tarta z truskawkami i kremem

To już kolejny przepis na tartę z truskawkami . Tym razem w połączeniu z cytrynowym kremem. Jest krucha, delikatna, pyszna! Tarta z truskawkami powstała spontanicznie, bowiem został mi kawałek Zobacz więcej
Dostałam dzisiaj piękne truskawki, które smakują jak poziomki tylko są gigantyczne (jak na poziomki) część z nich wykorzystałam do tarty, przyznam szczerze, że zrobiłam ją trochę na wyczucie i Zobacz więcej
Sezon na truskawki w pełni, więc i My pełni pomysłów na ich przetwarzanie. Tarta na kruchym spodzie, z delikatnym śmietankowo-waniliowym kremem i czerwonymi, soczystymi, dojrzewającymi w słońcu Zobacz więcej
Banalna w przygotowaniu tarta z kremem na bazie mascarpone i śmietanki, pokryta truskawkami zatopionymi w galaretce. Ciasto kruche użyte do tej tarty mimo, że na samych żółtkach jest plastyc... Zobacz więcej
Korzystamy z sezonu truskawkowego :) Dziś tarta na delikatnym kruchym spodzie. Krem z lekkiej bitej śmietany z dodatkiem białej czekolady. Słodki smak kremu łamią soczyste i chrupkie truskawki. Zobacz więcej
Tarta na pożegnanie sezonu truskawkowego, z ulubionym kremem z serka mascarpone.Tarta była przepyszna, truskawki jak się kończą smakują jak najwyborniejsze delicje... Najlepsza następnego dnia,a Zobacz więcej
Poprzedni wpis to krem patissiere z limonką a dziś zapraszam na mini tarty z właśnie tym kremem. Inspiracją do tego przepisu była zawartość mojej lodówki:) Znikały natychmiastowo a więc chyba były Zobacz więcej
Pierwszy blog i pierwszy wpis… Lubię czas spędzać w kuchni, zwłaszcza przy robieniu wypieków które później ze smakiem zjadam więc postanowiłam zacząć od czegoś słodkiego i pysznego… sezon na truskawy Zobacz więcej
czasie ciasto wyjąć, jeszcze raz zagnieść na stolnicy. Rozwałkować i przełożyć na formę do tarty (nie obciążałam spodu). Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 - 20 min. Trzeba kontrolować, Zobacz więcej
Pyszna tarta z kremem z kremówki i serka mascarpone, którego słodycz zrównoważyłam sezonowymi truskawkami. Wszystkie te pyszność ułożyłam na spodzie, który nie wymaga pieczenia. Ciasto łatwe, szybkie Zobacz więcej
Składniki na spód: 200 g mąki 125 g zimnego masła 2,5 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko szczypta soli Sposób wykonania: Dokładnie tak, jak w podstawowym przepisie na słodki spód tarty – tutaj. Zobacz więcej
Pyszna krucha tarta kremem z serka mascarpone i białej czekolady z truskawkami i galaretką. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 70 gram cukru pudru 3 żółtka 100 gram masła Krem: 250 gram Zobacz więcej
Pyszne, lekkie, orzeźwiające ciasto idealne na upały. Kwaskowatość kremu i słodycz truskawek na kruchym cieście daje ciekawy efekt końcowy. Polecam bardzo! Proporcje na zwykłą formę do tart. Co Zobacz więcej
-piekarnik rozgrzewamy do 200C -pieczemy 15minut i studzimy krem: -kaszę przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gęsty krem następnie: -truskawki kroimy na pół -na spód Zobacz więcej
Krucha i delikatna, z pysznym kremem waniliowym i truskawkami w galaretce. 3o dkg. mąki 20 dkg. margaryny 1o dkg. cukier pudru 1 żółtko 1 szczypta soli 1 opakowanie gotowego krem waniliowego 250 ml. Zobacz więcej
Dzień dobry! Cześć i czołem! Niedawno jadłam przepyszną tartę z kremem z białej czekolady i truskawkami w krakowskiej kawiarni Karma (ul. Krupnicza 12). Swoją delikatnością i prostotą powaliła mnie na Zobacz więcej
5000 random true 60 bottom 30 5000 random true 60 bottom 30 5000 random true 60 bottom 30 5000 random true 60 bottom 30 5000 random true 60 bottom 30 5000 random true 60 bottom 30 5000 random true 60 Zobacz więcej
Obiecałam, że zrobię ciasto no i obietnicy dotrzymałam. W towarzystwie obserwatorki Ewy z pokoju nr 17 przygotowałam tartę z kremem czekoladowym i truskawkami, czym zaspokoiłam nie jedno "akademikowe" Zobacz więcej
Jest weekend, więc nie mogłam nie wejść do kuchni - ot takie małe uzależnienie, a że truskawki kuszą swoim wdziękiem naokoło to trzeba było je wykorzystać. Poza tym chodziło za mną ciacho z tymi Zobacz więcej
moją pierwszą w życiu tartę. Ciasto po bokach lekko się zsunęło w trakcie pieczenia, ale mimo to nie straciło na smaku. Muszę jeszcze wiele się nauczyć na temat pieczenia tart, mam nadzieję że Zobacz więcej