tartine piekarnia

Po raz kolejny skorzystałam z zaproszenia Amber i wzięłam udział w Majowej Piekarni. Tym razem przepis wybrał Jacek , który prowadzi blog "Przepisy na domowy ser i chleb". Tartine bread - wymaga Zobacz więcej
Po raz kolejny wzięłam udział we wspólnym wypiekaniu pieczywa u Amber, tym razem w majowej piekarni robiliśmy chleb Tartine. Nie do końca wiedziałam czy uda mi sięwziąćudział w pieczeniu, gdyż w Zobacz więcej
Bardzo lubię bawić się wypiekiem chlebów pszennych, zwłaszcza wypiekanych na kamieniu i wymagających trochę więcej pracy niż moje żytnie razowce :-) Jak przystało na Piekarnię Amber, zaproponowany na Zobacz więcej
Maj w piekarni Amberwitamy chlebem wybranym przezJacka, który prowadzi blogPrzepisy na domowy ser i chleb. A jest toTartine bread na podstawie przepisu z książki Chad’a Robertson’a –klik! Chleb Zobacz więcej
Tartine bread, majowa piekarnia - Piekarnia u Amber - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Tartine bread, majowa piekarnia (09.05.2016)Chleb orkiszowy z Zobacz więcej
Nie zawsze udaje mi się dołączyć do Piekarni u Amber. Jednak gdy zobaczyłam majową propozycję ( klik ) wiedziałam, że muszę upiec ten chleb.... choćbym miała nockę zarwać. Upiekłam w sobotę - 2 Zobacz więcej
Majowa chlebowa propozycja w Piekarni Amber jest pełna prostoty i zarazem skomplikowana. To tylko mąka, woda, sól i zakwas, ale sam proces przygotowania wymaga uwagi i czasu. Całą pracę chleb Zobacz więcej
, a jak smakowały..." Croissants z piekarni Tartine w San Francisco Wieczór dnia pierwszego Zaczyn: 3/4 szklanki (150 ml) mleka odtłuszczonego 1 łyżka suchych drożdży lub 20 gram świeżych 1 1/2 Zobacz więcej
Tartine bread… Co jest takie niezwykłe w tym chlebie? Historia jego powstania? Sposób przygotowywania? Sam chleb? Czy może wszystko razem? Ale zacznę od historii… Chad Robertson, absolwent The Zobacz więcej
Warunki na tyle pozwoliły, że znów dołączyłam do wspólnego wypiekania w piekarni Amber :) Tym razem wybór padł na chleb pszenny Chada Robertsona. Jeśli dobrze zaplanuje się wypiek, ma się dobry zakwas Zobacz więcej
jakieś zakupowe słabości? W dzisiejszym przepisie smak sardynek łączy się z dobrze doprawionym hummusem. Wierzch kanapek pokrywają posiekane jajka i liście kolendry. Niby niewiele, a efekt wspaniały. Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Zakwas pszenny 50/50

Zakwas pszenny 50/50 48

0
Zakwas pszenny 50/50, czyli w połowie pełnoziarnisty zakwas pszenny, dokarmiany pół na pół mąką pszenną chlebową i mąką pszenną pełnoziarnistą. Na takim zakwasie piecze się chleby w piekarni Tartine, Zobacz więcej
trudne jak się Wam wydaje:) Szczegóły tutaj:Croissants z piekarni Tartine w San Francisco. Soczek czy jak to woli syrop, który powstaje z Sprita jest megaśny, słodko-kwaśny. Polałam nim rogaliki, Zobacz więcej
prawidłowy, najprawdziwszy chleb na zakwasie, który smakuje jak z najlepszej piekarni. Polecam blog Tosi i Śliwki - Smakowity chleb, to źródło inspiracji oraz wiedzy dla osób zielonych w temacie Zobacz więcej
Zrobiłam kilka smakowitych grzanek (po francusku tartine lub po włosku bruschetta). Dzisiaj przedstawiam bardzo ciekawą grzankę z owczego sera, zainspirowaną opisem grzanki z menu piekarni Tartine. W Zobacz więcej
Powiem nieskromnie : upiekłam pyszny chleb. 'Tartine Country Bread' to majowa propozycja w Piekarni Amber.Tym razem za sprawą Jacka prowadzącego blog 'Przepisy na domowe sery i chleb'piekliśmy chleb Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
Tartine bread

Tartine bread 33

1
W majowej piekarni Amber pierwsze skrzypce gra spektakularny, wymagający nieco więcej uwagi i dobrych emocji, wybrany przez Jacka, Tartine bread, pieczony na podstawie przepisu z książki Chada Zobacz więcej
am.art
am.art Obserwuj blogaObserwujesz bloga
am.art kolor i smak
Tartine bread

Tartine bread 46

3
Z przyjemnością dołączyłam do majowej weekendowej piekarni. Ten chleb piekłam po raz pierwszy, ale bardzo przypominał mi 'Chleb z Vermont' J. Hamelman'a. Chrupiąca skórka i dużo dziur. Takie chleby Zobacz więcej
albo smaku papieru. Wszystko zmieniło się kiedy ostatnio po raz pierwszy upiekłam TEN chleb. TEN chleb, z piekarni Chada Robertsona, Tartine, sprawił, że poprzeczka jakości domowego pieczywa została Zobacz więcej
Po wakacyjnej przerwie znów pieczemy w "Wypiekaniu na śniadanie" [ klik ]. Tym razem padło na chleb pszenny na pszennym zakwasie. Jak już wcześniej pisałam chleby na pszennym zakwasie mają Zobacz więcej