tilapia papier

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Tilapia pieczona

Tilapia pieczona 1368

0
Tilapia to wspaniała ryba z polskiej hodowli . Można ją smażyć, piec, gotować. Tym razem prosty sposób na upieczenie jej. 4 tilapie, bulwy kopru włoskiego (fenkuł), pieprz młotkowany z kolendrą, sól, Zobacz więcej
Cześć =) Filety z tilapii upieczone w piekarniku to pomysł na bardzo szybkie danie rybne. Do tego proponujemy pieczone pieczarki i inne dowolne dodatki warzywne. Jeśli to tylko możliwe, próbujmy Zobacz więcej
A ja podałabym tilapię w papilocie i w warzywach. Rybkę skropiłabym sokiem z cytryny. Na papierze do pieczenia układamy cieniutkie plastry cukini. Na nie układamy filet polany odrobiną dobrej oliwy. Zobacz więcej
szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki wody sól, pieprz 200 g filetu z ryby (u mnie tilapia) 1 łyżka oleju 70 g sera żółtego 0,5 papryki czerwonej 4 łyżki posypki orzechowej ( w równych proporcjach Zobacz więcej
W tygodniu staram się przygotowywać łatwe dania, które nie wymagają zbyt wiele pracy. Generalnie pieczone, bo zdrowiej, prościej i smaczniej :) Tak jak ta dzisiejsza ryba- ja użyłam tilapię, ale Zobacz więcej
Uwielbiam ryby. I to uwielbiam w podwójnym znaczeniu tego slowa - za to, że są pyszne i za to, że tak łatwo można je przyrządzić. :) W zdecydowanej wiekszości przypadków sprawioną rybę wystarczy Zobacz więcej
Tilapia w sosie Tahini - oryginalney przepis na to danie pochodzi z przepisu Gavina Baxtera, które przygotowaliśmy jakiś już czas temu na warsztatach kulinarnych, w których główną rolę odgrawała Zobacz więcej
kilka gatunków ryb i mieszam je ze sobą. Tym razem był to dorsz, morszczuk i tilapia. Kotlety można zrobić z ryby mrożonej lub świeżej. Jeśli jest mrożona, to trzeba ją rozmrozić i wycisnąć z niej Zobacz więcej
Jakiś czas temu przygotowałamtilapiępieczoną z panko , która bardzo nam smakowała, więcpostanowiłam zobaczyć czy kąski z kurczaka z piekarnika będą równie smaczne. Goniły mnie terminy na obrobienie Zobacz więcej
obiad. Do tapenady nie dodawałam anchois – lecz można ich oczywiście użyć. Nie żałujcie tapenady na wierzch ryby – im więcej tym lepiej. Ryba pieczona z tapenadą: 4 filety z białej ryby (np. dorsz, Zobacz więcej
Na stronieSiła smakuznalazłam fantastyczną panierkę z dodatkiem skórki cytrynowej, która nadała rybie cudownego cytrynowego aromatu. Panierowana ryba piekła się w piekarniku, a dzięki panierce w Zobacz więcej
w zapewnienia producenta o jego amerykańskim pochodzeniu niestety nie wierzę. Rybki to na szczęście nie przetwory mięsne i mamy 100% pewności, że to co jemy jest tym co widzimy, bez dodatków np Zobacz więcej
mam też nadzieje, wam niebawem pokazać;-) Szczególnie uwielbiam dorsza w tym cieście, ale możecie użyć innej ryby jak np. tilapia. Gwarantuje, że będzie wszystkim smakować...;-) Pozdrawiam Zobacz więcej
ryby (filet lub dzwonko) z dodatkiem przypraw w pergaminowy papier do pieczenia i wstawienia na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. Przyprawy najlepiej najprostsze: posiekany koperek, Zobacz więcej
, że przetestuję rybne kotlety, które z pewnością zadowolą mój brzuchol :). Składniki na około 7 dużej wielkości kotletów) - 5-6 płatów tilapii (średniej wielkości) - 4 ząbki czosnku - przyprawy (sól, Zobacz więcej
Już na pewno wiecie, że ryba + warzywa to nasze ulubione połączenie obiadowo-kolacyjne. Prawie każde mięso przegrywa z dobrą, grillowaną lub upieczoną rybą. Łosoś, dorsz lub dorada to już klasyka, ale Zobacz więcej
przy starych, wyrzuconych z azjatyckich biur, komputerach. Słowem pracowano, co samo w sobie było cenne. Plaża nie wyglądała zbyt okazale, o kąpieli absolutnie nie mogło być mowy. Usiedliśmy na Zobacz więcej
Ostatnie zakupy spożywcze przeważyły sprawę. Wróciłam do domu z pięknymi filetami z tilapii, chciałam część włożyć do zamrażalnika, a tam pełno. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że zamrażalnik mam Zobacz więcej
z surówką z kiszonej kapusty, ale oczywiście można go zastąpić inną białą rybą -świeżą lub mrożoną. Nie polecam pangi oraz tilapii, ryb hodowlanych czyli naszpikowanych antybiotykami. Do jakości Zobacz więcej
Do tej pory chyba przeze mnie jeszcze nigdy nie jedzona, jeżeli się zdarzyło to całkiem nieświadomie- tilapia, bo o niej mowa. Nasza bohaterka naekscentrycznym fanpejdżuwczoraj wzbudziła maleńkie Zobacz więcej