Przepis na tilapia w cytrynowej panierce

siłasmaku
siłasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Siłasmaku
Tilapia w cytrynowej panierce

Tilapia w cytrynowej panierce 768

Tilapia w cytrynowej panierce Ryby niestety jemy dosyć rzadko, bo sklepów rybnych nie jest (niestety) aż tyle, co mięsnych, a niesprawdzone źródło wystarczająco mnie odstrasza! Moje filety z tilapii Zobacz więcej
Na stronieSiła smakuznalazłam fantastyczną panierkę z dodatkiem skórki cytrynowej, która nadała rybie cudownego cytrynowego aromatu. Panierowana ryba piekła się w piekarniku, a dzięki panierce w Zobacz więcej
Pyszna rybka - niby zwykłe filety usmażone w panierce ale dzięki nucie cytryny i dodatkowi pieczarek i sera nabrała całkiem innego smaku. SKŁADNIKI (na 3-4 porcje) ok 50 dag filetów rybnych (u mnie Zobacz więcej
Kolejny pomysł na mega smaczną rybkę. Jestem pewna, że tilapia pieczona w panko zasmakuje Wam co najmniej tak, jak i nam. Wystarczy kilka chwil, parę składników i dobrze nagrzany piekarnik i można Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katalog smaków
Tilapia panierowana

Tilapia panierowana 621

U mnie dzisiaj będzie jedzonko z gatunku: proste i smaczne. Pyszna rybka w panierce, z dodatkiem pieprzu cytrynowego. Polecam na szybki, piątkowy obiad. Składniki, których będziemy potrzebować: Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Tilapia w zielonej panierce

Tilapia w zielonej panierce 121

Tilapia to pyszna ryba i często gości na naszym stole, tym razem pod kołderką z ziół. W rezultacie wyszła aromatyczna i smakowita i polecam gorąco. Taką panierkę ziołową robi się błyskawicznie a potem Zobacz więcej
Uwielbiam tilapię. Panierka z siemienia lnianego jest dużo zdrowsza niż ta z bułki tartej. Dodatkowo potrafi zmylić oko tych co myślą, że jedzą rybę w tradycyjnej panierce, w smaku również nie czuć Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Rybka w bardzo chrupiącej panierce

Rybka w bardzo chrupiącej panierce 187

W dalszym ciągu jestem zafascynowana japońską panierką panko. Tym razem użyłam jej do panierowania ryby. Staram się nie smażyć ryb na oleju, ale w tym wypadku nie miałam obaw. Związku z tym, że Zobacz więcej
Pomysł na obiad lub obiadokolację, jak kto woli. Tilapia w panierce z otrąb pszennych ze szpinakiem (dla 2 osób) Składniki: 2 płaty mrożonej tilapii 6 kulek mrożonego szpinaku 1 jajko 6 łyżek otrąb Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Ryba w cytrynowej panierce

Ryba w cytrynowej panierce 1760

Zwykła ryba w niezwykłej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna! Ryba w cytrynowej panierce Składniki na 2 porcje: 2 kawałki ryby (u mnie dorsz) sól, pieprz sok z cytryny Na panierkę: 1/4 Zobacz więcej
W zamrażalniku znalazłam filet z tilapii, w lodówce miałam jeszcze paprykę, więc uznałam że mogę tak na szybko przygotować pyszną rybę. Smakowała rewelacyjnie! Miała mocno cytrynowy aromat, papryka Zobacz więcej
Święta, święta i po świętach :) Wiem, że po okresie Bożego Narodzenia większość ma rybowstręt, ale właśnie nie ja. Mógłbym ryby jeść codziennie na wszystkie posiłki :) Dziś moją propozycją są cudowne Zobacz więcej
Tilapię robiłam ja a sałatkę w tym samym czasie robił Przemek co w rezultacie przyniosło szybki i smaczny obiad. Takie szybkie obiady to zbawienie jak nie mamy czasu. Polecam serdecznie nasz obiad, Zobacz więcej
Ryba z ryżem i zieloną sałatką, to jedna z częstych propozycji lunchowych, która pojawia się na moim stole. Jest śmiesznie szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna i przede wszystkim bardzo dobrze Zobacz więcej
2 filety z Tilapii jogurt (kefir, lub mleko) - do namaczania ryby Panierka: 1) mąka owsiana (u mnie zmielone płatki owsiane) 2) 1 jajko + 3 łyżki mleka + 2 łyżki oleju + soł, pieprz = dobrze wymieszać Zobacz więcej
Lekkie orzeźwiające danie! Tilapia nie zawiera zbyt wiele wartości odżywczych oprócz białka, ale przygotowana w ten sposób przynajmniej satysfakcjonuje podniebienie, dla bardziej wymagających można ją Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolandminty
DORSZ W CYTRYNOWEJ PANIERCE

DORSZ W CYTRYNOWEJ PANIERCE 1706

Dorsz to delikatna ryba o zwartym białym miąższu. Nietłusta i neutralna w smaku idealnie nadaje się do różnorakiego przyrządzania. Według mnie najlepiej podawć ją z różnymi panierkami, które doskonale Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea(u)ty kitchen
Tilapia cytrynowa

Tilapia cytrynowa 237

Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!!Nie jestem fanką ryb, po mimo tego iż wiem, że są zdrowe i że powinno się je jeść dość często. Dla mnie ryby mogą nie istnieć, ale jak każdy katolik( albo nie każdy) Zobacz więcej
Drób i cytrusy to jedno z moich ulubionych połączeń. Jeżeli dodamy do tego jeszcze chrupiącą panierkę to już jestem w niebie. Dziś polecam takie kurczakowe niebo, czyli roladki nadziewane mozzarella i Zobacz więcej
strongwomen
strongwomen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pani poradnikowa domowa
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej 13886

Filet z Mintaja w zalewie octowej. 1 kg mrożonych filetów- Mintaj/Tilapia/Panga/Dorsz czy co tam lubicie. Jajko i bułka tarta do panierki. Liść laurowy i ziele angielskie 3-4 łyżki cukru Pół cebuli w Zobacz więcej