temperatura pieczenia

, osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na jeden dzień. Boczek mocno zwinąć i obwiązać nitką. Ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować tłuszczem ( smalec, olej) i wstawić do Zobacz więcej
Jest niezwykle delikatny i soczysty, dosłownie rozpływa się w ustach. Połączyłam w tym przepisie sposób na boczek, który wyniosłam z domu oraz metodę długiego pieczenia. Po spróbowaniu tego boczku, Zobacz więcej
Wpis Kaczka pieczona w niskiej temperaturze pochodzi z bloga Paszczaki gotują Składniki: 1 kaczka – u nas 2 kg 3 jabłka pokrojonew kostkę(250g) 1 nieduża cebula w kostkę (60g) 1 łyżka majeranku łyżka Zobacz więcej
Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej Zobacz więcej
„Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci tatara (bardzo popularne w Szwecji) oraz jako składnik sushi, smażonego i pieczonego oraz Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na karkówkę pieczoną w niskiej temperaturze. Taki sposób przygotowania mięsa sprawia, że jest ono bardzo soczyste i niesamowicie smaczne. Co ważne, za jednym zamachem można Zobacz więcej
Od dawna przestawiłam się na wędliny domowe. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest Zobacz więcej
Wiem, że ostatnio smakosze mięs byli troszkę zaniedbywani, ale taka jest specyfika letniego menu, je się lekko z dużą ilością warzyw i owoców. Ale już nadrabiam zaległości. Proponuję Wam przygotować Zobacz więcej
Jeśli lubicie mięso, to jestem niemal pewna, że zakochacie się w mojej kolejnej mięsnej propozycji. Boczek pieczony w niskiej temperaturze, bo o nim mowa, to prawdziwa petarda. Bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem estragonowym. Składniki: 1. Rostbef 2. Oliwa 3. sól i pieprz Składniki na sos: 4 łyżki białego octu winnego 4 łyżki wytrawnego białego wina 2 Zobacz więcej
w menu restauracji. Ja przyłączam się do akcji "Najlepsza gęsina na św. Marcina" i 11 listopada serwuję gęś pieczoną, do czego i Was gorąco zachęcam. Moja gęś została przygotowana metodą polegającą Zobacz więcej
Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem estragonowym Składniki: 1. Rostbef 2. Oliwa 3. sól i pieprz Składniki na sos: 4 łyżki białego octu winnego 4 łyżki wytrawnego białego wina 2 Zobacz więcej
ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem z zewnątrz i w środku. Masło kroimy w plastry i wkładamy do środka ryby. Cytrynę szorujemy, sparzamy i kroimy w grube plastry. Układamy na maśle. Dodajemy Zobacz więcej
Od dość dawna nie kupuję już wędlin, piekę je sama i moja Rodzika je uwielbia. Dziś przepis na kolejną, znalezioną na logu Joli i Piotra ( klik ). Schab jest troszkę czasochłonny, ale praktycznie Zobacz więcej
pieczenia sernika zdradził mi pewien znajomy cukiernik. Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy długo w niskiej temperaturze Zresztą zapraszam do wypróbowania sami ocenicie. 1,2 kg sera Zobacz więcej
Jeśli macie ochotę na kawałek soczystego, aromatycznego mięsa to to danie mogę polecić z czystym sumieniem:). Właściwie nie wymaga wiele zaangażowania a jest wprost niebiańskie. Trzeba się tylko Zobacz więcej
Rostbef wołowy wolno pieczony w niskiej temperaturze idealnie nadaje się na kanapki lub bagietki, jest to doskonała przekąska lub element dania głównego. Kluczem do sukcesu jest dobrze wybrać mięso. Zobacz więcej
Ta nowa technika przyrządzania ryby jest rewelacyjna. Dzięki powolnemu pieczeniu w niskiej temperaturze jest ona soczysta i wilgotna - może być trudno powstrzymać się od dokładki. Absolutny mercedes. Zobacz więcej
\ Jeśli raz spróbujesz piec jagnięcinę w niskiej temperaturze, już nigdy nie wrócisz do innego sposobu. Młoda jagnięcina jest pysznym mięsem. Przygotowana w poniższy sposób wprost rozpływa się w Zobacz więcej
wędzeniem i postanowiłam to wypróbować. Niestety nie mam dostępu do wędzarni, więc zdecydowałam, że po zapeklowaniu upiekę półgęsek w niskiej temperaturze. By nadać mu smak wędzonki dodałam do Zobacz więcej