tarta z warzywami po polsku

Są takie dni, kiedy na stole musi zagościć tradycyjny polski schabowy:) I tak oto było u nas tego dnia z obiadem. Do tego surówka chińska:) Składniki: kotlety schabowe sól, pieprz jajko bułka tarta Zobacz więcej
Takie obiady tylko w Polsce:) Najlepsze! Młode ziemniaki z fasolką szparagową i bobem SKŁADNIKI: 0,5 kg młodych ziemniaków 0,5 kg fasolki szparagowej 0,5 kg bobu masło bułka tarta sól, cukier koperek Zobacz więcej
Maj miesiącem grillowania. Czerwiec miesiącem truskawek. W lipcu królują maliny. A sierpień tego roku miesiącem jabłek. Dlaczego? Od 1-go sierpnia obowiązuje „czasowe ograniczenie wwozu do Rosji z Zobacz więcej
W sumie ten post to nie przepis, a jedynie zachwyt nad pierwszym w tym roku młodym kalafiorem. Cudownie delikatny, młody, polski kalafior. Takie warzywa nie wymagają wyjątkowej oprawy, bo same w sobie Zobacz więcej
Staramy się podawać jak najwięcej przepisów na niezbyt doceniane, nasze polskie warzywa. Był już burak, teraz czas na selera. Na początek jako dodatek do kotletów ryżowych. Porcja na 8 sztuk Zobacz więcej
Bób to jedno z moich ulubionych warzyw strączkowych. A sposób podawania "po polsku" - to dla mnie najprostsza i najsmaczniejsza opcja. Składniki na bób po polsku opakowanie bobu sól, cukier masło Zobacz więcej
Kalarepa jest bardzo cennym warzywem, o dużych wartościach odżywczych i smakowych. Jest bogata w witaminy i sole mineralne. Co najważniejsze jest typowo Polska, łatwo dostępna i niedroga. Uwielbiam Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Ciasto serowe z jabłkami

Ciasto serowe z jabłkami 126

0
Jakoś się tak złożyło, że zbiega się czas wstawienia tego postu z wprowadzeniem prze Pana P. embarga na polskie owoce i warzywa. Poza tym wiadomo, że NASZE NAJLEPSZE, że DOBRE BO POLSKIE :) Składniki: Zobacz więcej
Dziś będzie krótko i zwięźle. Wiecie jakie to są warzywa po polsku? Oblane masłem ze zrumienioną bułką tartą. Tak z tego słyniemy na świecie. Czy to źle? Absolutnie! Ja uwielbiam kalafiora z taką Zobacz więcej
Tarta jest jedną z najpopularnijeszych potraw kuchni francuskiej. Niedawno przywędrowała również do Polski. W zależności od upodobań, możemy ją przygotować na bazie ciasta kruchego, francuskiego bądź Zobacz więcej
Bułka tarta Prymat to dodatek, którego nie może zabraknąć w polskiej kuchni. Jest niezastąpiona podczas tradycyjnej sztuki gotowania, o czym wie każda gospodyni. Pozwala na urozmaicanie dań poprzez Zobacz więcej
Ku mojej ogromnejradości wiosna przyszła już na dobre, przynajmniej do południowej Polski :) Muszę się przyznać, że uwielbiam tę porę roku i z utęsknieniem czekam na sezonowe warzywa i owoce. W piątek Zobacz więcej
Tym razem małe podsumowanie przepisów kwietnia w zdjęciach. Na początek BABECZKI Kapusta w odsłonie kremowej PULPETY na plackach ziemniaczanych to całkiem niezłe połączenie. TARTA na kruchym cieście Zobacz więcej
z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Sałatka z rukoli z kiełbasą Zobacz więcej
egzotycznymi podróżami sięgnęła zenitu. Dobrze, ze w polskich warunkach można odtworzyć niektóre potrawy. Na pewno nie smakują one jak w macierzystym kraju, ale pomagają mi choć trochę przetrwać Zobacz więcej
i pozostawić ze skórką. Zetrzeć warzywa na tarce o najgrubszych oczkach, po czym pozostawić na sicie na ok. pół godziny, aby obciekły z soku. Do masy warzywnej wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną Zobacz więcej
Moja ulubiona frittata z warzywami na patelnię po polsku. Frittatę przygotowałam dzięki smacznym produktom firmy IGLOTEX Prawidłowo frittatę robi się na patelni, ja natomiast zapiekłam w piekarniku. Zobacz więcej
Szybki i orzeźwiający. Bez gotowania, z sezonowymi warzywami, lekko słonawy i musujący. Uwielbiam go, w takie upały jem na śniadanie właśnie ten chłodnik. Na 2 porcje potrzebujemy : - 0,5 litra Zobacz więcej
Na pierwszy rzut oka wygląda niepozornie ale zapewniam, że pozytywnie Was zaskoczy - zarówno smakiem jak i pożywnością. Świeża fasolka szparagowa, młode polskie ziemniaczki, odrobina podsmażonej Zobacz więcej
Miłośnicy imbiru pokochają takie połączenie - surówka jest wyrazista w smaku, mocno czuć imbir i kolendrę. I choć rzodkiewki jest najwięcej, to w smaku schodzi do drugi plan. Surówka świetnie Zobacz więcej