terrine

ZOBACZ TAKŻE:

Grasz w zielone? – gram. Masz zielone? – mam terrinę ;) – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Przystawki - przekąski, Wielkanoc Grasz w Zobacz więcej
clitoria
clitoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczne gotowanie
Terrine z białej czekolady

Terrine z białej czekolady 259

dziś powtórka z francuskiego, terrine to głębokie naczynie, sama nazwa najczęściej kojarzy się z pasztetem z ryb itp. Jednak nie dajmy się zwieść...terrine to też najlepsze lody świata, maksymalnie Zobacz więcej
magda
magda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pochwała Prostoty
Terrine czekoladowo-kasztanowe

Terrine czekoladowo-kasztanowe 161

Styczeń... Nie jest czasem postanowień i przyrzeczeń. Jeśli co dzień nie umiemy czegoś postanowić, zmienić czy poprawić data pierwszy stycznia nam nie pomoże. Dlatego nie będzie nic o postanowieniach, Zobacz więcej
Terrine to francuskie danie bardzo podobne do pasztetu, ale nie do końca. Ja przedstawię przepis na jeden z trzech, łatwiejszy niż poprzedni, które nauczyłam się przyrządzać w kulinarnej szkole Zobacz więcej
Tak jak obiecałam, co prawda z małym opóźnieniem, dzielę się z Wami tym, czego nauczyłam się na krótkim kursie przygotowania terrine w słynnej kulinarnej szkole Le Cordon Bleu. Jest to jedno z Zobacz więcej
Terrine de foie gras au confit d’oignons et muscat de Baumes de Venise - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Zobacz więcej
Nie tak dawno świętowałam swoje urodziny. Nie wiem, czy dzisiaj jeszcze świętuje się urodziny, ale jakiś czas temu postanowiłam wrócić do tego zwyczaju. Dawno temu, w czasach licealnych, te urodziny w Zobacz więcej
Pasztet z kaszy / Terrine of groat Zrobiłam gulasz i zastanawiam się z jakim dodatkiem ten gulasz podać, z sypką kaszą gryczaną, z kluseczkami śląskimi, z makaronem... Jestem zwolenniczką dań z kaszy, Zobacz więcej
OK, I admit - this IS a dish that requires a little bit of planning, work and then waiting for the result, but the result - a colorful mix of meat and vegetables (mine is missing chopped parsley. The Zobacz więcej
[English version below] Pamiętasz, jak to było w dzieciństwie lepić babki z piasku nad brzegiem morza? Z zapałem dolewać do wiaderka trochę wody, dosypywać piasku i tak w kółko do uzyskania idealnej Zobacz więcej
Jakoś nie mam odwagi nazwać terrine pasztetem, co z pewnością zrobią niektórzy. Szczególnie ci, którzy lubią zaczynać dzień od "przezywania się" :-) Technologia przygotowania i skład mięsnego Zobacz więcej
C'est une recette pour tous ceux qui aiment les goûts de l'Orient. Avec un mélange d'à peine quelques épices vous allez voyager, loin, loin d'ici. Cette terrine est non seulement très simple à Zobacz więcej
Receptura z krakowskiego hotelu "Pod Roza" jest znakomita... dzis wyprobowalam ja i jestem zachwycona i smakiem i wygladem. Na okolo 10 porcji 200 g marchewki 200 g kalafiora 200 g brokulow 6 jajek Zobacz więcej
Przepis na ten deser pochodzi z francuskiej książki kulinarnej I know how to cook. Wbrew pozorom przyrządzenie go wcale nie jest pracochłonne, należy jedynie pamiętać aby terrine przygotować dzień Zobacz więcej
Pisząc te słowa, jednym okiem zarkam na gar bigosu pyrkającego sobie na gazie. Dom pachnie kapuchą i mięsiwem. Może to nie jest najbardziej wyszukana perfuma, ale za to jaki smak! Nie muszę już myśleć Zobacz więcej
Deser na pochmurne dni Pyszny deser, którym umilimy sobie jesienne wieczory:-). Mango i pistacje w połączeniu z delikatnością kremowego serka tworzą idealnie połączenia. Proponuję od razu zrobić jedną Zobacz więcej
Pisząc te słowa, jednym okiem zarkam na gar bigosu pyrkającego sobie na gazie. Dom pachnie kapuchą i mięsiwem. Może to nie jest najbardziej wyszukana perfuma, ale za to jaki smak! Nie muszę już myśleć Zobacz więcej
Des formes géométriques, un goût prononcé - voici ma proposition du jour. Sa subtilité se cache entre la douceur du goût sucré des asperges blanches et l'intensité de l'épice miraculeuse - le curcuma. Zobacz więcej
Ça y est! Le temps des pic-niques arrive à grand pas! J'adore ce moment quand nous pouvons nous retrouver entre amis au bord du lac. Je ne m'imagine pas un déjeuner sur l'herbe sans une bonne terrine. Zobacz więcej
Wegańskie pasztety przygotowuję w przeróżnych wersjach i z różnych składników. Tym razem padło na biała fasolę i jaglankę, którą w postaci pasztety doskonale udaje mi się włączyć do diety dzieciaków. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: