tarta z szynką parmeńską szpinakiem i suszonymi pomidorami

Witam! Przedstawiam przepis na pyszną i banalnie prostą tartę. Zapraszam :) Składniki : Ciasto: 4 łyżki oleju 1 jajko 100 gram mąki Sól Pieprz Bazylia Farsz: ok. 150 gram mrożonego szpinaku 1 jajko 2 Zobacz więcej
W niedzielę można się porozpieszczać.... :) Chciałabym Wam zaproponować bardzo proste, ale efektowne danie- takie małe muffinki śniadaniowe ;) Można podać je z sosem holenderskim- jest to aksamitny Zobacz więcej
Gdy jestem w niedoczasie, co ostatnio zdarza mi się ciągle, wcale nie chce mi się eksperymentować w kuchni. I gdy normalnie uwielbiam gdy mogę spokojnie dodawać różne składniki i powolnie mieszać Zobacz więcej
Składniki: 350 g makaronu spaghetti; 80 g szynki parmeńskiej w plasterkach (5 plastrów); 250 g serka mascarpone; 80 g suszonych pomidorów z zalewy; 1 łyżka oleju ze słoika z pomidorami suszonymi; 1 Zobacz więcej
frittata z szynką parmeńską, cukinią i pomidorami - eat easy! eat easy! . cześć! współpraca zanim zaczniesz PRZEPISY na skróty sos&dip do 5 składników hity grill&piknik comfort food lunchbox Zobacz więcej
Wspaniała, wypełniona kremowym serkiem i szpinakiem tarta, z całymi pomidorami. Doskonała na gorąco, równie smaczna na zimno. Bardzo dobrze się przechowuje w lodówce, dobrze kroi na porcje, bardzo Zobacz więcej
Tarta z brokułami i suszonymi pomidorami – BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zarejestruj się Dania główne Przepis Zobacz więcej
Brak pomysłu na przekąskę? Tarta jest idealną propozycją. Na ciepło. I na zimno. Zawsze się sprawdzi. Można ją nadziać chyba wszystkim! I zabrać ze sobą niemal wszędzie. Dziś u mnie tarta na gotowym Zobacz więcej
Taki piękny wiosenny maj to jeden z moich ulubionych okresów w roku. Tym razem maj trochę pokazał nam też zimy, ale teraz to pięknie wynagradza. W stolicy słonko pięknie świeci od kilku dni, Zobacz więcej
Ta sałatka tojest dla mnie pięknie wyglądający misz-masz " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Można powiedzieć, żedla każdego coś dobrego – szynka dojrzewająca, ser Zobacz więcej
Kalafior z bułką tartą to delikatny i smaczny dodatek do dania głównego, a wzbogacony o szynkę parmeńską może nam posłużyć za pyszną i lekką kolację. SKŁADNIKI: na 4 osoby; czas przygotowania ok. 20 Zobacz więcej
Pod koniec ubiegłego roku opatentowałam dla Was wspaniały przepis na idealne ciasto drożdżowe. Postanowiłam przygotować na nim pyszną focaccie czyli włoski placek drożdżowy, który stanowi bazę do Zobacz więcej
Ciasto: 70 g zimnego masła 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 4 łyżki zimnej wody Farsz: 2 jajka 150 ml śmietany 30% 3 łyżki startego parmezanu lub innego sera garść kaparów słoiczek suszonych Zobacz więcej
20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i Zobacz więcej
Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i Zobacz więcej
Po wszystkich rybnych, bezmięsnych i kapustnych daniach świątecznych nabrałam chęci na prawdziwe mięsne mięso. Nie drób a czerwone mięso w swoim mięsnym bogactwie :). Właściwie to pomyślałam o Zobacz więcej
20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i Zobacz więcej
Przepyszna tarta z serem Camembert, Bryndzą, serem z niebieską pleśnią, awokado, suszonymi pomidorami szynką parmeńską. Idealnie kruche ciasto z takim nadzieniem nie może się nie udać. Przepis Zobacz więcej
Myślałam, że ten gazowy piekarnik nie zda egzaminu. Jednak zaczynam go wyczuwać, bo tarta wyszła bezbłędnie. Zdecydowanie będę robić ją częściej! Składniki (forma na małą tortownicę): Ciasto: - ok. 50 Zobacz więcej
Uwielbiam sierpień. Na targu najtańsza papryka i pomidory. Dojrzałe, pachnące. Czerwone, pomarańczowe,żółte i zielone. Doskonałe do sałaty ale i do pieczenia, szczególnie gruntowe. Dziś upiekłam tartę Zobacz więcej