tatar z dorsza

300 g świeżego dorsza (filet bez skóry) 1/2 dużego, średnio dojrzałego awokado 1 mały pęczek natki pietruszki 1 szalotka sok z 1 dużej cytryny 1/2 łyżeczki białego pieprzu 4 łyżki oleju rzepakowego Zobacz więcej
Kochani! Nie było mnie przez 5 dni, ale to dlatego, że wybrałam się z rodzicami nad morze. Nie miałam dostępu do internetu, więc nie mogłam Wam wytłumaczyć mojej nieobecności. Ale w zamian za to Zobacz więcej
« Peanut Butter-Oatmeal ... Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Na blogach było w tym tygodniu bardzo słodko. Znalazłam jednak kilka wytrawnych przepisów, które będą idealne na świąteczne Zobacz więcej
ukochane miejsca, które zapamiętaliśmy :) Na początek polecamy tatara z łososia którego można kupić na wagę w sklepie rybnym na ulicy Dubois. Ryby u Rywińskiego niedaleko latarni morskiej. Bardzo Zobacz więcej
Kołobrzeg gdzie zjeść ? Kołobrzeg miasto nadmorskie żyjące chyba tak naprawdę przez trzy miesiące w roku, dzięki turystom. Knajpek, restauracji tu multum. My pierwszy raz byliśmy tutaj jakieś 8-10 lat Zobacz więcej
zjadają cokolwiek, a kolacja staje się obiadem. Ja staram się zjadać coś ciepłego w ciągu dnia, po to aby na kolację móc zjeść coś lżejszego, nie obciążającego żołądka na noc. Poniżej znajdziecie 25 Zobacz więcej
filetu ryby (łosoś, dorsz) 1 duży batat 1 jajko kilka gałązek kolendry lub natki pietruszki ząbek czosnku 3-4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku Umytą i osuszoną rybę dokładnie przeglądam, żeby pozbyć Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
USTKA 2013

USTKA 2013 97

0
Witam :) lato w pełni, wróciliśmy z krótkiego urlopu opaleni, wypoczęci :) Pogoda w sam raz. Poleżeliśmy na plaży, kąpaliśmy się w morzu (woda zimna!), delektowaliśmy się pysznym dorszem z masełkiem, Zobacz więcej
srebrzystymi śledziami i szprotkami, a pomiędzy mini prawdziwe skarby morza Bałtyckiego - dorsze. Wracamy do portu połowy udane. Dziś tatar z wędzonej makreli, ale możecie użyć dowolnych ryb Zobacz więcej
do jedzenia. Zamówiłem sobie tatar z łososia, który niestety nie był smaczny, może dlatego, że niedawno miałem okazję spróbować tatara ze świeżego pstrąga, który dosłownie rozpływał się w ustach. Zobacz więcej
kelner przyniósł nam zestaw świeżych bułeczek w towarzystwie masła.. pycha! szczególnie bułeczka z czarnuszką :) jako przystawkę kelner przyniósł łososia marynowanego w soli. bardzo ciekawy smak! Zobacz więcej
koktajlowych ze skórki to miła rzecz. Zachwytu brak, ale smacznie. Tatar z tuńczyka. Cóż oryginalne to nie było, do tego nijak nie pasowało do reszty. To chyba był największy minus tego menu – tu nie Zobacz więcej
Tuńczyka nigdy za dużo fot. D.Szymborska 6 pysznych dań, 6 pysznych win. Przy stole 3 blogerki gotujące (w tym ja) i 3 piszące o jedzeniu. Zupełnie inne spojrzenie na potrawy. Z jednej strony Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
 La Rotisserie

La Rotisserie 119

0
Przyszłości". Dania podawał nam sam Szef Paweł Oszczyk, a wina dobierał Andrzej Strzelczyk, wielokrotny mistrz Polski Sommelierów. Wspaniały duet. Na powitanie otrzymałyśmy różową Cava Rose Noche Y Zobacz więcej
pysznym jedzon… Instagram Back to Top Faza 1 Tatar z łososia wędzonego. {dieta Dukana} Pasta rybna. Nie taki diabeł straszny. {dukan} Ryba w garnku rzymskim. Dorsz, Dorsz, dorsz… Sycąca sałatka z Zobacz więcej
Wielkiego Żarcia. Przed wejściem – burgery, wybór był oczywisty. W środku – wege przekąski, mistrzyni tatarów, tosty, słodkości i jeszcze więcej. Cudownie! Z burgerami udaliśmy się do Setka Pub, Zobacz więcej
tego jest po prostu bardzo fajnym uśmiechniętym człowiekiem:) Jak zwykle podczas gotowania z Grzegorzem, tym razem także, przygotowywaliśmy mnóstwo przepysznych i oryginalnych dań. Wszystkie na pewno Zobacz więcej
za nimi na stole pojawił się chleb z tatarem ze śledzia, a tuż po nim śmietanowa zupa grzybowa. Danie główne było nie do końca w moim typie – dorsz w sosie kokosowym z ryżem. Za to całkiem niezła Zobacz więcej
Przetwory Ciasta i desery Święta i okazje Moim okiem Reklama Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Sobota, 10 stycznia 2015 do 30 min Składniki: 2 liście sałaty lodowej 15-20 listków szpinaku baby 20-25 Zobacz więcej
Odrobina awangardy na studenckim żywocie. Pff, oczywista oczywistość! Rezygnując z mięsa wiedziałam, że nie poradzę sobie z odstawieniem ryb. Zawsze uwielbiałam ich delikatność, smak, lekkość - nawet Zobacz więcej