tarta z szynka i serem

Ta tarta to super pomysł na kolację. Jest prosta do zrobienia i szybko znika z talerza. Poza tym smakuje rewelacyjnie. Koniecznie trzeba podawać ją na ciepło, bo wtedy jest mięciutka i ser się Zobacz więcej
Jeśli lubicie szybkie w przygotowaniu przekąski, to ta tarta jest dla was idealna. Wrzuciliśmy na nią wszystko to, co sami lubimy...szynkę serrano, kozi ser, sałatę i słodkie, pomidorki...na to olej z Zobacz więcej
wg przepisu Tessy Capponi-Borawskiej z biblioteczki poradnika domowego. Składniki: 25 dag gotowanej szynki 50 dag ciasta francuskiego 25 dag sera taleggio lub innego (można użyć koziego lub Zobacz więcej
Miałam wczoraj lenia i przyznaję, że nie chciało mi się robić ciasta kruchego do tarty. Postanowiłam więc pójść na łatwiznę i blaszkę wyłożyłam gotowym, sprawdzonym ciastem francuskim.;-) Składniki 1 Zobacz więcej
W zasadzie jest to przepis na tartę alazacką, ale ja zmieniliśmy troszkę składniki. Boczek zastąpiliśmy szynką i dodaliśmy kapary jabłkowe. Składniki 300 g ciasta francuskiego 100 g szynki Zobacz więcej
Tarta brokułowa z szynką i serem jest dobra na każdą okazje. Rewelacyjnie smakuje i pięknie wygląda. Polecam. CIASTO : 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 1/4 Zobacz więcej
Jak to zazwyczaj bywa przed daniem głównym powinna być przystawka. U nas w Polsce jeszcze tego tak za bardzo nie widać, ale w innych krajach jest to bardzo powszechne. Zawsze jak jadłem obiad z Zobacz więcej
Tarta z francuskiego ciasta z dodatkiem Gorgonzoli, szynki parmeńskiej, gruszki i orzechów włoskich to sposób na niespodziewanych gości czy szybką przekąskę. Sery cudownie łączą się z owocami, a Zobacz więcej
Czy wiecie, dlaczego przepis ma podwójną nazwę i jaka jest różnica między qiuche (wym. kisz] a tartą?Obydwa wypieki składają się z ciasta wypełnionego nadzieniem. W przypadku tarty nadzienie to może Zobacz więcej
dużo wygodniej, bo nie trzeba się składać na pół i walić zębami w kolana. Miało być o tarcie.Tarta rzuca na kolana (te obite zębami na składaku), jeśli tylko potraficie docenić nowe smaki i cieszyć Zobacz więcej
Tarta francuska z dynią, szynką dojrzewającą i serem cheddar Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 200 g dyni 100g szynki dojrzewającej 50g sera cheddar sól, pieprz 3 łyżki śmietany 18% tymianek 1 mała Zobacz więcej
Proste nie znaczy bez smaku. Czasami prostotą i minimalizmem w użyciu składników można wyczarować wspaniałe danie – wizualnie i smakowo.Uwielbiam figi świeże, suszone w miodzie czy pieczone, dlatego Zobacz więcej
Tarty osobiście uwielbiam. Szczególnie takie lekkie, chrupiące i wyraziste w smaku. Składniki: gotowe ciasto kruche lub z tego przepisu tu pęczek szparagów 3-4 plastry koziego sera 5-6 plastrów Zobacz więcej
ciasto; 1,5 szkl mąki 0,5 kostki margaryny sól pieprz szczypta chili 2 jajka nadzienie 100 g bryndzy 150-200 g różnych oscypków mieszanych 30 g sera żółtego szynka (duże plastry) szczypta oregano Zobacz więcej
Tarta jest jednym z moich ulubionych posiłków. Natomiast tarta na cieście francuskim jest moim ideałem. Nie muszę męczyć się z wyrabiane ciasta kruchego na spód, a przygotowanie nadzienia, które Zobacz więcej
Szparagowe must-do – tarta. U mnie na kruchym, razowym spodzie, z pełną listą niespodzianek ukrytych pod równym rzędem ułożonych białych szparagów. Pyszne i sycące połączenie. Zdecydowanie polecam. :) Zobacz więcej
włoskich sosu pomidorowego Dolmio z cebulą i pieczarkami sera Gorgonzola sera niebieskiego Castello sera Gouda odrobiny jajka do posmarowania tarty wykonanie: Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować Zobacz więcej
Kolejny smaczny pomysł na przemycenie do naszej diety kaszy. Tarta jest naprawdę smaczna! Składniki: ciasto: 200 g maki pszennej 100 g masła 1 łyżeczka soli morskiej 3 łyżki wody nadzienie: 3 figi Zobacz więcej
W domu zawsze mam mąkę pełnoziarnistą. Można z niej przygotować równie dobre potrawy jak ze zwykłej tortowej a o wiele bardziej pożywne i bogate w drogocenny błonnik. Dodatkowo tarta to dobry sposób Zobacz więcej
Stwierdzenie, że to jedna z najlepszych tart jakie jadłam, nie będzie przesadą. Jest przepyszna i smakuje nawet tym, którzy generalnie za szpinakiem nie przepadają. Dzięki dodatkowi czosnku, wędzonej Zobacz więcej