tofu na słodko

Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AL's kitchen
Słodko-kwaśne tofu

Słodko-kwaśne tofu 280

1
Słodko-kwaśne tofu Tofu nie cieszy się w Polsce dużą popularnością, a szkoda, bo to ciekawa rzecz. Niby ser, a jednak nie do końca. W końcu powstaje z mleka sojowego, a mleko sojowe to też w sumie nie Zobacz więcej
Słodko kwaśny tofu chińczyk … czyli łatwy przepis na szybkie danie o smaku do krajowej kuchni niepodobnym Słodko kwaśny tofu chińczyk, wstęp: Lubisz szamkę od „Chińczyka”? Czeka Cię inwazja Zobacz więcej
Smażone tofu nasłodko-kwaśno 2 Flares Facebook 1 Pin It Share 1 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 2 Flares Składniki: (porcja dla 2 osób) 200g sera tofu 1 łyżka octu balsamicznego Zobacz więcej
Zgodnie z dzisiejszą zapowiedzią na facebooku, przedstawię dziś propozycję nie do odrzucenia. Zapewne niejednokrotnie jedliście sos słodko - kwaśny sprzedawany na litry, kilogramy w sklepach. Zobacz więcej
jakie jest Wasze ulubione danie chińskiej restauracji? moje to tofu w sosie słodko-kwaśnym z warzywami albo sajgonki, niepodważalnie! żałuję, że w moim mieście zlikwidowali najlepszą restaurację z Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam ten przepis w przedostatniej książce Karoliny i Maćka Szaciłło pt. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem wiedziałam, że będzie to pierwsza rzecz, którą z niej wykonam! U mnie to danie Zobacz więcej
”. Na koniec dodajemy makaron i pokrojone w kostkę tofu. Solimy do smaku, a jeśli mamy zieloną kolendrę, posypujemy po wierzchu. Podajemy w wielkich michach – to w zasadzie jest danie jednogarnkowe. Zobacz więcej
Oto prosty i szybki pomysł na obiad, który można przygotować w ciągu kilkunastu minut. Wystarczą: kasza (może być z poprzedniego dnia), gotowy sos słodko-kwaśny i tofu (trzeba je pokroić w paski i Zobacz więcej
Dziś bardzo proste danie dla zabieganych, ale szczególnie dla tych, którzy lubią sosy słodko-kwaśne. Danie nadaje się na co dzień, ale również np. jako przystawka podczas uroczystości rodzinnych. Zobacz więcej
Ola Sz8 kwietnia 2013 17:23 z chęcią spróbowałabym, bo nigdy nie jadłam tofu w takiej wersji. nie mogę powiedzieć czy je lubię, czy nie bo próbowałam tylko raz i wydaje mi się, że nie było najlepiej Zobacz więcej
Po dodaniu soku z cytryny do tofu, uzyskuje ono "serowy" smak, taki jak w przypadku białego sera. Bardzo polubiłam ten twarożek, dodatkowo jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu. Wszystko do Zobacz więcej
Wolę naturalne, twarde tofu od innych marynowanych czy wędzonych. Można z niego zrobić wszystko. Jest uniwersalnym składnikiem do wielu dań. Od 'sernika' po takie oto słodkie plastry inspirowane Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla wielbicieli tofu. Pikantne tofu z nutką słodyczy, do tego warzywa i ryż. Przepis autorstwa mojego męża. Składniki: 0,5 kg twardego tofu odsączonego z zalewy 1 cebula 1 por 4-5 Zobacz więcej
~ryżowo-kokosowy omlet z tofu z marchewką (w środku), podany z mini-gruszkami i domowym dżemem wiśniowo-kardmonowym~ Proszę dzisiaj o 8.40 o wsparcie duchowe i kciukowe :D To dla mnie baaaaaardzo Zobacz więcej
~czekoladowo-kakaowy krem z tofu podany z malinami~ W końcu mam tofu ;) To było pierwsze podejście. I baaardzo smaczne! W lodówce została jeszcze jedna kostka (180g), na co polecacie zużyć? ;) Krem Zobacz więcej
Bardzo fajny sposób na Tofu! W asyście kolorowych warzyw i cudownej chińskiej marynacie! Pełnowartościowy posiłek dla fanów chińszczyzny ;) Składniki (dla 4 osób): 2 opakowania tofu warzywa: np. Zobacz więcej
:) Połączenie sera z rodzynkami na długo było traumą żywieniową. Postanowiłem powrócić do tych smaków. Twarogu oczywiście nie ma. Zamiast niego jest tofu. Kiedy dodamy do niego soku z cytryny Zobacz więcej
pełnoziarnistej 1/2 szklanki ciepłego mleka sojowego 10g drożdży 2 łyżeczki oleju sól Farsz 100g tofu naturalnego szklanka wydrylowanych wiśni łyżka syropu z agawy 10-12 prażonych i posiekanych Zobacz więcej
aaaa!! człowieki wszelakie! lecieć do biedy bo w biedrze jest okazja jakich mało na tym świecie! Tofu z polsoji za 3 zeta, a właściwie za 2,99! Niestety w biedrze w moim mieście ostało się tylko 6 Zobacz więcej
uwagi. Prędko wpadł mi w ręce makaron ryżowy. A może coś azjatyckiego? Otworzyłam lodówkę i to było to. Kiełki na patelnię i paczka marynowanego tofu. Wybór padł na stir-fry. Bardzo lubię wszelaką Zobacz więcej