temperowanie czekolady

{{headerMessage}}
Temperowanie czekolady Temperowanie to nic innego, jak podgrzewanie czekolady do pewnej temperatury, następnie schładzanie jej i ponowne podgrzewanie. Robi się to po to, aby czekolada po zastygnięciu Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tarzynkowo
Temperowanie czekolady

Temperowanie czekolady 392

0
{{headerMessage}}
Na pewno zdarzyło Wam się choć raz, że czekolada rozpuściłasięw upale i potem wprawdzie stwardniała, ale pokryła się siwym nalotem. Nie straciła smaku, ale nie wyglądała już tak, jak powinna. Jak Zobacz więcej
Kulinarny Zenit
Kulinarny Zenit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarny Zenit
Temperowana czekolada

Temperowana czekolada 277

0
{{headerMessage}}
Temperowana czekolada jest chrupiąca, można z niej zrobić ciekawe ozdoby i posypki do ciast, ciasteczek czy tortów. Potrzeba tylko sprawnej techniki i wielu, wielu prób. Najlepiej przechowywać ją w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Temperowanie czekolady nie ma nic wspólnego z temperowaniem I ostrzeniem kredek lub zastosowaniem tarki ;-)...chociaż i owszem gdy mamy czekoladę w bloku lub tabliczce to możemy zastosować ją do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czekolada, która pięknie przyozdobi nasze torty. Robi się z niej ozdoby czekoladowe, także wszystkie produkty sklepowe polewane są właśnie tak przygotowaną czekoladą. Temperowana czekolada zachowuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasta ,Torty ,Uroczystości: Temperowanie czekolady- najprostszy sposób, Ciasta ,Torty ,Uroczystości kontakt e-mail dag5992@gmail.com . Porady dotyczące pieczenia ciast,gotowania, organizacji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czekoladatemperowanie i kilka faktów Nie ufam ludziom, którzy nie lubią czekolady. Tak po prostu. No bo jak nie lubić czegoś co jest: a) pyszne /wiadomo…/ b) zdrowe /zawiera dużo jonów magnezu/ c) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roztapianie czekolady Istnieje wiele możliwości roztapiania czekolady: w kąpieli wodnej, w garnku, w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku. Są jednak pewne reguły, które zawsze należy przestrzegać. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na zaproszenie firmy Kenwood miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach z Piotrem Chylareckim w Akademii Callebaut, w Łodzi. Podczas spotkania przygotowaliśmy od podstaw torcik (każdy swój) oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czekoladowe talarki z bakaliami Pyszne i szybkie :-) Jeśli dysponujecie termometrem cukierniczym polecam temperowanie czekolady, czekoladki zastygają w mgnieniu oka. PRODUKTY: 150g czekolady mlecznej Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Czekoladowe ciasta

Czekoladowe ciasta 571

1
{{headerMessage}}
Lubicie czekoladę? Ja uwielbiam, i tak samo pokochałam książkę Czekoladowe ciasta. W książce znajdziemy same pyszne czekoladowe przepisy na ciasta. Książka jest w promocji i możecie ją mieć za jedyne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kochani wreszcie mam czas, by podzielić się mega fajnymi rzeczami, które zrealizowałam w ostatnich dniach! 16 lutegomiałamprzyjemnośćprowadzić CZEKOLADOWY POKAZ z tematyki temperowania czekolady, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kruche ciasteczka w ... » Czekoladki z nadzieniem jagodowo śmietankowym Tym razem odpuściłam sobie temperowanie czekolady więc poszło szybciej, czekoladki zostały zjedzone w mgnieniu oka. PRODUKTY: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (na 40 kuleczek) 200g masy marcepanowej 250g mlecznej kuwertury Wykonanie Uformować średniej wielkości kuleczki z marcepanu (przepis na marcepan znajdziecie tutaj). My użyliśmy marcepanu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powszechnie wiadomo, że banany, orzechy i czekolada wpływają na poprawę humoru. Co zatem lepiej polepszy nam humor niż czekoladki bananowo- orzechowe? Czekoladki są bardzo proste do przygotowania i Zobacz więcej
Domowe-Wypieki.pl
Domowe-Wypieki.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe-Wypieki.pl
Pralinki kokosowe

Pralinki kokosowe 492

1
{{headerMessage}}
Pyszne pralinki kokosowe, bardzo przypominające w smaku batonik Bounty. Do tego przepisu potrzebna będzie silikonowa forma do czekoladek (pralinek) lub kostek lodów i nieduży pędzelek. W przypadku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Na galaretkę z czerwonych porzeczek: -ja użyłam dokładnie 90dag owoców czerwonej porzeczki -300g cukru -1 opakowanie Konfitur-Fix (środek żelujący do wszystkich owoców) Pozostałe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czasami staramy się zrobić coś na wzór dobrze nam znanych produktów, ale pomimo tego, że to, co robimy jest dobre to jednak oryginał jest o wiele lepszy. Tego jednak nie możemy powiedzieć o naszych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli robiliście sos karmelowy (i macie go jeszcze w lodówce) lub zamierzacie zrobić, to warto przygotować również te czekoladki. Mając gotowy sos karmelowy wystarczy posmarować silikonowe foremki Zobacz więcej