tatterowiec

ZOBACZ TAKŻE:

Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Tatterowiec

Tatterowiec 451

0
i ponownie przykryc do wyrosniecia(u mnie 1,5 -2 godziny) Przed wlozeniem do piekarnika posypac platkami(owsianymi,zbozowymi,itp) Foremke z chlebem wsunac dozimnego piekarnika, nastawic temperature Zobacz więcej
Chyba jednak tajemnicą chleba jest swój własny wychodowany zakwas...bo chlebki ostatnio rosną mi jak szalone :) Dzisiaj Tatterowiec! Gruba, mocno chrupiąca skórka i wilgotny, lepki miąższ sprawiają, Zobacz więcej
Bardzo popularny na wielu blogach chleb razowy na zakwasie – Tatterowiec. Jak sama nazwa wskazuje autorką przepisu jest Tatter piekarniatatter.blogspot.com (strona niestety nie jest już aktywna). Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
tatterowiec

tatterowiec 38

0
chyba wszyscy piekący chleby na zakwasie znają tatterowiec. dla mnie stał się ratunkiem, gdy wyhodowałam za dużo zakwasu, a zakwasowa mapa polski, czyli strona dzielenia się zakwasem nie pomogła Zobacz więcej
reve82
reve82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe pieczywo
Tatterowiec II

Tatterowiec II 119

0
Tatterowiec (tutaj mój poprzedni wypiek) - kolejne podejście. Upiekłam mały bochenek w keksówce 20cm, z połowy porcji. Tym razem z dodatkiem mąki pszennej razowej, a chleb obsypałam ziarnem Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Chleb Tatterowiec

Chleb Tatterowiec 78

0
z tego! REWELACJA! Chleb Tatterowiec Składniki: 400g zakwasu zytniego razowego plynnego (np. 150%)* 150ml wody** - ja użyłam ok. 220 ml 100g maki zytniej/pszennej razowej 300g maki pszennej chlebowej Zobacz więcej
Uwielbiam Tatterowca. Pieke go od roku,i prawie zawsze tak jak trzeba...to znaczy wedlug przepisu Tatter.Czasami jednak sie zdarza,ze nie mam pod reka razowej maki zytniej no i wtedy musze ten przepis Zobacz więcej
pieczenie, które zaczyna się od zimnego piekarnika. Ale że postanowiłam się generalnie tym nie zrażać, skoro tyle osób zachwala ten przepis, postanowiłam wykonać go po raz drugi. Tym razem, po kilku Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Tatterowiec

Tatterowiec 176

0
Kulinarny aforyzm: Osiołkowi w żłobie dano, W jeden owies, w drugi siano. Aleksander Fredro Zdecydowałam się w końcu, na upieczenia tak zachwalanego na blogach tatterowca. I rzeczywiście było warto. Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookingMarta
Tatterowiec

Tatterowiec 239

0
Wspaniały, domowy chleb. Przepis idealny dla tych, którzy dopiero zaczynają piec chleb na zakwasie, czyli dla mnie :) Wykonanie nie jest zbyt pracochłonne, raczej potrzeba czasu. Ale efekt wart jest Zobacz więcej
Jeden z najbardziej popularnych chlebów krążących po blogach. Prędzej czy później każdy go ma u siebie. Chleb, który upiekłam dopiero drugi raz, a już podbił moje serce. Tak jak wszyscy mówią, jest Zobacz więcej
Pieczenie chlebów na zakwasie mocno mnie ostatnio wciągnęło. Każdy kolejny wydaje mi się być smaczniejszy od poprzedniego, a tych których mam zamiar spróbować jest jeszcze bardzo wiele, więc możecie Zobacz więcej
na wykorzystanie większej ilości nagromadzonego zakwasu. Cytuję za Dorotus z Moich Wypieków. TATTEROWIEC - chleb razowy na zakwasie Składniki: 400 g zakwasu żytniego 150 ml wody 100 g maki żytniej Zobacz więcej
w towarzystwie drożdży to na pewno poradzi sobie i bez nich. Następnym razem dam więcej wody, bo mimo, że chlebek jest pyszny, to lekko się kruszy. Ale jestem z siebie dumna! ;) Tatterowiec - prosty Zobacz więcej
! Polecam!!! Bardzo!!! Chleb wypatrzyłam na blogu Bea w Kuchni, a Ona na stronie Tatter, skąd go w całości cytuję za Autorką. Tatterowiec 400g zakwasu żytniego razowego płynnego*150ml wody**100g mąki Zobacz więcej
środku niż Razowiec na zakwasie , który piekłam kilka dni temu, ale nie należy do chlebów bardzo ciężkich i mokrych. Pięknie rośnie, dzięki dużej ilości użytego zakwasu. Ciekawe w nim jest także to, Zobacz więcej
na MojeTworyPrzetwory . Mój pierwszy tatterowiec zrobiłam wedle podanego przepisu, więc w całości go podyktuję SKŁADNIKI: - 400g zakwasu razowego płynnego - 150 ml wody (ja dałam 200ml, zależy ile Zobacz więcej
400 g mąki pełnoziarnistej Lubella 3 ziarna) - 1 łyżka soli -0,5 łyżeczki cukru (oryginalnie w przepisie cukier demerara, u mnie cukier biały, można też zamienić na miód) - 0,5 - 1łyżeczki drożdży Zobacz więcej
Dziś obiecany przepis na chleb pszenno-żytni na zakwasie, bez dodatku drożdży. Króluje najczęściej na naszym stole za sprawą smaku - żytni razowiec, a jednak nie za ciężki - oraz szybkości wykonania. Zobacz więcej
: Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień. szukaj strony o mnie kategorie wszystkie Babki Ciastka Drożdżowe FIT Inne Kremowo Mini wypieki Muffiny Na czekoladowo Na Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: