tartine bakery

Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Chleb z Tartine Bakery.

Chleb z Tartine Bakery. 95

0
Książkę "Tartine Bread" mam od ponad roku i od tamtego czasu piekę chleb z niej, a jeszcze nie doczekał się on przedstawienia na blogu. A wart jest tego, przekona się o tym każdy, kto go upiecze. Zobacz więcej
Zapachy i smaki bez wątpienia przenoszą nas w czasie. Aromaty zapamiętane w trakciewakacji zajmują w mojej podświadomości szczególne miejsce.Kiedy w końcu zrobiłam moje pierwsze bułeczki śniadaniowe, Zobacz więcej
Nie trzeba nic więcej do upieczenia cudownego chleba niż zakwas, woda i mąka .... tak jest i z tym chlebem, którego autorem jest Chad Robertson ("Tartine bread"). Przepis na niego znalazłam już dość Zobacz więcej
Ci co pieką chleb w domu z pewnością słyszeli o słynnej amerykańskiej Tartine Bakery i jej szefie Chadzie Robertsonie, autorze wielu książek o wypiekach. To pierwszy chleb jaki upiekłam z jego Zobacz więcej
Croissanty od Tartine Bakery Tartine croissants, for English scroll down Odkąd pamiętam chciałam zrobić croissanty. Miałam mnóstwo upatrzonych przepisów, zachwycałam się nimi na innych blogach i Zobacz więcej
Piekę chleb akurat ten pierwszy raz w życiu . Wzięłam udział we wspólnym pieczeniu chleba . Warto próbować nowych rzeczy . Ogłaszam wszem i wobec że przepis pochodzi ze z bloga Pomysłowe pieczenie Zobacz więcej
gozmienianie i dodawanieprzysłowiowych "trzech groszy". Chleb w smaku jest chrupiący, w środku zaświlgotny, miąższ natomiast posiada nieregularne dziurki. Kromki smakują najlepiej z samym masłem. Zobacz więcej
Zrobiłam kilka smakowitych grzanek (po francusku tartine lub po włosku bruschetta). Dzisiaj przedstawiam bardzo ciekawą grzankę z owczego sera, zainspirowaną opisem grzanki z menu piekarni Tartine. W Zobacz więcej
bułeczki śniadaniowe takie jak wypiekają w słynnej Tartine Bakery. Śniadaniując z takimi wypiekami życie nabiera innego smaku:-) SKŁADNIKI NA FERMENT: 100 g mąki 55 ml mleka 5 g cukru 2,5 g soli 5 g Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Vermont II

Vermont II 52

0
chleba, gdyż domowy wypiek chleba zaczął przez te lata przeżywać renesans. Jedne były bardziej udane, inne były totalnymi porażkami (wydmuszkami jak je nazywam), a inne wprowadziły mają rewolucję, Zobacz więcej
Gęś z sosem jabłkowo-żurawinowym i oscypkiem 2 dni temu matkaWariatka BROWNIE Z ESPRESSO I PRAŻONYMI ORZECHAMI LASKOWYMI 3 dni temu Waniliowa Chmurka Chleb wiejski ze słynnej w San Francisco 'Tartine Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
Tartine bread

Tartine bread 33

1
W majowej piekarni Amber pierwsze skrzypce gra spektakularny, wymagający nieco więcej uwagi i dobrych emocji, wybrany przez Jacka, Tartine bread, pieczony na podstawie przepisu z książki Chada Zobacz więcej
Majowa chlebowa propozycja w Piekarni Amber jest pełna prostoty i zarazem skomplikowana. To tylko mąka, woda, sól i zakwas, ale sam proces przygotowania wymaga uwagi i czasu. Całą pracę chleb Zobacz więcej
) – ucieszyłam się, że jest "Tartine Bakery" • porady Mitcha Tonks'a jak kupować ryby w niskiej cenie i gotować z nich świetne potrawy. To niestety sprawdza się na wyspach, nie u nas... • dobrze Zobacz więcej
Jeśli śledzicie naszą stronę od jakiegoś czasu, to pewnie wiecie (powtarzam to gdy tylko mogę), że moim ulubionym chlebem jest chleb z piekarni Tartine Bakery w San Francisco- tak zwany Tartine Bread. Zobacz więcej
Ostatnio trenuję zciastem nacroissanty, więc goszczą umnie dość często. Tojeden znajbardziej uzależniających porannych wypieków. Chrupka, skarmelizowana skórka, skrywająca nieprzyzwoicie maślane Zobacz więcej
mnie croque monsieur będzie miała strukturę otwartą, gdyżostatnią kanapkę tego typu jadłam wTartine Bakery ismakowała mi wyjątkowo. Toza sprawą jedynego wswoim rodzaju chleba idobrze doprawionego sosu Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola domowa
Focaccia z mąki z Olandii.

Focaccia z mąki z Olandii. 70

0
(mój się nagrzewa jedynie do 230 stopni ale i tak wystarczyło). Bardzo dobrze pasuje do kanapek, a chyba jeszcze lepiej jako baza do bruschetty. I jeszcze jako ciekawostka dla miłośników domowego Zobacz więcej