tatar dorsz

300 g świeżego dorsza (filet bez skóry) 1/2 dużego, średnio dojrzałego awokado 1 mały pęczek natki pietruszki 1 szalotka sok z 1 dużej cytryny 1/2 łyżeczki białego pieprzu 4 łyżki oleju rzepakowego Zobacz więcej
Kochani! Nie było mnie przez 5 dni, ale to dlatego, że wybrałam się z rodzicami nad morze. Nie miałam dostępu do internetu, więc nie mogłam Wam wytłumaczyć mojej nieobecności. Ale w zamian za to Zobacz więcej
« Peanut Butter-Oatmeal ... Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Na blogach było w tym tygodniu bardzo słodko. Znalazłam jednak kilka wytrawnych przepisów, które będą idealne na świąteczne Zobacz więcej
ukochane miejsca, które zapamiętaliśmy :) Na początek polecamy tatara z łososia którego można kupić na wagę w sklepie rybnym na ulicy Dubois. Ryby u Rywińskiego niedaleko latarni morskiej. Bardzo Zobacz więcej
ukochane miejsca, które zapamiętaliśmy :) Na początek polecamy tatara z łososia którego można kupić na wagę w sklepie rybnym na ulicy Dubois. Ryby u Rywińskiego niedaleko latarni morskiej. Bardzo Zobacz więcej
GNOCCHI Z POMIDORKAMI FASZEROWANA CUKINIA OKRĄGŁA BROKUŁ GAŁĄZKOWY PRZEPIS SAŁATKA Z PIECZONYMI BURACZKAMI OMLET Z BIAŁEK Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ MAKARON Z ŁOSOSIEM I KURKAMI SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
USTKA 2013

USTKA 2013 96

0
Witam :) lato w pełni, wróciliśmy z krótkiego urlopu opaleni, wypoczęci :) Pogoda w sam raz. Poleżeliśmy na plaży, kąpaliśmy się w morzu (woda zimna!), delektowaliśmy się pysznym dorszem z masełkiem, Zobacz więcej
srebrzystymi śledziami i szprotkami, a pomiędzy mini prawdziwe skarby morza Bałtyckiego - dorsze. Wracamy do portu połowy udane. Dziś tatar z wędzonej makreli, ale możecie użyć dowolnych ryb Zobacz więcej
do jedzenia. Zamówiłem sobie tatar z łososia, który niestety nie był smaczny, może dlatego, że niedawno miałem okazję spróbować tatara ze świeżego pstrąga, który dosłownie rozpływał się w ustach. Zobacz więcej
kelner przyniósł nam zestaw świeżych bułeczek w towarzystwie masła.. pycha! szczególnie bułeczka z czarnuszką :) jako przystawkę kelner przyniósł łososia marynowanego w soli. bardzo ciekawy smak! Zobacz więcej
koktajlowych ze skórki to miła rzecz. Zachwytu brak, ale smacznie. Tatar z tuńczyka. Cóż oryginalne to nie było, do tego nijak nie pasowało do reszty. To chyba był największy minus tego menu – tu nie Zobacz więcej
Tuńczyka nigdy za dużo fot. D.Szymborska 6 pysznych dań, 6 pysznych win. Przy stole 3 blogerki gotujące (w tym ja) i 3 piszące o jedzeniu. Zupełnie inne spojrzenie na potrawy. Z jednej strony Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
 La Rotisserie

La Rotisserie 113

0
Przyszłości". Dania podawał nam sam Szef Paweł Oszczyk, a wina dobierał Andrzej Strzelczyk, wielokrotny mistrz Polski Sommelierów. Wspaniały duet. Na powitanie otrzymałyśmy różową Cava Rose Noche Y Zobacz więcej
, 2014 Kwaśna Jajecznica { Dukana } sty 29, 2014 Zupa krem z brokułów. {light, dukan} sty 18, 2014 Tatar z łososia wędzonego. {dieta Dukana} sty 12, 2014 Fitness Pupa i o pupie. Ćwiczenia. Pupy są w Zobacz więcej
. W niedziele odwiedziłyśmy kilka jednodniowych restauracji. Relacja poniżej. Naszą gastro-wyprawę zaczęłyśmy od Hostelu Poco Loco portugalskimi przysmakami od Igi z blogu Wino na Widelcu. Na zdjęciu Zobacz więcej
tego jest po prostu bardzo fajnym uśmiechniętym człowiekiem:) Jak zwykle podczas gotowania z Grzegorzem, tym razem także, przygotowywaliśmy mnóstwo przepysznych i oryginalnych dań. Wszystkie na pewno Zobacz więcej
za nimi na stole pojawił się chleb z tatarem ze śledzia, a tuż po nim śmietanowa zupa grzybowa. Danie główne było nie do końca w moim typie – dorsz w sosie kokosowym z ryżem. Za to całkiem niezła Zobacz więcej
do książki kucharskiej Wydrukuj przepis Komentarze (0) Bądź pierwszą osobą, która podzieli się z nami swoją opinią. Dodaj swój komentarz Zaloguj się, aby skomentować przepis. Zobacz także Sałatka z Zobacz więcej
Odrobina awangardy na studenckim żywocie. Pff, oczywista oczywistość! Rezygnując z mięsa wiedziałam, że nie poradzę sobie z odstawieniem ryb. Zawsze uwielbiałam ich delikatność, smak, lekkość - nawet Zobacz więcej
mogą się one znajdować). Nie wspominając o całej liście innych składników, na które można się natknąć w tradycyjnych restauracjach - cukier, soja, olej roślinny, margaryna czy kostki rosołowe. menu Zobacz więcej