tartine piekarnia

{{headerMessage}}
Po raz kolejny skorzystałam z zaproszenia Amber i wzięłam udział w Majowej Piekarni. Tym razem przepis wybrał Jacek , który prowadzi blog "Przepisy na domowy ser i chleb". Tartine bread - wymaga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz kolejny wzięłam udział we wspólnym wypiekaniu pieczywa u Amber, tym razem w majowej piekarni robiliśmy chleb Tartine. Nie do końca wiedziałam czy uda mi sięwziąćudział w pieczeniu, gdyż w Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb Tartine - Majowa Piekarnia

Chleb Tartine - Majowa Piekarnia 27

1
{{headerMessage}}
Bardzo lubię bawić się wypiekiem chlebów pszennych, zwłaszcza wypiekanych na kamieniu i wymagających trochę więcej pracy niż moje żytnie razowce :-) Jak przystało na Piekarnię Amber, zaproponowany na Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Chleb Tartine - majowa piekarnia

Chleb Tartine - majowa piekarnia 23

0
{{headerMessage}}
Maj w piekarni Amberwitamy chlebem wybranym przezJacka, który prowadzi blogPrzepisy na domowy ser i chleb. A jest toTartine bread na podstawie przepisu z książki Chad’a Robertson’a –klik! Chleb Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Tartine bread, majowa piekarnia

Tartine bread, majowa piekarnia 54

2
{{headerMessage}}
Tartine bread, majowa piekarnia - Piekarnia u Amber - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Tartine bread, majowa piekarnia (09.05.2016)Chleb orkiszowy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie zawsze udaje mi się dołączyć do Piekarni u Amber. Jednak gdy zobaczyłam majową propozycję ( klik ) wiedziałam, że muszę upiec ten chleb.... choćbym miała nockę zarwać. Upiekłam w sobotę - 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Majowa chlebowa propozycja w Piekarni Amber jest pełna prostoty i zarazem skomplikowana. To tylko mąka, woda, sól i zakwas, ale sam proces przygotowania wymaga uwagi i czasu. Całą pracę chleb Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a jak smakowały..." Croissants z piekarni Tartine w San Francisco Wieczór dnia pierwszego Zaczyn: 3/4 szklanki (150 ml) mleka odtłuszczonego 1 łyżka suchych drożdży lub 20 gram świeżych 1 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tartine bread… Co jest takie niezwykłe w tym chlebie? Historia jego powstania? Sposób przygotowywania? Sam chleb? Czy może wszystko razem? Ale zacznę od historii… Chad Robertson, absolwent The Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warunki na tyle pozwoliły, że znów dołączyłam do wspólnego wypiekania w piekarni Amber :) Tym razem wybór padł na chleb pszenny Chada Robertsona. Jeśli dobrze zaplanuje się wypiek, ma się dobry zakwas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jakieś zakupowe słabości? W dzisiejszym przepisie smak sardynek łączy się z dobrze doprawionym hummusem. Wierzch kanapek pokrywają posiekane jajka i liście kolendry. Niby niewiele, a efekt wspaniały. Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Zakwas pszenny 50/50

Zakwas pszenny 50/50 51

0
{{headerMessage}}
Zakwas pszenny 50/50, czyli w połowie pełnoziarnisty zakwas pszenny, dokarmiany pół na pół mąką pszenną chlebową i mąką pszenną pełnoziarnistą. Na takim zakwasie piecze się chleby w piekarni Tartine, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trudne jak się Wam wydaje:) Szczegóły tutaj:Croissants z piekarni Tartine w San Francisco. Soczek czy jak to woli syrop, który powstaje z Sprita jest megaśny, słodko-kwaśny. Polałam nim rogaliki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
prawidłowy, najprawdziwszy chleb na zakwasie, który smakuje jak z najlepszej piekarni. Polecam blog Tosi i Śliwki - Smakowity chleb, to źródło inspiracji oraz wiedzy dla osób zielonych w temacie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powiem nieskromnie : upiekłam pyszny chleb. 'Tartine Country Bread' to majowa propozycja w Piekarni Amber.Tym razem za sprawą Jacka prowadzącego blog 'Przepisy na domowe sery i chleb'piekliśmy chleb Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
Tartine bread

Tartine bread 37

1
{{headerMessage}}
W majowej piekarni Amber pierwsze skrzypce gra spektakularny, wymagający nieco więcej uwagi i dobrych emocji, wybrany przez Jacka, Tartine bread, pieczony na podstawie przepisu z książki Chada Zobacz więcej
am.art
am.art Obserwuj blogaObserwujesz bloga
am.art kolor i smak
Tartine bread

Tartine bread 56

3
{{headerMessage}}
Z przyjemnością dołączyłam do majowej weekendowej piekarni. Ten chleb piekłam po raz pierwszy, ale bardzo przypominał mi 'Chleb z Vermont' J. Hamelman'a. Chrupiąca skórka i dużo dziur. Takie chleby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W moim ostatnim zestawieniu kulinarnych prezentów książkowych pisałam Wam o „Opowiadaniach drewnianego stołu” M.Waleckiej, które zrobiły na mnie bardzo duże wrażenie. Od razu pozaznaczałam sobie Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Poezja: Tartine Bread

Poezja: Tartine Bread 98

0
{{headerMessage}}
albo smaku papieru. Wszystko zmieniło się kiedy ostatnio po raz pierwszy upiekłam TEN chleb. TEN chleb, z piekarni Chada Robertsona, Tartine, sprawił, że poprzeczka jakości domowego pieczywa została Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po wakacyjnej przerwie znów pieczemy w "Wypiekaniu na śniadanie" [ klik ]. Tym razem padło na chleb pszenny na pszennym zakwasie. Jak już wcześniej pisałam chleby na pszennym zakwasie mają Zobacz więcej