tilapia w cytrynowej panierce

siłasmaku
siłasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Siłasmaku
Tilapia w cytrynowej panierce

Tilapia w cytrynowej panierce 766

Tilapia w cytrynowej panierce Ryby niestety jemy dosyć rzadko, bo sklepów rybnych nie jest (niestety) aż tyle, co mięsnych, a niesprawdzone źródło wystarczająco mnie odstrasza! Moje filety z tilapii Zobacz więcej
Kuchnia-Domowa.pl
Kuchnia-Domowa.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Domowa.pl
Kanie w panierce

Kanie w panierce 10

Kanie można smażyć jak kotlety schabowe, panierując je w bułce tartej lub mące. Tak przygotowane kanie można podać jak schabowego np. z ziemniakami i surówką, jako danie główne lub same jako Zobacz więcej
goga0908
goga0908 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
Tilapia w warzywach

Tilapia w warzywach 136

Tilapia to rybka słodkowodna. Jak każda ryba podczas krótkiego czasu smażenia robi się miękka. A po odpowiednim doprawieniu także smaczna. W warzywach, które przygotowałam w osobnym naczyniu, smakuje Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Patison w panierce

Patison w panierce 51

Składniki 1 średni patison 2 duże jajka bułka tarta sól olej do smażenia Przygotowanie : Umyty patison osuszyć i obrać ze skórki Pokroić na dość cienkie plasterki, wydrążyć środek z pestkami Zobacz więcej
Dziś mam dla Was prosty przepis na fajną przekąskę (lub nawet samodzielne danie) - pieczone szparagi w panierce z parmezanu, otrębów i płatkówmigdałowych. Podane wraz z pysznym dipem czosnkowo - Zobacz więcej
Składniki: 4 filety tilapii 1 duże jajko sól i pieprz do smaku pół szklanki mąki 1 łyżeczka przyprawy Knorr do mięs olej do smażenia Filety ryby dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Tilapia w zielonej panierce

Tilapia w zielonej panierce 119

Tilapia to pyszna ryba i często gości na naszym stole, tym razem pod kołderką z ziół. W rezultacie wyszła aromatyczna i smakowita i polecam gorąco. Taką panierkę ziołową robi się błyskawicznie a potem Zobacz więcej
Schab w sezamowej panierce to propozycja na domową wędlinę. Wędlinę soczystą i bardzo smaczną, bez dodatku sztucznych konserwantów czy też barwników. Wystarczy zakupić większy kawałek mięsa i po Zobacz więcej
Dziś pod nóż poszło tofu, taki symbol diety wegetariańskiej.Jeżeli szukacie czegoś nowego smacznego? To zapraszam na tofu, które będzie pysznym, zdrowym dodatkiem do obiadu lub sałatki.Przekonajcie Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Ryba w cytrynowej panierce

Ryba w cytrynowej panierce 1740

Zwykła ryba w niezwykłej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna! Ryba w cytrynowej panierce Składniki na 2 porcje: 2 kawałki ryby (u mnie dorsz) sól, pieprz sok z cytryny Na panierkę: 1/4 Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolandminty
DORSZ W CYTRYNOWEJ PANIERCE

DORSZ W CYTRYNOWEJ PANIERCE 1682

Dorsz to delikatna ryba o zwartym białym miąższu. Nietłusta i neutralna w smaku idealnie nadaje się do różnorakiego przyrządzania. Według mnie najlepiej podawć ją z różnymi panierkami, które doskonale Zobacz więcej
Uwielbiam tilapię. Panierka z siemienia lnianego jest dużo zdrowsza niż ta z bułki tartej. Dodatkowo potrafi zmylić oko tych co myślą, że jedzą rybę w tradycyjnej panierce, w smaku również nie czuć Zobacz więcej
2 filety z Tilapii jogurt (kefir, lub mleko) - do namaczania ryby Panierka: 1) mąka owsiana (u mnie zmielone płatki owsiane) 2) 1 jajko + 3 łyżki mleka + 2 łyżki oleju + soł, pieprz = dobrze wymieszać Zobacz więcej
Propozycja na świątecznego karpia w cytrynowej panierce pieczonego w piekarniku, przygotowany w taki sposób jest pyszny i chrupiący. Bez ociekającego tłuszczu ze smażenia. Składniki: 2 sprawione Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Dorsz w cytrynowej panierce

Dorsz w cytrynowej panierce 440

Dorsz w cytrynowej panierce Składniki : 300g fileta z dorsza, otarta skórka z 1 cytryny, sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia, mąka rozbełtane jajko. Przygotowanie : Rybę opłucz i osusz Zobacz więcej
Święta, święta i po świętach :) Wiem, że po okresie Bożego Narodzenia większość ma rybowstręt, ale właśnie nie ja. Mógłbym ryby jeść codziennie na wszystkie posiłki :) Dziś moją propozycją są cudowne Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Ryba w orkiszowej panierce

Ryba w orkiszowej panierce 46

Ryby wprost uwielbiam, ale staram się wybierać je z głową i nie jem wszystkich dostępnych gatunków, ani wszystkich dostępnych form jakie istnieją na rynku. Niektóre są po prostu zbyt zanieczyszczone i Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea(u)ty kitchen
Tilapia cytrynowa

Tilapia cytrynowa 234

Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!!Nie jestem fanką ryb, po mimo tego iż wiem, że są zdrowe i że powinno się je jeść dość często. Dla mnie ryby mogą nie istnieć, ale jak każdy katolik( albo nie każdy) Zobacz więcej
Pomysł na obiad lub obiadokolację, jak kto woli. Tilapia w panierce z otrąb pszennych ze szpinakiem (dla 2 osób) Składniki: 2 płaty mrożonej tilapii 6 kulek mrożonego szpinaku 1 jajko 6 łyżek otrąb Zobacz więcej
MamaKini
MamaKini Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W garze mieszane
Tilapia

Tilapia 4191

Ten wpis jest bardzo ważny. Gdy usmażyłam tilapię, pełna werwy i radości z wyglądu i niesamowitego smaku ryby, pochwaliłam się nią na fb rybnym, po czym skrzydła mi opadły, gdy dowiedziałam się, że ta Zobacz więcej