tartine chleb

To jeden z najpiękniejszych i najlepszych chlebów jakie upiekłam. Z przepisu na bagietki, zakwasowo-drożowy, z książki “Chleb Tartine”. Ciasto jest cudowne przy wyrabianiu, przed ostatecznym Zobacz więcej
Tak wyglądał mój pierwszy Tartine, który upiekłem trzy tygodnie temu. W kwietniu, dostałem propozycję od Ani z bloga Kuchennymi drzwiami, aby wybrać przepis na majowy wypiek do Piekarni Amber . Padło Zobacz więcej
Karenira
Karenira Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dymiąca patelnia
Chleb Tartine

Chleb Tartine 46

0
Za jedną z piękniejszych książek, jakie posiadam na półce uważam "Tartine Bread" Chada Robertsona. Głównie ze względu na zdjęcia fantastycznych chlebów. Chociaż jej urok nie polega tylko na tym. Zobacz więcej
Po raz kolejny wzięłam udział we wspólnym wypiekaniu pieczywa u Amber, tym razem w majowej piekarni robiliśmy chleb Tartine. Nie do końca wiedziałam czy uda mi sięwziąćudział w pieczeniu, gdyż w Zobacz więcej
Wypiek chleba jest moim misterium Zaczynając od przesiewania mąki i robienia zaczynu jest cotygodniowym obrzędem i magią. Chad Robertson w swojej książce mówi o tym jak “chleb śpiewa”. Dobrze Zobacz więcej
Bardzo lubię bawić się wypiekiem chlebów pszennych, zwłaszcza wypiekanych na kamieniu i wymagających trochę więcej pracy niż moje żytnie razowce :-) Jak przystało na Piekarnię Amber, zaproponowany na Zobacz więcej
Maj w piekarni Amberwitamy chlebem wybranym przezJacka, który prowadzi blogPrzepisy na domowy ser i chleb. A jest toTartine bread na podstawie przepisu z książki Chad’a Robertson’a –klik! Chleb Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Chleb z Tartine Bakery.

Chleb z Tartine Bakery. 95

0
Książkę "Tartine Bread" mam od ponad roku i od tamtego czasu piekę chleb z niej, a jeszcze nie doczekał się on przedstawienia na blogu. A wart jest tego, przekona się o tym każdy, kto go upiecze. Zobacz więcej
Chleb z sezamem od Tartine Sesame Tartine bread, for English scroll down Chleby od Tartine to już klasyka. Gdybym mogła mieć tylko czas na ich robienie, piekłabym je codziennie. Uwielbiam ich Zobacz więcej
Nie trzeba nic więcej do upieczenia cudownego chleba niż zakwas, woda i mąka .... tak jest i z tym chlebem, którego autorem jest Chad Robertson ("Tartine bread"). Przepis na niego znalazłam już dość Zobacz więcej
Ci co pieką chleb w domu z pewnością słyszeli o słynnej amerykańskiej Tartine Bakery i jej szefie Chadzie Robertsonie, autorze wielu książek o wypiekach. To pierwszy chleb jaki upiekłam z jego Zobacz więcej
W skrzynce znajduję krótki list. Właściwie prośbę. To nie pierwsza. I mam nadzieję, nie ostatnia. M. chce upiec chleb. Znalazła mnie na mapie. Takiej niezwykłej, chlebowej. Znacie? I prosi o początek. Zobacz więcej
Chleb pszenny od Tartine Basic Tartine bread, for English scroll down Witajcie po Świętach! Mam nadzieję, że nabraliście sił na kolejne miesiące? Poświątecznym przepisem, który wydawał mi się być Zobacz więcej
Jak już ostatnio Wam wspomnieliśmy znowu zaczęliśmy piec chleby na zakwasie - KLIK Szymon Tomiło, na swoich zajęciach w CookUp'ie całkowicie zaraził nas swoją pasją! Dodał nam skrzydeł i znowu Zobacz więcej
Tartine bread to wyjątkowy chleb pochodzący z Tartine Bakery w San Francisco, miejsca które znacznie podwyższyło poprzeczkę w wypiekaniu pieczywa na całym świecie. Za tę rewolucję odpowiada Chad Zobacz więcej
Po wakacyjnej przerwie znów pieczemy w "Wypiekaniu na śniadanie" [ klik ]. Tym razem padło na chleb pszenny na pszennym zakwasie. Jak już wcześniej pisałam chleby na pszennym zakwasie mają Zobacz więcej
Chad Robertson zna się na rzeczy. W swojej książce zawarł niemalże wykład na temat wypiekania domowego chleba.Pełno w niej dokładnych opisów poszczególnych etapów przygotowania. Wszystko po to, abyśmy Zobacz więcej
Piekę chleb akurat ten pierwszy raz w życiu . Wzięłam udział we wspólnym pieczeniu chleba . Warto próbować nowych rzeczy . Ogłaszam wszem i wobec że przepis pochodzi ze z bloga Pomysłowe pieczenie Zobacz więcej
Chleb ten jest najczęściej pieczonym przeze mnie chlebem. Uwielbiam go pod każdym względem. Ma idealny kształt, smak i konsystencję. Dlatego z tym chlebem obchodzę dzisiaj World Bread Day. Składniki Zobacz więcej