tarta z serem na cieście francuskim

Morele pyszne i zdrowe i słodkie jak dojrzałe. Jak trafiają do przetworów uwalniają swoja kwaskowatość i wtedy są jeszcze pyszniejsze. Tarta z morelami i kremowym serem w koszyku z ciasta francuskiego Zobacz więcej
Tarta z gruszkami i serem pleśniowym to szybki i smaczny deser – koniecznie spróbujcie tego połączenia.Sprawdźcie też przepis na tartę z jabłkami Składniki: opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser Zobacz więcej
Tarta z kurkami i serem brie na francuskim cieście Kolejne nieudane zdjęcie, ale co tam, musicie uwierzyć mi na słowo, że była pycha :D Na zdjęciu oczywiście tarta przed pieczeniem, po upieczeniu już Zobacz więcej
Tarta jest jednym z moich ulubionych posiłków. Natomiast tarta na cieście francuskim jest moim ideałem. Nie muszę męczyć się z wyrabiane ciasta kruchego na spód, a przygotowanie nadzienia, które Zobacz więcej
W pomidorowym tygodniu nie powinno zabraknąć tarty z pomidorami. A właściwie tarty na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. Prosty przepis: Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem Zobacz więcej
Uwielbiam takie tarty! Pyszna, po prostu wyśmienita Ten przepis jest dowodem na to, że kuchnia wegetariańska potrafi być naprawdę przepyszna… Polecam Składniki: arkusz schłodzonego ciasta francuskiego Zobacz więcej
był, z tego co w lodówce, a że zawsze kupię sobie kilka rzeczy, które czekają na swoją kolej, to można było pokombinować ;-). Cukinia, boczek, ser camembert i figi :-)). Mniam tak mi smakowało :-))). Zobacz więcej
Zdecydowanie za rzadko jadam tarty, pyszne i łatwe w przyrządzeniu – na słodko lub na słono. Tarta z burakami lub tarta z awokado i krewetkami. Tak, tarta to jest to! Czas przygotowania: 30 minut Zobacz więcej
żółtego sera (może być 200g+100g sera topionego) 1 łyżeczka ostrej musztardy szczypta soli 4 łyżki śmietany 12-18% 275g ciasta francuskiego oliwa z oliwek roztrzepane żółtko do posmarowania Szparagi Zobacz więcej
Pyszna tarta z seremi botwinką i aromatycznym, słodkim octem balsamicznym. Był barszczyk, był orzeźwiający napój ,a więc pora na coś bardziej treściwego. Tego dania nie mogło Zobacz więcej
Tarta musiała w końcu powstać w mojej kuchni. Może to za sprawą nowego nabytku, jakim jest forma, a może dlatego, że przepisy na tarty obrodziły ostatnio? Moja powstała późnym wieczorem, w ekspresowym Zobacz więcej
Zacznę może od tego, że dzisiejsza kombinacja to moje pierwsze doświadczenie z ciastem francuskim. Jadać, o wszem, jadałam ale nigdy nie stworzyłam nic z jego udziałem. A szkoda. Przekonałam się, że Zobacz więcej
No to jak już przy tartach jesteśmy, zapraszam na ciąg dalszy. Ale i mnie zdarzają się wpadki - tym razem w moim domu zabrakło mąki. Ot znikła... albo ja za dużo tworzę;) Na szczęście zawsze jest Zobacz więcej
Ta tarta jest pyszna. Pierwszy raz przygotowywałam tartę na cieście francuskim, które z powodzeniem zastępuje kruche- i co ważne: jest szybsze w przygotowaniu (mówię oczywiście o kupionym w sklepie Zobacz więcej
Rewelacyjna tarta, której smaki urzekną niejednego smakosza. Aromat przyprawionego czosnkiem szpinaku połączona z charakterystycznym w woni serkiem brie oraz mozzarellą, całość złamana wyrazistym w Zobacz więcej
Uwielbiam tarty pod każdą postacią. Ta propozycja również przypadła mi do gustu. Delikatny smak szpinaku i ostrość sera gorgonzola- niezwykle smaczna, idealna przekąska, a może lekka kolacja? Zobacz więcej
Czy wspominałam już, że uwielbiam tarty z ciasta francuskiego? Chyba tak, ale się powtórzę – uwielbiam je. Są bardzo proste w przygotowaniu, szybkie, nie mogą się nie udać i dają bardzo duże Zobacz więcej
Tarta z łososiem, szpinakiem i serem feta na cieście francuskim Szybkie i smaczne danie na lunch albo romantyczną kolację. Dlaczego szybkie? Ciasto mamy już gotowe, nie warto się trudzić, a składniki Zobacz więcej
francuskiego, kilka gruszek, niebieski ser lazur, jajo i jogurt i danie gotowe. Smak rewelacyjny - tylko gruszki muszą być naprawdę dojrzałe. Wersja oryginalna jest ze śmietaną, ale ja śmietanę Zobacz więcej
piniowych delikatnie uprażonych na suchej patelni, - 200g groszku, - 200g gęstej kwaśnej śmietany, - ok.100ml bulionu drobiowego lub warzywnego, - świeża natka pietruszki, - 1 porcja ciasta Zobacz więcej