tatar z jelenia

Tatar z jelenia Składniki: - polędwica z jelenia (wyłącznie świeża) lub sarny, albo młodej wołowiny, - pieprz, - sól, - papryka słodka, - oliwa z oliwek, - żółtko jaj, Dodatki: - sos sojowy, - cebula Zobacz więcej
karola
karola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
świat moich smaków
Jeleń-burger

Jeleń-burger 207

0
Przetwarzamy dary lasu i szykujemy się do srogiej (?) zimy. Co się nie mieści w zamrażarkach - przejadamy ze smakiem :-) Dziś z mięsa pozostałego po wczorajszym, pysznym tatarze zrobiłam hamburgery. Z Zobacz więcej
wakacji na Wyspie Młyńskiej, która znajduje się tutaj oraz filmów, które znajdują się tutaj. Wakacje trwały 3 dni. W tym czasie zwiedziliśmy po raz kolejny całą Wyspę Młyńską, ogród zoologiczny w Zobacz więcej
Pastry Chef Rafał Gajownik, przygotowali kolację z menu degustacyjnym, a wina do potraw dobierał sommelier – Piotr Zieliński. Restauracja Belvedere – menu degustacyjne Marcina Przybysza Restauracja Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Oswajanie dzikiego stadka

Oswajanie dzikiego stadka 447

0
a nią właśnie mieliśmy się zajmować. W dużej, przestronnej i świetnie urządzonej kuchni, pod okiem doskonałych kucharzy z Grzegorzem Kazubskim na czele zmierzyliśmy się ze stadem saren, jeleni i Zobacz więcej
starych latarni. Amaro wziął wszystko? Miejsce idealnie wpisuje się w całość. Chwila wytchnienia po tatarze z jelenia i czarach z ciekłym azotem. Rozmowa o książce. Kuchnia XXI wieku. Dopiero teraz Zobacz więcej
w danej chwili i kopiować jego poczynania. Całość przebiegała szybko i sprawnie, tak, że nie miałyśmy czasu się nudzić czy czekać na następny ruch. W sumie przygotowałyśmy trzy potrawy - wędzony Zobacz więcej
Kasztanowa Kuchnia : Pierś z kurczaka pieczona Kasztanowa Kuchnia Strony Strona główna Albumy Kontakt i współpraca czwartek, 25 września 2014 Pierś z kurczaka pieczona Nie ma :( A gdzie Twoje? Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Pasztet z jelenia

Pasztet z jelenia 1044

1
Wyjątkowy pasztet z jelenia, najlepszy jaki jadłam. Po prostu wyśmienity! Widzicie na zdjęciach jaki jest kremowy? Jest odświętny i przeznaczony na specjalne okazje, takie jak Wielkanoc czy Boże Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mój smak
Atelier Amaro – przeżycie

Atelier Amaro – przeżycie 411

0
się kolacja . M1 sarna/brusznica/estragon Tatar z sarny plus sorbet z aromatyzowanego polską wódką arbuza M2 aronia/grzyby/sosna Zupa grzybowa z laronią i esencją z mchu M3 halibut/burak/rokitnik Zobacz więcej
, zaskakujące połączenie smaków). Do każdego z posiłków dobrano domowej roboty nalewki, m.in. okowitę z pędami sosny, księżycówkę z gruszki bergamotki, jagodnicę po kociewsku czy mojego faworyta – Zobacz więcej
również tradycyjnego tatara podanego z jajkami przepiórczymi (28 zł) - klasyka sama w sobie oraz kaczkę z gałązkami świeżego majeranku podaną z ziemniakami duszonymi w śmietanie oraz kwaśnymi Zobacz więcej
. Trochę nie przemyślane, ale i tak doceniam zmianę i chęć pokazania nam W KOŃCU czegokolwiek. Po części teoretycznej zostaliśmy podzieleni na dwa, 5-os. zespoły. Mój zespół wygrał. Świetnie mi się Zobacz więcej
na soliankę. Myślę, że warto spróbować i ocenić samemu. Kolejną pozycją na moim stole był łosoś, przygotowany metoda sous vide, na sosie śmietanowokoperkowym, podany z groszkiem cukrowym oraz Zobacz więcej
w Villi Bianco nie tylko ładnie się uśmiecha, ale i słucha głosów gości. Nie raz i nie dwa w innych restauracjach zdażyło nam się dostać dania tak ostre, że nawet dla nas były nie do przełknięcia, że Zobacz więcej
gatunków, których większość to krewniacy hodowlanego drobiu, czyli bażanty. Polować można też na dzikie kaczki oraz gęsi, głuszce i cietrzewie. A w śród starych przepisów znalazłem nawet wzmiankę o Zobacz więcej
i wanilią i puree selerowym z mleczkiem kokosowym. Dla rybożerców: sandacz w kruszonce z boczku z genialnym arancini z pieczarkami i niezłym sosem z pieczonej papryki z anyżem. Sprawdzi się w Zobacz więcej
mieszanka prosecco, ginu i cytryny), Green Beast (absynt, cytryna, zielony ogórek), półwytrawna marsala oraz słodki, deserowy Rum Alexander (na bazie śmietanki i kakao). Część z nich znajdziecie już Zobacz więcej
, jelenie, więc zachowajmy ostrożność na drodze i w lesie. Zachęcam do zwiedzenia Arboretum w Kopnej Górze (przy drodze między Supraślem a Krynkami). Bogata kolekcja roślin zaciekawi nawet mało Zobacz więcej
o jedzeniu. I tak przed nami lądowały kolejno dania: Tatar z tuńczyka / Ponzu / Galaretka z Prosecco / Awokado / Mus z chrzanu / Werbena cytrynowa – galaretka z Prosecco była super. Sam zamysł dania Zobacz więcej