Przepis na tarta z pstrągiem

Przepis na tą pyszną przystawkę odnalazłam w książce „Ekonomia gastronomia” Allegry McEvedy i Paula Merretta. Autorzy twierdzą,że tarty wraz z sałatką mogą być także lekkim obiadem, jednak ja Zobacz więcej
Co zrobić z kilkoma dorodnymi, wędzonymi pstrągami kupionymi w ulubionym miejscu nad jeziorem? Cóż, część najlepiej zjeść solo, ewentualnie zagryzając je kromką dobrego chleba. Z reszty można zrobić Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni Uli
Tarta z wędzonym pstrągiem.

Tarta z wędzonym pstrągiem. 154

Pomysł na taką tartę stąd - kilk. Pominęłam fenkuł, ponieważ w moim domu to nie przejdzie. Staram się przemycać świeży koperek, ale i tak często zostaje dostrzeżony i potem jest niezadowolenie i Zobacz więcej
Połączyłam ze sobą kilka produktów, które lubię i powstała zgrabna tarta. Tarta z wędzonym pstrągiem i kozim serem ciasto: 200 g pszennej mąki 130 g razowej mąki 40 g mielonych migdałów bez skórki 150 Zobacz więcej
Dziś danie dla tych, którzy lubią się trochę pobawić w kuchni. Ozdobna tarta rybna to superproste, lekkie i efektowne danie. Żadnej filozofii, bo używamy gotowego ciasta francuskiego (została mi część Zobacz więcej
Orzechowy kruchy spód i delikatne sufletowe nadzienie. Jedynie dla tych, którzy lubią smak wędzonej ryby, bo on jednak dominuje.Tutaj w połączeniu z orzechowym ciastem kuchym, suszonymi pomidorami i Zobacz więcej
Sezon na szparagi bez chociaż jednej tarty? Niemożliwe! :) Majowe pieczenie tart ze szparagami jest niczym tradycja, która nie przemija :) Zmieniają się dodatkowe składniki, czasem trochę brakuje Zobacz więcej
Po całej masie ciast i słodkości, dziśzapraszam na pyszną, wytrawną tartę. Wędzony pstrąg w połączeniuz chrzanem, aromatycznym koperkiem, odrobiną cytryny i kremowym serkiem mascarpone tworzą świetne Zobacz więcej
Ciasto kruche na oleju, twardsze niż na maśle, ale dzięki temu mamy możliwość rozwałkowania go cieniej i nie ma ryzyka "mokrego" spodu... Do tego listki świeżego tymianku nadające niesamowity Zobacz więcej
Tarta (fr. tarte) – rodzaj wypieku, składającego się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i wytrawne (np. z warzywami, Zobacz więcej
Dobra, to jest skandal. Oficjalnie przyznaję, że jestem lamusem (jak mówi Monia) i 2 września obiecałam przepis na tą tartę na Fan Page. Trzy miesiące później... Nic dziwnego, że się na mnie wkurzacie Zobacz więcej
Ostatni tegoroczny pomysł na bób to tarta z wędzonym pstrągiem i bobem. Zainspirowałam się przepisem na quiche z pstrągiem i ziemniakami, wymieniając kilka elementów i zastępując je bardziej Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego połowa brokuła 30 dkg. pstrąga bez skóry 100 ml. śmietany 10 dkg. zmielonego grana padano 2 jajka sól pieprz świeżo zmielony oliwa z oliwek Pstrąga Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was świetny przepis na obiad lub kolację. Tarta szpinakowa z chrzanowym twarożkiem Almette, cukinią i wędzonym na ciepło pstrągiem. Na pierwszy rzut oka może Wam się wydawać, że Zobacz więcej
Tę tartę chciałam od dawnazrobić Dobrze, że się w końcu zdecydowałam, gdyż jest naprawdę pyszna. Wyrazista w smaku, lekko ostra dzięki chrzanowi, na pewno zadowoli miłośników ryb. Ja z Zobacz więcej
Kupiłam pstrąga i postanowiłam go czymś nadziać tak dla odmiany. Danie miało być lekkie, ale inne niż zwykle. Z tą lekkością to akurat średnio mi wyszło, no ale cóż - bywa, myślę, że wiem jak to Zobacz więcej
Mogę być smutna, przygnębiona, zagubiona. W kuchni zawsze znajdę radość, pocieszenie i właściwy kierunek. Nie robiłam tarty od dawna, tak jak od dawna nie jeździłam na rowerze. Tego się nie zapomina. Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pichcę sobie
Tarta z pstrągiem tęczowym

Tarta z pstrągiem tęczowym 52

No udało mi się. W końcu powstała, tarta wytrawna. Ulepiona w kuchni, a na dodatek udało się ją zjeść razem z Agą. Ciekawa opcja na obiad. Składniki na spód: 1 żółtko 120 g masła zimnego 150 g mąki Zobacz więcej
Dziś kolejna propozycja kulinarna związana z LeTargiem i z wędzonym pstrągiem z gospodarstwa Kalinówka Wzgórza Dylewskie. Choć akurat w weekend nie mogłam się udać na Saską Kępę, bo spędzałam czas w Zobacz więcej
Czas wreszcie wykorzystać formę do tarty i zużyć wędzonego pstrąga na którego nie było pomysłu. Tak powstała wytrawna tarta obiadowa. Jeśli chodzi o ciasto kruche postanowiłam wypróbować przepis na Zobacz więcej