tarta z warzywami po polsku

{{headerMessage}}
Są takie dni, kiedy na stole musi zagościć tradycyjny polski schabowy:) I tak oto było u nas tego dnia z obiadem. Do tego surówka chińska:) Składniki: kotlety schabowe sól, pieprz jajko bułka tarta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie obiady tylko w Polsce:) Najlepsze! Młode ziemniaki z fasolką szparagową i bobem SKŁADNIKI: 0,5 kg młodych ziemniaków 0,5 kg fasolki szparagowej 0,5 kg bobu masło bułka tarta sól, cukier koperek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Maj miesiącem grillowania. Czerwiec miesiącem truskawek. W lipcu królują maliny. A sierpień tego roku miesiącem jabłek. Dlaczego? Od 1-go sierpnia obowiązuje „czasowe ograniczenie wwozu do Rosji z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W sumie ten post to nie przepis, a jedynie zachwyt nad pierwszym w tym roku młodym kalafiorem. Cudownie delikatny, młody, polski kalafior. Takie warzywa nie wymagają wyjątkowej oprawy, bo same w sobie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Staramy się podawać jak najwięcej przepisów na niezbyt doceniane, nasze polskie warzywa. Był już burak, teraz czas na selera. Na początek jako dodatek do kotletów ryżowych. Porcja na 8 sztuk Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Bób po polski - przepis

Bób po polski - przepis 33

0
{{headerMessage}}
Bób to jedno z moich ulubionych warzyw strączkowych. A sposób podawania "po polsku" - to dla mnie najprostsza i najsmaczniejsza opcja. Składniki na bób po polsku opakowanie bobu sól, cukier masło Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kalarepa jest bardzo cennym warzywem, o dużych wartościach odżywczych i smakowych. Jest bogata w witaminy i sole mineralne. Co najważniejsze jest typowo Polska, łatwo dostępna i niedroga. Uwielbiam Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Ciasto serowe z jabłkami

Ciasto serowe z jabłkami 128

0
{{headerMessage}}
Jakoś się tak złożyło, że zbiega się czas wstawienia tego postu z wprowadzeniem prze Pana P. embarga na polskie owoce i warzywa. Poza tym wiadomo, że NASZE NAJLEPSZE, że DOBRE BO POLSKIE :) Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś będzie krótko i zwięźle. Wiecie jakie to są warzywa po polsku? Oblane masłem ze zrumienioną bułką tartą. Tak z tego słyniemy na świecie. Czy to źle? Absolutnie! Ja uwielbiam kalafiora z taką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta jest jedną z najpopularnijeszych potraw kuchni francuskiej. Niedawno przywędrowała również do Polski. W zależności od upodobań, możemy ją przygotować na bazie ciasta kruchego, francuskiego bądź Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
1167. Ryba panierowana

1167. Ryba panierowana 113

0
{{headerMessage}}
Bułka tarta Prymat to dodatek, którego nie może zabraknąć w polskiej kuchni. Jest niezastąpiona podczas tradycyjnej sztuki gotowania, o czym wie każda gospodyni. Pozwala na urozmaicanie dań poprzez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ku mojej ogromnejradości wiosna przyszła już na dobre, przynajmniej do południowej Polski :) Muszę się przyznać, że uwielbiam tę porę roku i z utęsknieniem czekam na sezonowe warzywa i owoce. W piątek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem małe podsumowanie przepisów kwietnia w zdjęciach. Na początek BABECZKI Kapusta w odsłonie kremowej PULPETY na plackach ziemniaczanych to całkiem niezłe połączenie. TARTA na kruchym cieście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
meczu. Udana zabawa sportowa i kulinarna gwarantowana! Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
egzotycznymi podróżami sięgnęła zenitu. Dobrze, ze w polskich warunkach można odtworzyć niektóre potrawy. Na pewno nie smakują one jak w macierzystym kraju, ale pomagają mi choć trochę przetrwać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i pozostawić ze skórką. Zetrzeć warzywa na tarce o najgrubszych oczkach, po czym pozostawić na sicie na ok. pół godziny, aby obciekły z soku. Do masy warzywnej wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ragout na kruchym spodzie i podać w formie tarty. Zgodzicie się ze mną? Zrobiłam gęsty, bardzo gęsty sos z wołowiny i warzyw. Zagniotłam kruche ciasto z orkiszowej mąki. Potem wszystko połączyłam i Zobacz więcej
mrsreadbooks
mrsreadbooks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dobry kęs
Kotlety mielone z marchewką

Kotlety mielone z marchewką 25

5
{{headerMessage}}
* Kotlety mielone jest to jedna z potraw, która razem z kotletem schabowym najczęściej gości na polskich stołach. Uwielbiam je wszystkie, ale najbardziej z marchewką, która cudownie chrupie podczas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja ulubiona frittata z warzywami na patelnię po polsku. Frittatę przygotowałam dzięki smacznym produktom firmy IGLOTEX Prawidłowo frittatę robi się na patelni, ja natomiast zapiekłam w piekarniku. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki i orzeźwiający. Bez gotowania, z sezonowymi warzywami, lekko słonawy i musujący. Uwielbiam go, w takie upały jem na śniadanie właśnie ten chłodnik. Na 2 porcje potrzebujemy : - 0,5 litra Zobacz więcej