tarta z resztkami wędlin

asiek
asiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szalona Kuchnia
Imprezowe rolki

Imprezowe rolki 219

1
{{headerMessage}}
A tak naprawdę niekoniecznie imprezowe bo dziś wystąpiły na śniadanko, u mnie za każdym razem smakują inaczej - przecież można je wypełnić wszystkim - wędlina, resztki mięsa z obiadu, ryba, warzywa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czyli bida-tarta, ale bardzo smaczna, z resztek. Niestety, dla NieAlergika. Nie lubię marnować jedzenia, więc jak widzę, że coś się "nie zjada" lub że w najbliższym czasie "nie pójdzie", to wrzucam do Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
After Work - W Cafe Spokojna

After Work - W Cafe Spokojna 168

0
{{headerMessage}}
z mielonych resztek mięsa wieprzowego pozostałych po produkcji szynki, salami i salsicce. Przyprawiona jestprosciutto. Wykorzystywana do sosów makaronowych, do smarowania pieczywa lub do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki * 1 butelka żurku * 20-30 dag resztek wędlin poza kiełbasą * 20 dag żeberek lub kości wędzonych * 20 dag żeberek lub kości na zupę surowych * cebula * liście laurowe * ziele angielskie * 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cebula 2 jajka bułka tarta olej do smażenia przyprawy: vegeta(domowa vegeta), pieprz, papryka słodka Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, pieczarki myjemy, obieramy (użyłam samych główek, bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ochotę- resztki mięsa, wędlin czy warzyw. Oczywiście wcześniej to miksując. Składniki: 1 kg ziemniaków ok. 2 łyżeczek suszonego koperku 1 duża cebula cebula bułka tarta pieprz, sól olej do smażenia Zobacz więcej
deni
deni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzone przepisy kulinarne
Frittata inaczej

Frittata inaczej 181

0
{{headerMessage}}
Warzywa na patelnię, najlepiej te najbardziej nam odpowiadające smakowo,obgotowujemyw lekko osolonej wodzie, niemogąbyć zbyt miękkie. Odcedzamy. Resztkimięsaz obiadu lubdowolnąwędlinę kroimy w Zobacz więcej
ipobitegary
ipobitegary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ipobitegary
Zapiekanki

Zapiekanki 1169

3
{{headerMessage}}
Nie ma to jak obiad z resztek. Akurat zostały mi jakieś resztki z całego tygodnia więc żeby nie wyrzucać zrobiłam zapiekanki :) Danie szybkie i mój M. uwielbia tego typu przekąski. bagietki ( u mnie z Zobacz więcej
elik
elik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eli gotowanie
Faszerowane ziemniaki

Faszerowane ziemniaki 275

0
{{headerMessage}}
Faszerowane ziemniaki to dla mnie taki mini bigos . W tym sensie że na farsz wykorzystuje resztki. A takowych po Świętach jest w brut w każdej lodówce. Więc z takich ziemniaków mamy podwójną korzyść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekanka ziemniaczana to danie jednogarnkowe, można je przygotować z resztek np. wędlin, czy ziemniaków ugotowanych w całości. Dzisiaj proponuję zapiekankę z mielonego mięsa z pieczarkami... Zobacz więcej
Wybreda
Wybreda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wybreda w Krakowie
ŚNIADANKO W KOLANKU

ŚNIADANKO W KOLANKU 114

1
{{headerMessage}}
” i to jeszcze z napojami wliczonymi w cenę. Potem zdumiała mnie różnorodność jedzenia: od smażonych kiełbasek i bekonu, przez półmiski serów i wędlin, tarty z różnymi nadzieniami, sałatki ze świeżych Zobacz więcej
palineczka88
palineczka88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pelusiowa Kuchnia
Tarta z szynką

Tarta z szynką 65

3
{{headerMessage}}
Tarta z szynką... Może pięknie nie wygląda, ale smakuje obłędnie. Może być na śniadanie, na obiad czy kolację. Tarta z szynką, a co ważne... ze składników, które zawsze są w lodówce.Pomysł na wyzbycie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli u kogoś w lodówce zalegają jeszcze poświąteczne resztki, proponuję wykorzystać do ich „utylizacji” mój dzisiejszy przepis obiadowy (który nada się też na ciepłą kolację). Wystarczy kilka sporych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z dżemem... Dlatego u mnie na śniadanie była Fritata. Fritata to świetny sposób na smaczne śniadanie i porządek w lodówce, bo możemy do niej wrzucić resztki warzyw, wędlin czy wędzonych ryb które Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pizza to zawsze świetny sposób na wykorzystanie resztek z lodówki czy skumulowanie w jednym daniu ulubionych składników. Sekret smaku pizzy leży jednak przede wszystkim w cieście. Przepis na ten spód Zobacz więcej
SmerfetkaGotuje
SmerfetkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smerfetkagotuje
Pizzerinki

Pizzerinki 1206

1
{{headerMessage}}
Swego czasu w telewizji na każdym kroku można było natknąć się reklamy- pomysłu na Pizzerinki sama jeszcze od niedawna chętnie korzystałam z wszelkiego rodzaju fixów, pomysłów, proszków ale po co Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Frittata

Frittata 528

1
{{headerMessage}}
można wykorzystać resztki z lodówki, nawrzucać, wymieszać z jajkami i lodówka wyczyszczona i szybki obiad na stole. Wartość energetyczna frittaty z wędliną – 275kcal Wartość energetyczna frittaty Zobacz więcej
OlaSal
OlaSal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Głodni Bardzo
BIGOS

BIGOS 278

0
{{headerMessage}}
Tajemnica bigosu tkwi w rodzaju mięs jakie do niego dodajemy, oraz czasu w jakim go dusimy. W staropolskiej kuchni zużywano do bigosu pozostałe resztki szlachetnych pieczeni i wędlin, które bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wystarczy doziemniaków (ok. 600 g)przeciśniętych przez praskędodać 1 jajko, sól do smaku i 2 łyżki bułki tartej do środka lub 1 łyżkę mąki pszennej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.Mieszamy dokładnie Zobacz więcej
Studio Kuchnia
Studio Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Chleb śródziemnomorski

Chleb śródziemnomorski 134

0
{{headerMessage}}
Pszenny chleb weekendowy ze śródziemnomorskimi smakami. Mocnoaromatyczny, pełen ziół, suszonych pomidorów i tartego sera. Uważam, że w strukturze przypomina grubą foccacia, jest pulchny i miękki. Zobacz więcej