tarta z wątróbkami przykryta ziemniakami

Dlaczego nie powiedziałam od razu, że chodzi o wątróbkę drobiową...? 1 kg wątróbki drobiowej 2 jajka 1 szkl bułki tartej sól pieprz do smaku Wątrobę, oczyścić z błon i śluzu (umyć) następnie Zobacz więcej
zamieszałam i przykryłam pokrywką. Wątróbka dusiła się tak prawie 10 minut. Widok po odkryciu pokrywki był niczego sobie... A pachniało jeszcze lepiej! Podane w towarzystwie ziemniaków z wody i Zobacz więcej
cebulką i ziemniakami - mnie smakowały wybornie. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej 1 średnia cebula 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 3-4 łyżki mąki pszennej 1/2 jabłka 1 łyżeczka suszonego majeranku Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gęsie nogi faszerowane

Gęsie nogi faszerowane 275

0
gęsie nogi farsz wieprzowy 240 g mielonej wieprzowiny 90 g wątróbki gęsiej 2 łyżki tartej bułki namoczonej w mleku (może być czerstwa bułka, namoczona i przemielona) 2 ząbki czosnku, posiekane 1/2 Zobacz więcej
przykrytą) na 30 minut do piekarnika. Krok 3. Upieczonego, miękkiego kurczaka przekładamy na wygrzany półmisek, sos przecieramy przez sito i, gdy trzeba, lekko przyprawiamy. Krok 4. Kroimy kurczaka w Zobacz więcej
na szyjkach gęsich), wino i dusić pod przykryciem około godziny. Podawać z sosem z duszenia. Można podać z baką ziemniaczaną. Ja podałam z chlebem żytnim Wasa*. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry Zobacz więcej
Idąc za wątróbkowym ciosem przygotowaliśmy niedawno tartę z wątróbką , którą jakiś czas temu polecał na antenie Kuchni+ lubiany przez nas pan Jakubiak. Tartę poleciła nam również sąsiadka Zobacz więcej
gwiazda-81
gwiazda-81 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tanio, smacznie i prosto
Wątróbka

Wątróbka 319

0
Wątróbka w panierce Składniki: - ziemniaczki - sałatka obiadowa - 1,2 kg wątróbki indyczej Do panierki: - 1 jajko - 5 łyżek mąki - mleko - 3 ząbki świeżego czosnku - bułka tarta - sól, pieprz Bardzo w Zobacz więcej
godziny. Po tym czasie gulasz jest już gotowy, możemy go podawać, najlepiej smakuje z ugotowanymi ziemniakami. Smacznego :). Zobacz także: gulasz wołowy na winie pumpkin pie przepis puree z dyni Zobacz więcej
myredpot
myredpot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
my red pot
Pieczarkowy chłodnik

Pieczarkowy chłodnik 36

3
Pieczarkowy chłodnik - zupy - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Pieczarkowy chłodnik (22.07.2016)Udka z kurczaka miodowo sojowe. (19.07.2016)Ciasto z borówkami. Zobacz więcej
myredpot
myredpot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
my red pot
Pizza w cieście

Pizza w cieście 47

0
Pizza w cieście - lunch - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Pizza w cieście (01.08.2016)Pieczarkowy chłodnik (22.07.2016)Udka z kurczaka miodowo sojowe. Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
PASZTETOWA - SZYNKOWAR

PASZTETOWA - SZYNKOWAR 75

1
na patelni. Wyjąć skwarki i na wytopionym tłuszczu zeszklić cebulę . Łopatkę wyjąć z garnka, przestudzić i pokroić w kostkę. Bułkę tartą wsypać do małej miseczki i zalać 2-3 łyżkami bulionu . Do Zobacz więcej
Przepis na zapiekany makaron z łososiem i serem - KozakGotuje.pl KozakGotuje.pl Blog kulinarny z przepisami Search Wszystkie przepisy Ciasta i desery Pomysły na obiad Kurczak Makarony Tarty na słono Zobacz więcej
pieczona wątróbka drobiowa | Jedzonko.tv Słodkości Babki Babeczki Bez pieczenia Bezy Biszkopty Ciasta Ciasteczka Czekoladki Desery Gofry Lody Makowce Rolady Serniki Tarty Torty Obiad Gotowane Zobacz więcej
całego pieprzu liść laurowy 300g wątróbki 2 cebule pół szkl. tartej bułki 1/2 – 3/4 szkl. mleka 150g pachwiny (poproś o zmielenie w sklepie) + kilkanaście plasterków (100g) do wyłożenia foremki LUB Zobacz więcej
, delikatnie posolić, dodać cukier, usmażyć na patelni na odrobinie oleju. Do usmażonej cebuli dodać łyżeczkę papryki słodkiej, pół szklanki wody i wszystko wymieszać. Dodać usmażoną wątróbkę, Zobacz więcej
telewizyjne. Krok 2: Posługując się wspomnianym ekwipunkiem i taktyką szantażu małżeńskiego o dowolnej tematyce (byle skutecznej!), zmusić Pana Męża do wyprawy na łowy do pobliskiego sklepiku Zobacz więcej
Często mam ochotę posiedzieć trochę dłużej w kuchni i przygotować coś bardziej złożonego, niecodziennego. Szczególnie wdzięczne są do takich eksperymentów wyjątkowe składniki. Tak stało się tym razem Zobacz więcej
Jednym z moich postanowień noworocznych było nauczyć się luzować ptaka czyli oczyścić go ze wszystkich kości. I tak pierwszą sobotę 2016 roku spędziłam z surowym kurczakiem, filmikiem na YouTubie i Zobacz więcej
Nie miałam weny. Bo co napisać o kurzych żołądkach, drugich, zaraz po wątróbce, podrobach, które w ogóle przetwarzam. Przyszła wczoraj, po kolejnym odcinku Top Chefa. Uczestnicy programu musieli Zobacz więcej