tarta z pstrągiem

Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Tarta z pstrągiem tęczowym

Tarta z pstrągiem tęczowym 31

2
{{headerMessage}}
No udało mi się. W końcu powstała, tarta wytrawna. Ulepiona w kuchni, a na dodatek udało się ją zjeść razem z Agą. Ciekawa opcja na obiad. Składniki na spód: 1 żółtko 120 g masła zimnego 150 g mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tartę chciałam od dawnazrobić Dobrze, że się w końcu zdecydowałam, gdyż jest naprawdę pyszna. Wyrazista w smaku, lekko ostra dzięki chrzanowi, na pewno zadowoli miłośników ryb. Ja z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po całej masie ciast i słodkości, dziśzapraszam na pyszną, wytrawną tartę. Wędzony pstrąg w połączeniuz chrzanem, aromatycznym koperkiem, odrobiną cytryny i kremowym serkiem mascarpone tworzą świetne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Połączyłam ze sobą kilka produktów, które lubię i powstała zgrabna tarta. Tarta z wędzonym pstrągiem i kozim serem ciasto: 200 g pszennej mąki 130 g razowej mąki 40 g mielonych migdałów bez skórki 150 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta (fr. tarte) – rodzaj wypieku, składającego się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i wytrawne (np. z warzywami, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na szparagi bez chociaż jednej tarty? Niemożliwe! :) Majowe pieczenie tart ze szparagami jest niczym tradycja, która nie przemija :) Zmieniają się dodatkowe składniki, czasem trochę brakuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas wreszcie wykorzystać formę do tarty i zużyć wędzonego pstrąga na którego nie było pomysłu. Tak powstała wytrawna tarta obiadowa. Jeśli chodzi o ciasto kruche postanowiłam wypróbować przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto, kremowe nadzienie z chrupiąca gorczycą... Naprawdę pyszna. Smakowaliśmy z M. na ciepło, a to, co zostało zabraliśmy do pracy i zjedliśmy na zimno... Polecam! Tarta z wędzonym pstrągiem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na tą pyszną przystawkę odnalazłam w książce „Ekonomia gastronomia” Allegry McEvedy i Paula Merretta. Autorzy twierdzą,że tarty wraz z sałatką mogą być także lekkim obiadem, jednak ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
polskich smaków i znakomitych produktów, móc rozmawiać o magii prawdziwego jedzenia. Inspiracja do przepisu pochodzi z książki "Tarteletki i tarty" Sarah Banbery. Tarta razowa z wędzonym pstrągiem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj mam dla Was świetny przepis na obiad lub kolację. Tarta szpinakowa z chrzanowym twarożkiem Almette, cukinią i wędzonym na ciepło pstrągiem. Na pierwszy rzut oka może Wam się wydawać, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Orzechowy kruchy spód i delikatne sufletowe nadzienie. Jedynie dla tych, którzy lubią smak wędzonej ryby, bo on jednak dominuje.Tutaj w połączeniu z orzechowym ciastem kuchym, suszonymi pomidorami i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mogę być smutna, przygnębiona, zagubiona. W kuchni zawsze znajdę radość, pocieszenie i właściwy kierunek. Nie robiłam tarty od dawna, tak jak od dawna nie jeździłam na rowerze. Tego się nie zapomina. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co zrobić z kilkoma dorodnymi, wędzonymi pstrągami kupionymi w ulubionym miejscu nad jeziorem? Cóż, część najlepiej zjeść solo, ewentualnie zagryzając je kromką dobrego chleba. Z reszty można zrobić Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Tarta z wędzonym pstrągiem.

Tarta z wędzonym pstrągiem. 133

0
{{headerMessage}}
Pomysł na taką tartę stąd - kilk. Pominęłam fenkuł, ponieważ w moim domu to nie przejdzie. Staram się przemycać świeży koperek, ale i tak często zostaje dostrzeżony i potem jest niezadowolenie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bez modyfikacji Moni, czyli zapewne podobnie jak w oryginalnym przepisie. Składniki: 1-2 pstrągi szklanka bułki tartej (mnie zostało) natka pietruszki 1 ząbek czosnku 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
DANIA GŁÓWNE : JA :COQ AU VIN P :PSTRĄG PIECZONY Z BATATAMI I MARTINI DESERY: JA :TARTA CYTRYNOWA P :CRÈME BRÛLÉE Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smażąc rybę na ogół obtaczamy ją mąką, bądź bułką tartą. Nie jest to oczywiście konieczne. Jeśli chcemy dla odmiany zjeść rybę soczystą i aromatyczną, możemy smażyć ją bezpośrednio na maśle bez Zobacz więcej