tatar z sarny

martapan
martapan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
TATAR Z SARNY

TATAR Z SARNY 511

0
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam tę potrawę bardzo spodobała mi się, ale kiedy usłyszałam, że to tatar, nie chciałam nawet spróbować. Dopiero mąż przekonał mnie. Nie żałuję. To jedno z moich ulubionych Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Tatar z sarny

Tatar z sarny 1086

0
Książka kucharska - Mięsny zagajnik piątek, 14 czerwca 2013 11:35 Dla mięsożerców i miłośników dziczyzny polecam tatar z sarny. Mięso jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Sposób podania Zobacz więcej
do naturalnego trybu życia zwierząt łownych. Dlatego jeżeli macie możliwość to gorąco zachęcam do wypróbowania, przyrządzenia i spożywania nie tylko wołowiny, wieprzowiny czy drobiu :)). Moja Zobacz więcej
Do przygotowania tatara nie używaliśmy żadnej magii, natomiast staraliśmy się go ciekawie podać, ale już przyrządzając consomme z kawiorem z soku z marchewek pobawiliśmy się w kulinarne czary mary. Zobacz więcej
Tatar z jelenia Składniki: - polędwica z jelenia (wyłącznie świeża) lub sarny, albo młodej wołowiny, - pieprz, - sól, - papryka słodka, - oliwa z oliwek, - żółtko jaj, Dodatki: - sos sojowy, - cebula Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mój smak
Atelier Amaro – przeżycie

Atelier Amaro – przeżycie 375

0
się kolacja . M1 sarna/brusznica/estragon Tatar z sarny plus sorbet z aromatyzowanego polską wódką arbuza M2 aronia/grzyby/sosna Zupa grzybowa z laronią i esencją z mchu M3 halibut/burak/rokitnik Zobacz więcej
poproszę o recenzję kulinarną. Menu będzie przedstawiało się następująco: Przystawka – tatar z sarny, Zupa – consomme z bażanta, Danie główne – koźlęcina Deser – śliwka w czekoladzie Dla kogo brzmi Zobacz więcej
, łatwo znaleźć je w sklepach obok takich specjałów jak ślimaki czy mięso dzika lub sarny, albo choćby rekina – teraz świat stoi dla nas otworem. Z pewnością takie rarytasy są dużo droższe niż w Zobacz więcej
z cytrusami, goździkami i imbirem. Powiem Wam, że to były naprawdę dobrze wydane pieniądze. Spędziliśmy około 2 godzin w romantycznym miejscu, wspaniałej atmosferze, jedząc pyszne jedzenie. Wydaliśmy Zobacz więcej
...Podziękowania dla mojego towarzysza szkoleniaCarmelo :)CCC! Mój pierwszy życiu zjedzony tatar....TATAR Z SARNY Marynowana polędwiczka z musem z zielonego groszku Niezbyt foremne szpinakowe ravioli Zobacz więcej
wakacji na Wyspie Młyńskiej, która znajduje się tutaj oraz filmów, które znajdują się tutaj. Wakacje trwały 3 dni. W tym czasie zwiedziliśmy po raz kolejny całą Wyspę Młyńską, ogród zoologiczny w Zobacz więcej
dom i nazwać go pensjonatem 3 Sarny.A Pensjonat był bajeczny! Dopieszczony, ślicznie urządzony, z kojącym widokiem na okoliczne łąki. Najlepsze jednak, czego możecie się spodziewać w tym miejscu, to Zobacz więcej
potrawami, które serwują kucharze. Bez żadnego pośpiechu, właśnie tak jak lubię. W restauracji najważniejsze jest oczywiście jedzenie, dlatego opowiem Wam co miałam przyjemność kosztować w N31. Amuse Zobacz więcej
o Terina z wędzonego węgorza z musem z łososia · Kuchnia polska – 10 najpopularniejszych potraw regionalnych o Pierś kaczki gotowana z gruszką o Sum w sosie z piernika o Golonka po góralsku o Filet z Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Oswajanie dzikiego stadka

Oswajanie dzikiego stadka 428

0
a nią właśnie mieliśmy się zajmować. W dużej, przestronnej i świetnie urządzonej kuchni, pod okiem doskonałych kucharzy z Grzegorzem Kazubskim na czele zmierzyliśmy się ze stadem saren, jeleni i Zobacz więcej
Tym razem ograniczymy się jedynie do czerwonego mięsa! Ani słowa o tatarze ze śledzia, z tuńczyka czy z łososia surowego, wędzonego. I nic o tatarach z owoców czy warzyw. Nic o sosach tatarskich. Dziś Zobacz więcej
postaram się dodać jak najszybciej - muszę trochę ogarnąć się z nauką (ach, kolokwia...) Comber sarni z warzywami i gruszką Jeleń w cieście z borowikami Pasztet z dzika Po przygotowaniu pierwszych Zobacz więcej
Comber z sarny fot. D.Szymborska Jak Adam Chrząstowski przestał szefować Ancorze to posypał się nam plan na Sylwester. Ostatnie dwa lata były w Krakowie…..Na szczęście wpadłam na pomysł, żeby pojechać Zobacz więcej
kucharza i sommeliera. A tu szalone jury, a raczej szef kuchni Nolita zasiadający w jury Jacek Grochowina, dał naszym zawodnikom 2 minuty na zapoznanie się z jego odjechjanym menu i dobraniem to tego Zobacz więcej