tatar z gotowego mięsa

Nie wiem dlaczego ale zawsze bałem się zjeść surowe mięso. Dlatego czekałem trochę z przygotowaniem tego przepisu :) Ale udało mi się dostać kawałek bardzo świeżej, czerwonej polędwicy wołowej, więc Zobacz więcej
Składniki: 250 g tatara wołowego - Morliny średnia cebula 1 średni kiszony ogórek sól, pieprz kilka kropel maggi łyżka musztardy delikatesowej łyżka oleju 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę drobno Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Befsztyk tatarski

Befsztyk tatarski 114

1
Niektórym takie jedzonko kojarzy się z PRLem bo to taki befsztyczek i kieliszek wódeczki i przyjęcie gotowe. Ja uwielbiam befsztyk tatarski zwany tatarem od zawsze, jestem zodiakalnym lwem i bez mięsa Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Tatar dla dwojga

Tatar dla dwojga 120

3
Od dawna planowany i obiecany sobie tatar. Składniki: -ok. 40 dkg wołowiny -cebula -kilka ogórków konserwowych -2 żółtka -3 łyżki oleju -sól i pieprz do smaku Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy olej, Zobacz więcej
...Tatarzy umieszczali soloną koninę pod siodłem.. trochę pojeździli i mięso było gotowe do spożycia... smakołyk? przepis i zdjęcie: SKŁADNIKI: 80 g polędwicy wołowej pół cebuli 2 małe ogórki kiszone Zobacz więcej
sokiem z cytryny, dodajemy naturalny serek kanapkowy i przyprawiamy. Całość dokładnie mieszamy, ma mieć konsystencję dość kleistą. Zwilżona dłonią formujemy porcje, układamy na talerzu, posypujemy Zobacz więcej
Bardzo lubię tatara, nie tylko w klasycznej wersji z mięsem- lubię też takiego z łososia. Dziś właśnie łososiowy tatar- myślę, że to fajne, aromatyczne danie przystawkowo/ przekąskowe. Wariant Zobacz więcej
Opcji na tatar z wołowiny jest tyle ile pomysłów w głowie ludzi, którzy zaczną go przyrządzać :) Ja podaję przepis na podstawową wersję. SKŁADNIKI: 300 g polędwicy wołowej 1 średnia cebulka 2 ogórki Zobacz więcej
Świeże mięso drobno siekamy nożem. Następnie mięsko mieszamy z 2 żółtkami, dodajemy pieprz i łyżkę przyprawy maggi. Przyprawione mięso dajemy do okrągłej, małej salaterki i używamy jej jako formy do Zobacz więcej
i świeżo zmielonym pieprzem. 4) Cebulę i ogórek (ja preferuję tatar bez ogórka) kroimy w bardzo drobną kostkę. 5) Na talerz wykładamy porcję mięsa, a na nim surowe żółtko. Pieprzymy świeżo zmielonym Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłem tatara. Nie wiem dlaczego. Do momentu kiedy go nie spróbowałem, no i kilka dni temu był mój debiut zrobiłem swojego pierwszego i to jakże smacznego tatara. Może do perfekcji mu Zobacz więcej
i kiedy zacznie wrzeć solimy ją i wrzucamy makaron. Gotujemy chwilę, Odcedzamy jeszcze półtwardy. Do mięsa dodajemy małe opakowanie śmietany oraz makaron. Gotujemy do miękkości makaronu na małym Zobacz więcej
i gotowe. Prawda, że apetycznie wyglądają. Nie zapomnijcie , że w tym miesiącu przepis miesiąca to przekąski.Tatar po szwedzku Składniki: 20 porcji 160 g wołowej polędwicy 1 gałązka świeżego Zobacz więcej
Danie, które ma swoich miłośników i zatwardziałych przeciwników ze względu na użycie surowego mięsa i żółtka. A Wy do której grupy należycie ;) ? Prawdziwy tatar powinien być siekany jednak według Zobacz więcej
gotujebochce
gotujebochce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuje Bo Chce
Tatar

Tatar 854

2
Dziś kolejny przepis. Tym razem czas na typowe polskie danie - tatara. Istnieje wielu zwolenników, jak i wielu przeciwników tego dania. Myślę, że można się do niego przekonać. Ja kiedyś bardzo nie Zobacz więcej
ale chciałem wypróbować) 2 łyżki dobrego octu winnego Wszystko ze sobą porządnie mieszamy. Tatar ma być mazisty i mokry. Jeśli wyda się wam za suchy dodajcie więcej oliwy. Odstawicie na godzinę do Zobacz więcej
najważniejsze mój syn zjadł dwa kawałki :) Składniki na 8 takich kawałków: 100 g fileta z łososia lub gotowy tatar Suempol (ja użyłam gotowego, jest to posiekane mięso łososia) 25 ml sosu sojowego Zobacz więcej
sosu sojowego (ciemnego). Gotowe mięsa układamy równiutko na talerzu, robimy w mięsie zagłębienie i wkładamy w nie żółtko. Podajemy z posiekaną cebulą i kiszonymi ogórkami. Przed zjedzeniem Zobacz więcej
się w mojej głowie pomysł na dzisiejsze jedzenie. Z racji tego, że od samego rana lataliśmy z Grubsem po mieście udało mi się przygotować hamburgery dopiero na kolację.. Było warto czekać cały dzień Zobacz więcej
Tatar to rewelacyjna przystawka przygotowana z mielonego lub siekanego mięsa, najlepiej z polędwicy. Przede wszystkim mięso powinno być świeże i tosamo dotyczy jajek. Dlatego mięso na tatara zawsze Zobacz więcej