tatar z dziczyzny

Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Tatar z sarny

Tatar z sarny 1197

0
Książka kucharska - Mięsny zagajnik piątek, 14 czerwca 2013 11:35 Dla mięsożerców i miłośników dziczyzny polecam tatar z sarny. Mięso jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Sposób podania Zobacz więcej
. Za 69 zł (osoba dorosła) możemy zajadać się pysznościami, przygotowanymi przez Szefa Kuchni. Hotelowa kuchnia opiera się na dziczyźnie i tradycyjnych kaszubskich produktach. Melon zawijany z wędzoną Zobacz więcej
do posta (Atom) . . O mnie Kasztanowa Kuchnia Podróżnik, pisarz, surfer, autor kulinarny, przyszły myśliwy. Wyświetl mój pełny profil Kategorie akcesoria(1) desery(1) drób(2) dziczyzna(1) inne(2) Zobacz więcej
jest dziś zadaniem łatwym. Oferta jest tak wielka, że trudno być pewnym pochodzenia, świeżości i jakości proponowanych produktów. Ja osobiście kupuję mięso w sklepach sieci delikatesów mięsnych Zobacz więcej
... SKŁADNIKI : 1 paczka makaronu 25 dkg sera białego 1 łyżka smalcu 20 dkg boczku duńskiego Makaron przygotowuję według przepisu na opakowaniu. Boczek kroję w dość grubą kostkę i smażę na smalcu, aż Zobacz więcej
ilością dodatków tatar zadowolił podniebienie. Puder grzybowy i marynowany rydz nadał mięsu przyjemny grzybowy aromat .Kawior z gorczycy, majonez lubczykowy i chips ziemniaczany dodawały Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Oswajanie dzikiego stadka

Oswajanie dzikiego stadka 448

0
W ostatnią sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod hasłem "Dary lasu", zorganizowanych przez Makro Cash&Carry. Obawiałam się jak sobie poradzę bo zaproszono mnie tam Zobacz więcej
postaram się dodać jak najszybciej - muszę trochę ogarnąć się z nauką (ach, kolokwia...) Comber sarni z warzywami i gruszką Jeleń w cieście z borowikami Pasztet z dzika Po przygotowaniu pierwszych Zobacz więcej
części była możliwość zasmakowania się w dziczyźnie i wysokoprocentowych nalewkach. Oficjalne afterparty było później, w jednym z lubelskich klubów, ale tam już nie dotarłam. Wybrałam opcję spędzenia Zobacz więcej
Kasztanowa Kuchnia : Pierś z kurczaka pieczona Kasztanowa Kuchnia Strony Strona główna Albumy Kontakt i współpraca czwartek, 25 września 2014 Pierś z kurczaka pieczona Nie ma :( A gdzie Twoje? Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Pasztet z jelenia

Pasztet z jelenia 1046

1
do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę do pieczenia (najlepiej dwie spore keksówki) posmarować masłem, a spód przykryć plastrami wędzonego boczku. Wyłożyć masę i wygładzić wierzch. Piec 50 Zobacz więcej
Sushi: Sushi z tatarem | Simply Delicious Strona główna Regulamin Współpraca Przejdź do treści Słodkości Bez gotowania Bez jajek Bez pieczenia Na zimno Babeczki Babki Biszkopty Ciasta Ciasta Zobacz więcej
Kategorie akcesoria(1) Boże Narodzenie(20) desery(33) dorsz(2) drób(101) dynia(1) dziczyzna(46) dzik(14) flądra(5) gęsina(26) gołąbki(8) gościny w restauracjach(25) grill(18) grzyby(13) inne(38) Zobacz więcej
na małą degustację. Po przeczytaniu menu degustacyjnego zaryzykowałem spróbowanie wszystkich potraw mimo, że praktycznie wcale nie jem mięsa. Na początek przywitał nas tatar z sarniny z kawiorem z Zobacz więcej
na małą degustację. Po przeczytaniu menu degustacyjnego zaryzykowałem spróbowanie wszystkich potraw mimo, że praktycznie wcale nie jem mięsa. Na początek przywitał nas tatar z sarniny z kawiorem z Zobacz więcej
, na pewno nie żółty (młoda wołowina ma intensywny czerwony kolor, starsza bardziej brunatny; cielęcina i drób – kolor jasnoróżowy; wieprzowina – od jasnoróżowego do czerwieni; jagnięcina – Zobacz więcej
Czy wiedzieliście, że mamy w Warszawie australijską restaurację – nazywa się Kalaya? Jej właścicielem jest rodowity Australijczyk, mieszkający w Warszawie od kilku lat, któremu pewnego dnia zamarzyło Zobacz więcej
, brązowego cukru, chilli. Następnie przygotowaliśmy szaszłyki do grillowania. Z polędwicy odkroiliśmy z jednego końca mięso na tatar, z drugiego mięso na filet mignon, środek zamarynowaliśmy i Zobacz więcej
nie?) Innym razem próbowaliśmy czebureków (tradycyjne danie Tatarów krymskich, ale popularne też u naszych wschodnich sąsiadów). Skusiła nas wersja z jagnięciną. Właściwie z jedzeniem miałam Zobacz więcej
Podążając śladami rewolucji Magdy Gessler wybrałem się do restauracji Dziki Dwór pod Kaczką w Gnieźnie. Pokonałem ok. 60 km w wolny dzień, aby posmakować dań z kaczki, a czy się opłacało… zobaczycie Zobacz więcej