termometr cukierniczy

Gęste, kremowe lody bez zawartości jajek swoją konsystencję zawdzięczają dodatku z mąki kukurydzianej. Przepis na te wyśmienite lody z dodatkiem prawdziwej wanilii oparty jest na bazie filadelfijskiej Zobacz więcej
mojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły. Pianka Zobacz więcej
Czekoladowe talarki z bakaliami Pyszne i szybkie :-) Jeśli dysponujecie termometrem cukierniczym polecam temperowanie czekolady, czekoladki zastygają w mgnieniu oka. PRODUKTY: 150g czekolady mlecznej Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj blogaObserwujesz bloga
starvingcool
Candy Apples

Candy Apples 47

0
się gotować (nie mieszamy!). W gotującej się masie umieszczamy termometr cukierniczy i gotujemy na małym ogniu do momentu aż karmel osiągnie 137 stopni. Zanurzamy w masie pierwsze jabłko. Strząsamy Zobacz więcej
Od ostatniego pobytu we Francji chodził za mną smak caramel beurre salé. Nuta soli morskiej podkreśla słodycz karmelu i idealnie ją równoważy. Marzyły mi się solone cukierki krówkowe, ale ostatecznie Zobacz więcej
OSTATNIO EKSPERYMENTUJĘ Z SERAMI DOMOWEJ ROBOTY I OTO I JEDEN Z NICH. ROBI SIĘ SZYBKO I JEST BARDZO SMACZNY. PRZEPIS ZNALAZŁAM TU SKŁADNIKI NA 200 G TWAROGU: Maślankę wlać do większego garnka i Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Masa marcepanowa

Masa marcepanowa 1059

2
obranych migdałów (u mnie mąka migdałowa) 220 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z migdałów lub 1 łyżeczka aromatu migdałowego Wykonanie: W garnku z grubym dnem umieścić cukier, wodę, syrop Zobacz więcej
golonka w cukrze
golonka w cukrze Obserwuj blogaObserwujesz bloga
golonka w cukrze
Golden Syrup

Golden Syrup 50

0
syropu. W przepisie autorka używa termometru cukierniczego. Ja takowego nie posiadam i robiła poniekąd "na oko". Wykonanie i składniki: Zagotować 50ml wody i 200g cukru. Gotować na małym ogniu i Zobacz więcej
MissFredkos
MissFredkos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koci fartuszek
Marcepaniki

Marcepaniki 30

0
;) Składniki: 2 łyżki stołowe glukozy w płynie 3/4 szklanki wody Szklanka cukru 230 g mączki migdałowej 215 g cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady Do garnuszka z grubym dnem wkładamy termometr Zobacz więcej
tart factory
tart factory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tart factory
Lemon curd

Lemon curd 75

0
z cytryny 1 i 1/2 szklanki cukru otarta skórka z 2 cytryn 6 jaj 175g masła pokrojonego w kostkę Pierwsze 4 składniki wrzucić do metalowej miski.Postawić miskę nad lekko gotującym się garnkiem z wodą Zobacz więcej
Dziś po raz pierwszy temperowałam czekoladę, kiedy zobaczyłam "instrukcję" złapałam się za głowę i stwierdziłam że nic z tego nie będzie, ale zakasałam rękawy i zabrałam się w końcu do roboty. Nie mam Zobacz więcej
just yummy bake
just yummy bake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JUST YUMMY BAKE
Candy apples

Candy apples 33

1
cukru. W garnku umieścić termometr cukierniczy, zwiększyć ogień na prawie najwyższy i nie mieszając ani razu gotować przez 20-25 minut, aż temperatura na termometrze osiągnie 150C (hard crack). Po Zobacz więcej
Beza. Tym razem przygotowana włoskim sposobem. Do sztywnych białek dodaje się gorący syrop cukrowy, przez co beza jest zdecydowanie sztywniejsza niż francuska, więc przed upieczeniem można ją Zobacz więcej
sreberko
sreberko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Srebrna Cukierenka
Devil`s Food Cake

Devil`s Food Cake 90

0
Próbując aksamitnej lukrowej chmurki,która otula ciasto nikt by nie powiedział, że nazwa tego ciasta to "Jedzenie Diabła". Ciasto czekoladowe jest zbite i dość mokre. W połączeniu z masą lukrową dość Zobacz więcej
Czekolada, która pięknie przyozdobi nasze torty. Robi się z niej ozdoby czekoladowe, także wszystkie produkty sklepowe polewane są właśnie tak przygotowaną czekoladą. Temperowana czekolada zachowuje Zobacz więcej
cukru 1/4 szklanki wody 1 łyżka melasy 1/4 łyżeczki soli 200 - 300 g czekolady gorzkiej lub mlecznej Wszystkie składniki poza czekolada włożyć do garnuszka z grubym dnem, podgrzewać do zagotowania. Zobacz więcej
Candy Company
Candy Company Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Candy Company
Oreo fudge

Oreo fudge 583

3
Ten wpis dedykujemy wszystkim ciasteczkowym potworom i oczywiście fanow oreo! Oreo fudge nie jest tradycyjnym fudge – nie będziecie potrzebowali termometru cukierniczego ani doświadczenia przy Zobacz więcej
ogniu ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Nie można dopuścić do zagotowania mieszaniny, bo się zwarzy. Jeśli macie termometr cukierniczy wyłączcie ogień kiedy jej temperatura osiągnie poziom między 70, Zobacz więcej
% 1/4 kostki masła 1/3 łyżeczki soli morskiej W rondelku o grubym dnie umieszczamy cukier i wodę. Mieszamy składniki i zagotowujemy je. W garnuszku umieszczamy termometr cukierniczy i gotujemy syrop Zobacz więcej
uważać, żeby nie doprowadzić do zagotowania, bo wtedy masa się zwarzy! Jeśli macie termometr cukierniczy, podgrzewajcie do temperatury 75 stopni C. Gdy masa wystygnie wkładamy ją na kilka godzin do Zobacz więcej