tarta z pstrągiem

No udało mi się. W końcu powstała, tarta wytrawna. Ulepiona w kuchni, a na dodatek udało się ją zjeść razem z Agą. Ciekawa opcja na obiad. Składniki na spód: 1 żółtko 120 g masła zimnego 150 g mąki Zobacz więcej
tartę chciałam od dawnazrobić Dobrze, że się w końcu zdecydowałam, gdyż jest naprawdę pyszna. Wyrazista w smaku, lekko ostra dzięki chrzanowi, na pewno zadowoli miłośników ryb. Ja z Zobacz więcej
Po całej masie ciast i słodkości, dziśzapraszam na pyszną, wytrawną tartę. Wędzony pstrąg w połączeniuz chrzanem, aromatycznym koperkiem, odrobiną cytryny i kremowym serkiem mascarpone tworzą świetne Zobacz więcej
Połączyłam ze sobą kilka produktów, które lubię i powstała zgrabna tarta. Tarta z wędzonym pstrągiem i kozim serem ciasto: 200 g pszennej mąki 130 g razowej mąki 40 g mielonych migdałów bez skórki 150 Zobacz więcej
Tarta (fr. tarte) – rodzaj wypieku, składającego się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i wytrawne (np. z warzywami, Zobacz więcej
Sezon na szparagi bez chociaż jednej tarty? Niemożliwe! :) Majowe pieczenie tart ze szparagami jest niczym tradycja, która nie przemija :) Zmieniają się dodatkowe składniki, czasem trochę brakuje Zobacz więcej
Czas wreszcie wykorzystać formę do tarty i zużyć wędzonego pstrąga na którego nie było pomysłu. Tak powstała wytrawna tarta obiadowa. Jeśli chodzi o ciasto kruche postanowiłam wypróbować przepis na Zobacz więcej
ciasto, kremowe nadzienie z chrupiąca gorczycą... Naprawdę pyszna. Smakowaliśmy z M. na ciepło, a to, co zostało zabraliśmy do pracy i zjedliśmy na zimno... Polecam! Tarta z wędzonym pstrągiem i Zobacz więcej
Przepis na tą pyszną przystawkę odnalazłam w książce „Ekonomia gastronomia” Allegry McEvedy i Paula Merretta. Autorzy twierdzą,że tarty wraz z sałatką mogą być także lekkim obiadem, jednak ja Zobacz więcej
polskich smaków i znakomitych produktów, móc rozmawiać o magii prawdziwego jedzenia. Inspiracja do przepisu pochodzi z książki "Tarteletki i tarty" Sarah Banbery. Tarta razowa z wędzonym pstrągiem. Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was świetny przepis na obiad lub kolację. Tarta szpinakowa z chrzanowym twarożkiem Almette, cukinią i wędzonym na ciepło pstrągiem. Na pierwszy rzut oka może Wam się wydawać, że Zobacz więcej
Składniki: forma o średnicy 26-28 cm Cieniutkie ciasto kruche wytrawne: 50 ml zimnej wody 150 g mąki 75 g masła, pokrojonego na kawałki pół łyżeczki soli Nadzienie: 125 g pstrąga wędzonego 70 g sera Zobacz więcej
Orzechowy kruchy spód i delikatne sufletowe nadzienie. Jedynie dla tych, którzy lubią smak wędzonej ryby, bo on jednak dominuje.Tutaj w połączeniu z orzechowym ciastem kuchym, suszonymi pomidorami i Zobacz więcej
Mogę być smutna, przygnębiona, zagubiona. W kuchni zawsze znajdę radość, pocieszenie i właściwy kierunek. Nie robiłam tarty od dawna, tak jak od dawna nie jeździłam na rowerze. Tego się nie zapomina. Zobacz więcej
Co zrobić z kilkoma dorodnymi, wędzonymi pstrągami kupionymi w ulubionym miejscu nad jeziorem? Cóż, część najlepiej zjeść solo, ewentualnie zagryzając je kromką dobrego chleba. Z reszty można zrobić Zobacz więcej
Pomysł na taką tartę stąd - kilk. Pominęłam fenkuł, ponieważ w moim domu to nie przejdzie. Staram się przemycać świeży koperek, ale i tak często zostaje dostrzeżony i potem jest niezadowolenie i Zobacz więcej
Kupiłam pstrąga i postanowiłam go czymś nadziać tak dla odmiany. Danie miało być lekkie, ale inne niż zwykle. Z tą lekkością to akurat średnio mi wyszło, no ale cóż - bywa, myślę, że wiem jak to Zobacz więcej
DANIA GŁÓWNE : JA :COQ AU VIN P :PSTRĄG PIECZONY Z BATATAMI I MARTINI DESERY: JA :TARTA CYTRYNOWA P :CRÈME BRÛLÉE Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
Smażąc rybę na ogół obtaczamy ją mąką, bądź bułką tartą. Nie jest to oczywiście konieczne. Jeśli chcemy dla odmiany zjeść rybę soczystą i aromatyczną, możemy smażyć ją bezpośrednio na maśle bez Zobacz więcej