tarty na słono bez jajek

Tarty, tarty, tary... czyli ciasta (prawie) idealne dla każdego. Na słono lub słodko. Tym razem w tej pierwszej wersji. Ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki żytniej 90 g margaryny jajko szczypta soli Zobacz więcej
Zapraszam do prostego przepisu z wykorzystaniem Tarta na 1001 sposobów firmy Delecta. Bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna. Składniki: Delecta Tarta 1001 sposób na słono 1/3 szklanki zimnej wody 1 Zobacz więcej
pudełko małej śmietany 2 ząbki czosnku 2 jajka kulka mozarelli sól, pieprz Przygotowanie: 1.Brokuły rozdrobnić na różyczki i ugotować. 2. Śmietanę wymieszać z jajkami dodać sól, pieprz i czosnek Zobacz więcej
Kolejna błyskawiczna przekąska w moim wydaniu, tym razem na słono :) pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno :D Możemy ją podawać z ulubionymi sosami lub bez... A co to takiego?? Hot dogi w nowym Zobacz więcej
ciasto, które jest idealne do tart, czy tartaletek na słono lub słodko. Znalazłam go u Ani Starmach. Jest naprawdę kruche i smakowite. Sama użyłam tego ciasta do tarty na słono z pomidorami, szynką i Zobacz więcej
Kruche ciasto to bez wątpienia jedna z moich największych miłości kulinarnych. Kojarzy mi się z ukochanymi mazurkami, słodko-słono-mdłym maślanym smakiem... Kocham tarty z owocami, z kremem, kruche Zobacz więcej
Niewiele mi trzeba, aby poczuć prawdziwą jesień - wystarczy skrzyneczka grzybów z rodzinnych stron. Dlatego dziś u nas tarta z grzybami leśnymi - "czarnymi łepkami"... Potrzebujemy: Spód pod tartę Zobacz więcej
nasze przepisy i rozmawiać o jedzeniu:) Wśród nich: babeczki/ muffiny na słono i słodko, tarty również wytrawne i słodkie, kompoty, musy, ciasta: serniki, piernik z jabłek, ryżowe ciastka, chleby z Zobacz więcej
Quiche czytaj kisz czyli tarta na słono, ostro. Do przygotowania tego placka potrzebne będą ziemniaki, które idealnie pasują do tuńczyka. Placek jest smakowity i bardzo pachnący latem. Zapraszam na Zobacz więcej
Dziś kolejna odsłona tarty na słono - tym razem z tuńczykiem. Idealna na sobotni obiad na świeżym powietrzu. Wersja bezmięsna, mam nadzieję, przypadnie do gustu wegetarianom. Jeśli macie ochotę na Zobacz więcej
więc bardzo pomarańczowe, mięciutkie i aromatyczne. A co najważniejsze - można się nim zajadać bez wyrzutów sumienia. A nawet należałoby się takim ciastem zajadać kilka razy dziennie - jest bardzo Zobacz więcej
Kolejna wersja tarty na słono. Na obiad, na kolację, jako przystawka, nadaje się na każdą okazję. Nie wiem jak ja kiedyś mogłam funkcjonować bez tart Składniki: Ciasto: 220 g mąki 125 g zimnego masła Zobacz więcej
Cynamonka
Cynamonka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon
Tarta z fasolką szparagową

Tarta z fasolką szparagową 199

1
Przyznam bez bicia, że pierwszy raz robiłam tartę na słono. Zastanawiałam się nad dwoma wersjami: szpinak czy fasolka? Ostatecznie wygrała fasolka. Tarta bardzo delikatna w smaku. Zapieczona fasolka w Zobacz więcej
i kroimy je na połówki, wydrążając przy tym pestkę z środka. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 170 stopni ( bez termoobiegu). Blaszkę w której piec będziemy nasze ciasto wykładamy papierem do Zobacz więcej
albo z mięsem, ja robię zawsze z podsmażonymi pieczarkami i cebulką i cudownie ciągnącym się żółtym serem. Składniki: około 10 placków naleśnikowych 500 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 150 g Zobacz więcej
albo z mięsem, ja robię zawsze z podsmażonymi pieczarkami i cebulką i cudownie ciągnącym się żółtym serem. Składniki: około 10 placków naleśnikowych 500 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 150 g Zobacz więcej
Idzie majówka, możecie wziąć się za smażenie omletów na, miejmy nadzieję, piękne poranki lub lekkie obiady. Ja lubię wszystkie, na słono, na słodko, cienkie z samych jajek i te pulchne, puszyste. Tym Zobacz więcej
Placki z dyni możecie przygotować na słodko lub wytrawnie. Do tych słodkich z reguły używa się pure dyniowego, świeżo tartą dynię do tych na słono. Poniższy przepis zrobicie waśnie z dodatkiem pure z Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam kluseczki z kasząmannąi serem, i muszę przyznać , ze są bardzo dobre :) Kluseczki, nawet gdy wystygną, wciąż są mięciutkie i pulchne. Dobrze smakują na słono oraz na słodko. Zobacz więcej