teryna

aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Teryna drobiowa

Teryna drobiowa 229

"Jeszcze jedna alternatywa dla kupnych wędlin. Teryna czyli rodzaj pasztetu pieczony w szklanym lub kamionkowym naczyniu w kąpieli wodnej. Zrobiłam ją z chudego mięsa drobiowego, boczku i orzechów Zobacz więcej
Pasztet to pasztet. Jak dobry to mogę go jeść w hurtowych ilościach. Na tegoroczne święta postanowiłam przygotować coś na kształt pasztetu ale jednak coś całkiem innego :) Z pomocą przyszła mi bardzo Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pookcook
Teryna z kaczki

Teryna z kaczki 335

Oto co można zrobić z pozostałości ze świątecznego stołu. Mnie pozostały akurat kawałki jednej z upieczonych kaczek, karmelizowane jabłka i książka kucharska dostarczona przez Św. Mikołaja, która Zobacz więcej
akatka
akatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Bez Kitu
Teryna łososiowa (Terrina)

Teryna łososiowa (Terrina) 343

Naoglądałam się w sieci teryny (terriny): - rybnej,IMenudiBenedetta.blogspot.com i zapragnęłam spróbować. Przyrządziłam ją już kilka razy. Najbardziej przypadła mi do gustu łososiowa, według pomysłu Zobacz więcej
mika
mika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rewia smaków
Teryna z ryb

Teryna z ryb 144

Teryna z ryb Monika, Rewia Smaków - poniedziałek, 12-03-2012 Zapiekany mus rybny z dodatkiem śmietany i białek, podany z sosem majonezowo-chrzanowym. Terynę można podawać jako przystawkę, Zobacz więcej
Teryna to słowo pochodzi od francuskiego słowa torrine. Można robić terynę mięsną, warzywną lub z ryb. Naczynie wyłożyć folią spożywczą. Płaty łososia podzielić na cztery części. Do miski wrzucić Zobacz więcej
Teryna ze szpinaku i jajka z sosem chrzanowym „Delikatnie czosnkowa, bezmięsna, w wiosennym kolorze… niestety w lodówce została jeszcze połowa. Przepis pochodzi z kwietniowej Olivii . od siebie Zobacz więcej
Słowo weekend ma wiele barw. Można je odmieniać przez wiele nieistniejących przypadków. Niesie w sobie tyle treści, że czasami zastanawiam się, jak to możliwe, żeby zmieścić je w dwóch dniach. Targ i Zobacz więcej
Des formes géométriques, un goût prononcé - voici ma proposition du jour. Sa subtilité se cache entre la douceur du goût sucré des asperges blanches et l'intensité de l'épice miraculeuse - le curcuma. Zobacz więcej
Ça y est! Le temps des pic-niques arrive à grand pas! J'adore ce moment quand nous pouvons nous retrouver entre amis au bord du lac. Je ne m'imagine pas un déjeuner sur l'herbe sans une bonne terrine. Zobacz więcej
idir
idir Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
idir.pl
Teryna z Porto żurawina i grzybami

Teryna z Porto żurawina i grzybami 83

Teryna z Porto, żurawiną i grzybami świetnie nadajesięjako dodatek do sałatek, jako przystawka podana zpiklami, chutney albo żurawiną. Jako zakąska do wódki też świetnie zastąpi słynna meduzę W Zobacz więcej
fitnessfood
fitnessfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fitness Food Blog
Top produkty: Berberyna

Top produkty: Berberyna 21

Top produkty: Berberyna - fitness-food.pl zdrowa żywność O NAS Przepisy Drób Wołowina Wieprzowina Ryby i owoce morza Makarony Sałatki Grill Warzywa Pasty i nabiał Pieczywo i pizza Omlety i naleśniki Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Barbarella
Z Bianką u weterynarza

Z Bianką u weterynarza 62

Z Bianką u weterynarza Wczoraj Bianka przeszła niemiły, aczkolwiek konieczny zabieg - sterylizacja (kastracja). Tak mi jej szkoda jak chodzi powoli, jest przybita. Dzisiaj już o wiele lepiej wygląda, Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Weterynaryjny wrap na osłodę

Weterynaryjny wrap na osłodę 98

Moi drodzy – dzisiaj poniedziałek (dum dum dummmm). Wszyscy go nienawidzą, łącznie z Ludem. Otóż Lud dzisiaj ma od rana trzy godziny chirurgii koni, gdzie stoi non stop i słucha o pierdołach, albo Zobacz więcej
O mnie Zaistniałam w wirtualnym świecie blogerów dzięki Asi i jej przekonaniu o moich kulinarnych umiejętnościach ,dzięki Małgosi i jej konstruktywnej krytyce tego czym zachwyca się bezkrytycznie Zobacz więcej
Małe smażone rybki – girice albo gavun czyli ateryna- na chrupko, panierowane tylko w mące i posolone, podawane z cząstkami cytryny. Większość z turystów odwiedzających kraje śródziemnomorskie, Zobacz więcej
Dziś byliśmy z Edwardem u kociego lekarza. Bardzo to przeżył. Nie obyło się bez ofiar... Nam tu na myśli ręce Pana Doktora, bo nasze kocisko dzielnie walczyło. Ale o kocie już wystarczy, bo to Zobacz więcej
Cześć! Dziś opowiem Wam o miejscu, które musicie odwiedzić podczas wizyty w Łodzi. Cztery Ściany wraz z Quale Restaurant sąex aequo na 1 miejscu wśród moich ulubionych łódzkich restauracji. Obie Zobacz więcej
Składniki marynaty: 5-6 łyżek sosu-marynaty teriyaki 5 łyżek oleju/oliwy 1-2 łyżeczki ziaren kolendry (świeżo utłuczonej w moździerzu lub zmielonej) 2-3 ząbki czosnku (drobno posiekanego i Zobacz więcej