tarte ciasto z porzeczkami

tu jeszcze coś słodkiego do kawy powinnam mieć podczas wizyty na szczycie. Padło na prostą, a jednoczenie dosyć efektowną tartę z czarnymi porzeczkami. Wystarczy zagnieść ciasto (trochę Zobacz więcej
Rustykalna tarta z czerwoną porzeczką. Chrupiące, kruche ciasto (szczególnie pyszny jest brzeg posypany brązowym cukrem), a pośrodku kwaskowate, czerwone porzeczki. Bardzo dobra kombinacja. Ciasto nie Zobacz więcej
Bola
Bola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia nie (tylko) Boli
początek

początek 123

0
Blog jest po to, aby ponownie nie szukać przepisów - obecne moje poszukiwania dotyczyły ciasta z porzeczkami - nie chciałam, żeby była to tarta, miał być to placek z czerwonymi porzeczkami, ciasto Zobacz więcej
Ciasto: 3 żółtka 1 jajko 4 łyżki miodu 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 3 łyżki wody 3 łyżki orzechów laskowych mielonych 1 margaryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 20 dag porzeczek Zobacz więcej
Po ciężkich, schabowo-sojowych ocenach dziś kolej na lżejszy materiał kulinarny w Kuchnia okiem faceta- placek z polewą kokosową i owocami. Inaczej zwany jesiennym ciastem z polewą kokosową. Przepis Zobacz więcej
Tarta z czarną porzeczką i bezą w okresie letnim to podstawa, tym bardziej, że trwa sezon na te smaczne owoce. Jak wiadomo, czarna porzeczka zawiera przede wszystkim spore ilości witaminy Coraz jest Zobacz więcej
Składniki: 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka kakao bakalie: rodzynki, Zobacz więcej
Tarta PORZECZKOWA? A FIGA ! Tarta PORZECZKOWA? A FIGA ! Ciasto kruche na spód: 200g mąki 1 jajko 100g masła 50g cukru przed wyłożeniem, schładzamy w lodówce przez 3-4 godziny na wierzchu układamy Zobacz więcej
W planach były placki z tofu, ale podczas smażenia zaczęły się rozpadać, więc szybko wrzuciłam resztę ciasta na patelnię, wymerdałam wszystko, podsmażyłam chwilę i miałam ''jajecznicę''! Zobacz więcej
kasinteks
kasinteks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z rozkoszą;)
Figowa babka piernikowa

Figowa babka piernikowa 104

0
Składniki: 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka kakao bakalie: rodzynki, Zobacz więcej
Składniki: 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka kakao bakalie: daktyle, Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czekoladowo
Murzynek błyskawiczny

Murzynek błyskawiczny 2858

4
Ekspresowy i bardzo smaczny murzynek. Idealny do kawy czy herbaty. Świetnie smakuje z polewą czekoladową (przepis od siostry) lub posypany cukrem pudrem. 2 szklanki kwaśnego mleka lub kefiru 1/2 Zobacz więcej
Tarteletka z porzeczkami Nieoczekiwanie dostałam w prezencie koszyk pachnących czerwonych porzeczek. Wahałam się czy może nie zrobić konfitury, ale zamiłowanie do tarty wygrało i tak oto powstała 1 Zobacz więcej
Porzeczkowe szaleństwo trwa! Proponuję ciasto łatwe i naprawdę smaczne. Wykonanie zajmuje bardzo niewiele czasu, szczególnie jeśli w lodówce czeka zrobione wcześniej kruche ciasto. Krajanka z czarną Zobacz więcej
gram Galaretki truskawkowe 3 szt cukier truskawkowy Royal Brand Jaja ubiłam z cukrem dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczona margarynę. Wymieszałam i przelałam do formy wysmarowanej Zobacz więcej
3 łyżki agrestu 3 łyżki tartych migdałów Porzeczki obieramy odrywając ogonki , agrest tez oczyszczamy , myjemy. Na patelni rozpuszczamy masło wsypujemy płatki owsiane błyskawiczne , dodajemy miód, Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kostki margaryny 0,5 kostki masła 1 drobnego cukru 3 łyżki cukru pudru 4 jaja (białka i żółtka osobno) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki+ 1 łyżka mąki cukier waniliowy Zobacz więcej
Porzeczki są najbardziej wartościowymi owocami. Z pośród wszystkich owoców zawierają najwięcej witaminy C, dużo błonnika i innych cennych składników odżywczych. Ciasto ucierane z porzeczkami jest Zobacz więcej
kulkę. 2. Wykładamy ciastem spód tarty. 3. Ustawiamy piekarnik na 180 stopni. Ciasto wstawiamy na 15 min do zamrażarki. Pieczemy przez 30 minut. Studzimy. Na tartę: 500 ml zimnej śmietanki 30 % 50 g Zobacz więcej
Spód na wzór tarty cytrynowej, o której pisałam już wcześniej. Druga warstwa to maliny, jeżyny i porzeczki-zasmażone razem z cukrem. Na koniec bita śmietana posypana tartą czekoladą. Ciasto znikało Zobacz więcej