tarta z serem i pomidorami

tarta jest po prostu pyszna ! Na zdjęciach widać, że wykorzystałam wtedy mozzarellę w kawałku sprawdza się równie dobrze jak mozzarella w kulach. I najważniejsze pomysł na tartę pochodzi z bloga Zobacz więcej
Tego lata przerobiłam już wiele kilogramów pomidorów, znikały w leczo, piekły się na zupę, suszyły żeby zatopić się w oliwie, przecierały na ketchup, ale wiele z nich po prostu zjadałam na surowo w Zobacz więcej
Z racji tego, że do wiosny jeszcze trochę, przygotowałam tartę ze szpinakiem, serem feta i pomidorami. Przepis oceniam na 5*. Spód wyszedł idealnie kruchy, a dodatek pomidorów nie tylko uzupełnia smak Zobacz więcej
Pyszna tarta ze szpinakiem, idealna na podwieczorek. składniki: na ciasto: 2 żółtka, łyżka śmietany, szklanka plus dwie łyżki mąki pszennej (można też tartę zrobić z mąki pełnoziarnistej), szczypta Zobacz więcej
Cały czas cierpię na brak odpowiedniego naczynka do tart i zawsze obiecuję, że zakupię... ale zawsze inne wydatki mam. No cóż .... ale tarty uwielbiam i bardzoczęstoserwuję je w domu. Chciałam Zobacz więcej
sera koziego 60g mascarpone 75g camembert 100ml śmietany 22% 2 łyżki miękkiego masła ciasto francuskie 2 duże pomidory obrane ze skórki oregano 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich oliwa z oliwek Sery Zobacz więcej
Na kolację dziś mieliśmy prawdziwą ucztę dla podniebienia - tartęz cukinią, pomidorami i serem rokpol. Nasza ulubiona tarta. Przepyszna. Gości na stole przynajmniej raz w miesiącu, a dodatkowym jej Zobacz więcej
Dawno nie robiłam tarty na obiad, dlatego korzystając z pełni pomidorowego sezonu, upiekłam tartę rodem z Prowansji. Kozi ser, świeża szałwia i rozmaryn sprawiają, że jej smak jest niezwykle Zobacz więcej
Zawsze czułam awersje do koziego sera, ale po zjedzeniu tej tarty zmieniłam o nim zdanie. Tarta pachnąca pomidorami, tymiankiem na francuskim ciescie. Warta wyprobowania. Składniki: 375g gotowego Zobacz więcej
Zapraszam do prostego przepisu z wykorzystaniem Tarta na 1001 sposobów firmy Delecta. Bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna. Składniki: Delecta Tarta 1001 sposób na słono 1/3 szklanki zimnej wody 1 Zobacz więcej
ciasto na tartę: 2 szkl.mąki 150g. miękkiego masła 1 jajko 1/2 łyżeczkiproszku do pieczenia szczypta soli woda (trochę, ewentualnie) Składniki połączyć i szybko zagnieść ciasto. Wodę można dodać w Zobacz więcej
Kto nie lubi tarty? Dzisiaj nie miałam za bardzo czasu żeby poszaleć, więc wybrałam opcję z ciastem francuskim ze sklepu. Nie jest taki diabeł straszny:) zwłaszcza kiedy się śpieszymy. Składniki: Zobacz więcej
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta, a że z kozim serem więc wg nas pyszna. FROMAGE DE CHEVRE, czyli kozi ser, to prowansalski przebój. Składniki 500 g mrożonego ciasta francuskiego świeża bazylia Zobacz więcej
Dziś proponuję pyszną tartę :) Składniki: Ciasto: - 300 g. maki - 125 g. masła - 1 żółtko Nadzienie: - 1 cebula - 1 cukinia - 3 pomidory Sos: - 150 ml. śmietany - 2 jaja - 150 g. startego żółtego sera Zobacz więcej
"Przyznam, że z tartami miałam kiedyś kłopot. A dokładniej ze spodem z ciasta kruchego. Często był zbyt mokry, zakalcowaty. Nauczona doświadczeniem, zawsze spód najpierw podpiekam. I jest dobrze. Ta Zobacz więcej
. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 3 średniej wielkości pomidory 125 g sera mozzarella (białego z zalewy) 60 g żółtego sera typu mozzarella 80 g żółtego sera typu edamski lub gouda Zobacz więcej
Tarty to takie pyszne przyjemności, które nie są jeszcze obiadem, a mogą być niewinną przekąską w ciągu dnia. Albo na kolację. A jeszcze więcej przyjemności sprawiają, gdy są bardzo szybkie. Ta tarta Zobacz więcej
Wiosenna tarta ze szpinakiem, wyrazistym serem rokpol i aromatycznymi suszonymi pomidorami. Polecam, jako przystawkę na imprezę, przekąskę do lampki wina. Tarta świetne sprawdzi się również, jako Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla was przepis na tartę z brie, pomidorami i bazylią. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych obiadków. Tarta jest w miarę prosta i efektowna. Jak znalazł na przyjęcie gości. Dajcie znać czy Zobacz więcej
Sierpień to pomidorowy miesiąc. Na naszej działce klęska urodzaju: codziennie pochłaniamy ogromne ilości pomidorów pod różnymi postaciami. Upały nie odpuszczają, więc pieczenie ograniczyłam do Zobacz więcej