na moim stole.Tarta wywodzi się z kuchni francuskiej. Jest rodzajem wypieku, składającego się zazwyczaj z kruchego ciasta i Zobacz więcej
Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 3/4 kostki masła, 5 dkg drożdży, 3/4 szklanki wody, 3 jajka, 1/2 szklanki śmietany, 1/2 szklanki mleka, 30 dkg boczku wędzonego, 2 pory, ser żółty, ugotowany Zobacz więcej
eljotynka
eljotynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zagarami
Tarta z porem i boczkiem

Tarta z porem i boczkiem 304

1
Tak dawno nie pisałam, że nie wiem od czego zacząć. Tyle się ostatnio dzieję, brakuje mi czasu na buszowanie w kuchni. Mam ochotę na nowe wyzwania, poszerzanie horyzontów i to nie tylko tych Zobacz więcej
Por ma duże walory smakowe i odżywcze. Nadaje się świetnie do tart po obróbce termicznej jego smak łagodnieje, ale cudowny aromat jaki ma pozostaje zachowany. Z podsmażonym boczkiem jest jeszcze Zobacz więcej
Kolejny dzień, kolejna tarta Okazuje się, że nie tylko ja lubię, cenię i szaleję za tartami. Dzisiejsze ‚głosowanie’ pokazało, że bardziej pożądany jest przepis na tartę, więc ta dzisiejsza to wersja Zobacz więcej
Tarta z boczkiem i porem Znowu tarta. Tym razem z boczkiem i porem. Wychodzi pyszna! Polecam! Farsz: Na gorącą patelnię bez tłuszczu wrzuciłam boczek pokrojony w mała kosteczkę. Smażyłam, aż z boczku Zobacz więcej
Moja ulubiona tarta, szczególnie w okresie jesiennym, może być na słodko, ostra lub łagodna. Ciasto przygotowuje się zawsze podobnie, a nadzienie można komponować według uznania. Ja najbardziej lubię Zobacz więcej
TARTA Z PORAMI I BOCZKIEM Będąc wczoraj w sklepie chciałam „nabyć drogą kupna” królika. Ale niespodziewanie mój mąż postawił weto. Zupełnie nie wiem dlaczego, bo już parokrotnie przygotowywałam Zobacz więcej
Tarta jest dość kaloryczna, ale idealna na mrozy, które panują na zewnątrz. No i pyszna :) Ja zrobiłam połowę farszu i sosu, a ciasto podzieliłam na dwie części i jedną część zamroziłam - będzie na Zobacz więcej
Czas przygotowania: 120min. Czas pieczenia: 55min. Och, myślałam że będzie mniej pracochłonne. Bardzo smaczne ale jak dla mnie za dużo roboty.... Przepis pochodzi od Blondies in the kitchen. Foremka: Zobacz więcej
zajadajblog
zajadajblog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zajadaj
Tarta z boczkiem i porem

Tarta z boczkiem i porem 90

0
Dzisiaj wieczorem przychodzą znajomi. Ale wiadomo jak to jest w sobotę. A to zakupy , a to sprzątanie, nie mówiąc już o dzieciach , które mają ciekawskie noski i szybkie małe łapki:) Dlatego tak Zobacz więcej
Jeśli planujecie przyjmowanie przyjaciół lub rodziny w ten weekend, to wreszcie zdradzę Wam przepis na tartę, którą jak dotąd robiłam najczęściej. Większość odwiedzających mnie znajomych, jeśli Zobacz więcej
Zrobienie tej tarty po raz pierwszy było rzeczą szczególną. Była to moja pierwsza tarta w ogóle, a poza tym było to niesamowite odkrycie. Otworzył się przede mną świat cudownych wytrawnych tart Zobacz więcej
"częściej") chodzi o zwykłe lenistwo :-) tyle mniej więcej zajmuje zrobienie pysznej tarty z boczkiem, porami i serem, jeśli nie powstydzimy się użycia gotowego ciasta francuskiego. robienie go Zobacz więcej
Zrobienie tej tarty po raz pierwszy było rzeczą szczególną. Była to moja pierwsza tarta w ogóle, a poza tym było to niesamowite odkrycie. Otworzył się przede mną świat cudownych wytrawnych tart Zobacz więcej
Wędzony boczek, dużo pora, sera. Wszystko zalane jajkami i zapieczone w kruchym spodzie. Oczywiście tarta. Ale jaka smaczna! Przepis na kruche ciasto do tarty: 1,5 szklanki mąki pszennej 150g masła 1 Zobacz więcej
. Przekładamy do jakiejś miseczki. Pory myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy (już poprzecznie) na niezbyt cienkie paski (ok.5mm). Wrzucamy na pozostały po boczku tłuszcz i smażymy do miękkości. Zobacz więcej
Krucha tarta z porami i boczkiem Delikatne i kruche ciasto wypełnione apetycznym nadzieniem. Boczek i pory to świetne połączenie, a jeśli jeszcze do tego dodamy masę serowo-jajeczną to stworzymy Zobacz więcej
Skład: Na ciasto 1 i 1/3 szklanki mąki (ok. 250g) 100g masła 1/2 łyżeczki soli 1 jajko Na farsz: 2 parówki np: Berlinki 2 średnie pory 100g boczku wędzonego 2 jajka 250ml śmietany 18% 200g sera Zobacz więcej