tiramisu bez jaj

powolipoprostu.pl
powolipoprostu.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Powoli. Po Prostu.
Bez Jaj!

Bez Jaj! 52

To, że historia lubi zataczać kręgi wiadomo od wieków. I to w kółko. Ja wiem. Ona wie. Wiemy. Dlatego nie dziwi nas, gdy uświadamiamy sobie, że to się właśnie stało. Po raz kolejny rozgrywa się znów, Zobacz więcej
Marchewkowa BABKA jogurtowa bez jaj ;-) BLW – BLW od kuchni. Rozwój dziecka przez jedzenie. O mnie Współpraca Przepisy Śniadania Obiady Kolacje Zdrowe słodycze, wypieki itp Do picia Przetwory W Zobacz więcej
Ten wpis zaczęłam tworzyć bardzo dawno temu. Jest dla mnie bardzo osobisty... To nie jest zwyczajna bułka drożdżowa. Na każde święta i imprezy rodzinne była w domu za sprawą mojej chrzestnej, której Zobacz więcej
Maj to miesiąc, który rozpoczyna sezon na pyszne owoce i warzywa prostu z ogrodu i sadu. Jednym z pierwszych dóbr natury, które pojawia się na naszych stołach jest rabarbar. Sięgamy po niego z Zobacz więcej
Dziś zapraszam na ciekawe w smaku ciasto gryczane ... podkreślam jednak, że raczej dla wielbicieli kaszy gryczanej, gdyż czuć dość intensywnie jej smak:). Ciasto należy raczej do tych suchszych, ale Zobacz więcej
Zapiekany kuskus z mleczkiem koksowym to fajny deser czy śniadanie. Po zapieczeniu w piekarniku kuskusstaje się zwarty i można go kroić jak ciasto. Świetnie smakuje podany z jabłkami zapiekanymi na Zobacz więcej
Składniki na blachę 20 x 27 cm. Blachę przed pieczeniem wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki: 750 g mąki żytniej (typ 720) 500 ml miodu 250 ml Zobacz więcej
Składniki na blachę 20 x 27 cm. Blachę przed pieczeniem wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki: 750 g mąki żytniej (typ 720) 500 ml miodu 250 ml Zobacz więcej
Składniki na 20-22 sztuki.. Do smażenia będziemy potrzebować 1 - 1,5 l oleju słonecznikowego/rzepakowego/roślinnego lub smalcu. Miskę lub głęboki talerz wykładamy papierowymi ręcznikami kuchennymi. Zobacz więcej
Składniki na 20-22 sztuki.. Do smażenia będziemy potrzebować 1 - 1,5 l oleju słonecznikowego/rzepakowego/roślinnego lub smalcu. Miskę lub głęboki talerz wykładamy papierowymi ręcznikami kuchennymi. Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Emkreacja
Babeczka na raz – bez jaj!

Babeczka na raz – bez jaj! 27

Mam dziś małe święto, a dokładniej przekroczyłam magiczną liczbę 1000 obserwujących na facebook’u :) Dziękuję Wam za zaufanie i chęć gotowania razem ze mną, jak zakładałam bloga nie spodziewałam się Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaki i aromaty
Tiramisu... bez jaj

Tiramisu... bez jaj 679

Ciepło sprawiło ze mamy ochotę na letnie ciasta i desery. Na wczorajsze święto przygotowałam sernik z galaretką i truskawkami. Nie wszyscy mogą jednak jeść truskawki, dla nich zrobiłam tiramisu. Ale Zobacz więcej
Ciastka bez glutenu, laktozy i jajek - kruche, chrupiące i obłędne w smaku. Banalne w wykonaniu, choć przy wałkowaniu i wykrawaniu trzeba trochę delikatności. Przepyszne z dodatkiem polewy Zobacz więcej
Ostatnio kombinuje z nowymi przepisami tzw "bez" I tak oto powstał piernik bez glutenu, bez jaj, bez cukru, bez tłuszczu Tak tak to możliwe, powinien zadowolić każdego, od wegana do bezglutenowca. Zobacz więcej
Ostatnio była kuchnia indyjska, więc teraz czas przeskoczyć do kolejnej ulubionej kuchni - włoskiej. Klasyk. Banalny w wykonaniu i przesmaczny - tiramisu. W wersji bezjajecznej, ponieważ nie każdy Zobacz więcej
Ostatnimi czasy czuję się potwornie zmęczona. Około 14 w pracy prawie odpływam. Boli mnie tył głowy. Boli kręgosłup. Gniecie w piersiach. Oczy się same zamykają. Po powrocie z pracy najchętniej bym Zobacz więcej
Tiramisu, które robię jest bardzo proste. Żadnego tyraj misiu - zero ubijania, zero białek czy żółtek. Nie jest to wersja pływająca, do pucharków, tylko trzymający się w pionie (mimo procentów) deser, Zobacz więcej
Takie pulpety to znakomity grochowy akcent na wigilię, zamiast na przykład, kapusty z grochem. Można je dodać do barszczu zamiast uszek albo z ciekawym sosem zjeść na obiad o jakiejkolwiek porze roku. Zobacz więcej
Jakiś czas temu zaprosiłam Was na rollsy jagodowe (o tu), dziś czas na rollsy w wersji wytrawnej J Prezentują się bardzo zachęcająco, na grudniowym stole będą wyglądały klimatycznie i smakowicie. Zobacz więcej
Zima nadchodzi... Na szczęście łagodnie sypnęła srebrem na piękne okolice. Kiedy piszę tego posta, tiramisu własnie się już kończy a szkoda... Pyszny deser, idealny na jesienno-zimowe smutki, do kawki Zobacz więcej