temperowanie czekolady

Temperowanie czekolady Temperowanie to nic innego, jak podgrzewanie czekolady do pewnej temperatury, następnie schładzanie jej i ponowne podgrzewanie. Robi się to po to, aby czekolada po zastygnięciu Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tarzynkowo
Temperowanie czekolady

Temperowanie czekolady 342

0
Na pewno zdarzyło Wam się choć raz, że czekolada rozpuściłasięw upale i potem wprawdzie stwardniała, ale pokryła się siwym nalotem. Nie straciła smaku, ale nie wyglądała już tak, jak powinna. Jak Zobacz więcej
Temperowana czekolada jest chrupiąca, można z niej zrobić ciekawe ozdoby i posypki do ciast, ciasteczek czy tortów. Potrzeba tylko sprawnej techniki i wielu, wielu prób. Najlepiej przechowywać ją w Zobacz więcej
Temperowanie czekolady nie ma nic wspólnego z temperowaniem I ostrzeniem kredek lub zastosowaniem tarki ;-)...chociaż i owszem gdy mamy czekoladę w bloku lub tabliczce to możemy zastosować ją do Zobacz więcej
Czekolada, która pięknie przyozdobi nasze torty. Robi się z niej ozdoby czekoladowe, także wszystkie produkty sklepowe polewane są właśnie tak przygotowaną czekoladą. Temperowana czekolada zachowuje Zobacz więcej
Ciasta ,Torty ,Uroczystości: Temperowanie czekolady- najprostszy sposób, Ciasta ,Torty ,Uroczystości kontakt e-mail dag5992@gmail.com . Porady dotyczące pieczenia ciast,gotowania, organizacji Zobacz więcej
Czekoladatemperowanie i kilka faktów Nie ufam ludziom, którzy nie lubią czekolady. Tak po prostu. No bo jak nie lubić czegoś co jest: a) pyszne /wiadomo…/ b) zdrowe /zawiera dużo jonów magnezu/ c) Zobacz więcej
Roztapianie czekolady Istnieje wiele możliwości roztapiania czekolady: w kąpieli wodnej, w garnku, w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku. Są jednak pewne reguły, które zawsze należy przestrzegać. Zobacz więcej
Na zaproszenie firmy Kenwood miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach z Piotrem Chylareckim w Akademii Callebaut, w Łodzi. Podczas spotkania przygotowaliśmy od podstaw torcik (każdy swój) oraz Zobacz więcej
Czekoladowe talarki z bakaliami Pyszne i szybkie :-) Jeśli dysponujecie termometrem cukierniczym polecam temperowanie czekolady, czekoladki zastygają w mgnieniu oka. PRODUKTY: 150g czekolady mlecznej Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Czekoladowe ciasta

Czekoladowe ciasta 537

1
Lubicie czekoladę? Ja uwielbiam, i tak samo pokochałam książkę Czekoladowe ciasta. W książce znajdziemy same pyszne czekoladowe przepisy na ciasta. Książka jest w promocji i możecie ją mieć za jedyne Zobacz więcej
Kochani wreszcie mam czas, by podzielić się mega fajnymi rzeczami, które zrealizowałam w ostatnich dniach! 16 lutegomiałamprzyjemnośćprowadzić CZEKOLADOWY POKAZ z tematyki temperowania czekolady, Zobacz więcej
Kruche ciasteczka w ... » Czekoladki z nadzieniem jagodowo śmietankowym Tym razem odpuściłam sobie temperowanie czekolady więc poszło szybciej, czekoladki zostały zjedzone w mgnieniu oka. PRODUKTY: Zobacz więcej
Składniki (na 40 kuleczek) 200g masy marcepanowej 250g mlecznej kuwertury Wykonanie Uformować średniej wielkości kuleczki z marcepanu (przepis na marcepan znajdziecie tutaj). My użyliśmy marcepanu Zobacz więcej
Powszechnie wiadomo, że banany, orzechy i czekolada wpływają na poprawę humoru. Co zatem lepiej polepszy nam humor niż czekoladki bananowo- orzechowe? Czekoladki są bardzo proste do przygotowania i Zobacz więcej
Pyszne pralinki kokosowe, bardzo przypominające w smaku batonik Bounty. Do tego przepisu potrzebna będzie silikonowa forma do czekoladek (pralinek) lub kostek lodów i nieduży pędzelek. W przypadku Zobacz więcej
Składniki: Na galaretkę z czerwonych porzeczek: -ja użyłam dokładnie 90dag owoców czerwonej porzeczki -300g cukru -1 opakowanie Konfitur-Fix (środek żelujący do wszystkich owoców) Pozostałe Zobacz więcej
w nich kulki i wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie utemperować czekoladę (o temperowaniu czekolady możecie przeczytać tutaj), wsypać do niej posiekane orzechy laskowe i dokładnie Zobacz więcej
Jeśli robiliście sos karmelowy (i macie go jeszcze w lodówce) lub zamierzacie zrobić, to warto przygotować również te czekoladki. Mając gotowy sos karmelowy wystarczy posmarować silikonowe foremki Zobacz więcej