Tilapia to ryba słodkowodna, której korzeni można szukać w jeziorze Tyberiadzkim w Izraelu. To właśnie tam podczas połowów święty Piotr uwolnił zaplątaną rybę z sieci. Ponieważ była mała chwycił ją
Zobacz więcej
Tilapia to wspaniała ryba z polskiej hodowli . Można ją smażyć, piec, gotować. Tym razem prosty sposób na upieczenie jej. 4 tilapie, bulwy kopru włoskiego (fenkuł), pieprz młotkowany z kolendrą, sól,
Zobacz więcej
Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!!Nie jestem fanką ryb, po mimo tego iż wiem, że są zdrowe i że powinno się je jeść dość często. Dla mnie ryby mogą nie istnieć, ale jak każdy katolik( albo nie każdy)
Zobacz więcej
Zapraszam na pyszną rybkę tilapię. Nie dawno ją odkryłam, nie wiedziałam że ma tak dobry smak. Do tego warzywka i pyszny piątkowy obiadek z głowy. Składniki: - 4 filety ryby tilapia (mrożona) - 2
Zobacz więcej
Przepis stosuję już od kilku lat - zobaczyłam go kiedyś w programie kulinarnym Ewy Wachowicz. Tak przyrządzona ryba (nie tylko tilapia) smakuje na prawdę dobrze.Wszystkie smaki świetnie się ze sobą
Zobacz więcej
Czy można faszerować rybę? ...a czemu nie. Dziś będziemy faszerować tilapię serem i ogórkiem kiszonym. To całkiem przyjemny i łatwy sposób na urozmaicenie rybnych panierowanych kawałków. Faszerowana
Zobacz więcej
Pieczona z masłem pietruszkowym. Ma białe, delikatne mięsko, jest przepyszna. Pół godzinki i mamy gotowy obiad. I te zęby, które wyglądają baaardzo groźnie… Składniki: 1 tilapia 2 łyżki masła 2 łyżki
Zobacz więcej
filety z tilapii koperek świeży sok z cytryny masło czosnek biały pieprz sól Filety skrapiam sokiem z cytryny i nacieram solą, masłem, czosnkiem i koperkiem. Chyba że mam zrobione gotowe masło
Zobacz więcej
Zaciekawiła nas ta ryba podczas zakupów wypatrzona w sklepowej chłodziarce. Porcja była w sam raz na dwie osoby, więc znalazła się w naszym koszyku. Po długich zastanawianiach się, jak ją przyrządzić,
Zobacz więcej
Nareszcie rybka . Już mi przez te Święta brakowało rybnych smaczków ( a jakoś nie pasuje mi robienie śledzi czy ryby po grecku na Wielkanoc). A , że nakupowałam na Święta na zapas cytrusów ,żeby zaraz
Zobacz więcej
Cześć =) Tilapia, to powszechnie dostępna roślinożerna ryba o delikatnym smaku. Jej cienkie filety są gotowe do spożycia po bardzo krótkiej obróbce cieplnej. Zarówno pieczona, jak i smażona w panierce
Zobacz więcej
Składniki: 4 filety z tilapii 1,5 szklanki mleka 1 szklanka mąki 3 duże jajka 6 plasterków kanapka chleb biały, porwany na kawałki 1/3 szklanki świeżych liści pietruszki drobno starta skórka z 1/2
Zobacz więcej
Tilapia ma niewiele ości i szczęśliwie niezbyt intensywny zapach. Jest delikatna i soczysta. Polecana dla dzieci. SKŁADNIKI: filety tilapii 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej cytryna sól,
Zobacz więcej
13 listopada 2012 by Caroline Bardzo zdrowe i jednocześnie smaczne połączenie ryby z papryką, marchewką i ziemniakami. Polecam, bo danie jest sycące, pyszne i rzekłabym dietetyczne. Składniki: 4
Zobacz więcej
Przyszła piękna i długo wyczekiwana wiosna. Na pewno większość z nas ma teraz ochotę na lekkie dania, pyszne sałatki i chce nacieszyć sie wspaniałymi kolorami na talerzu. U nas w tym tygodniu
Zobacz więcej
Cześć =) Filety z tilapii upieczone w piekarniku to pomysł na bardzo szybkie danie rybne. Do tego proponujemy pieczone pieczarki i inne dowolne dodatki warzywne. Jeśli to tylko możliwe, próbujmy
Zobacz więcej
Tilapia ma bardzo z saw ze wzgldu na hodowle w Chinach i Wietnamie, jednak na rynku dostpne s take ryby z polskiej hodowli, niefaszerowane antybiotykami i konserwantami, a przy tym wolne od GMO. Warto
Zobacz więcej
Smażona tilapia Lekki, szybki obiad. Dodajcie kawałek cytryny do skropienia ryby. SKŁADNIKI: - filety z tilapii - mąka - czerwona papryka - suszony koperek - sól, pieprz - olej - masło PRZYGOTOWANIE:
Zobacz więcej
Tilapia z musztardzie z rozmarynem... Ostatnio mam ochotę na ryby. Wynikiem tych zachcianek jest dzisiejszy eksperyment - ryba w musztardzie. Pomysł okazał się bardzo trafiony - wyszły pyszności, a i
Zobacz więcej
Ten wpis jest bardzo ważny. Gdy usmażyłam tilapię, pełna werwy i radości z wyglądu i niesamowitego smaku ryby, pochwaliłam się nią na fb rybnym, po czym skrzydła mi opadły, gdy dowiedziałam się, że ta
Zobacz więcej