tofu tarta

Ostatnio nie mam smaku na dania mięsne, najpewniej dlatego, że czuć w powietrzu wiosnę i marzą mi się świeże warzywa. Jednak na te muszę jeszcze poczekać. Pozostało mi więc zadowolić się tym co jest. Zobacz więcej
powegansku
powegansku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegenerator
Tarta warzywna z tofu

Tarta warzywna z tofu 175

2
Uwielbiam tarty w niemal każdej postaci, do tej pory robiłam je na słodko, ale ostatnio zdecydowanie przekonałam się do wersji warzywnej. Spód z tego przepisu jest wg mnie idealnie kruchy. Całe danie Zobacz więcej
Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie, jak się okazało, przepysznej tarty. Składniki: 180 g mąki, 135 g miękkiego masła, 100 g cukru pudru + 3 łyżki, 1 jajko, 1 opakowanie tofu naturalnego Zobacz więcej
Prosta i pyszna tarta z ciasta francuskiego to kulinarny prościuch absolutny, tym bardziej, że w przepis wykorzystuje gotowe ciasto, które nabyć drogą kupna można w każdym szanującym się Zobacz więcej
Właśnie mija czas najpyszniejszych pomidorów w roku. Dobrze wykorzystałam ten okres, zajadając się nimi w sałatkach, pomidorowych sosach i na koperkowej tarcie. Kwaśno słodki smak pomidorków świetnie Zobacz więcej
Kiedy pakuję się do wyjazdu i z uporem wciskam do swojego małego plecaczka ulubioną formę na tarte Z. patrzy się na mnie z niedowierzaniem - Na jaką cholerę ty to bierzesz?! To jest właśnie kolejny Zobacz więcej
Dziś prezentuję Wam mój pierwszy eksperyment z tofu, który zresztą uważam za bardzo udany. Zapraszam na tartę z brokułami, cukinią i tofu! zobacz cały post Zobacz więcej
Tarta z truskawkami to idealny deser na lato! Tarta z truskawkami, tofu i kaszą jaglaną Składniki na tartę z truskawkami: szkl. ugotowanej kaszy jaglanej, opakowanie tofu, 4 łyżki syropu z agawy lub Zobacz więcej
foremkę do tarty. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut. Na podpieczony spód tarty wyłożyć szpinak, następinie plastry mozzarelli i tofu. Zrobić sos z 2 jaj, jogurtu i przypraw - Zobacz więcej
W upalne dni wydaje się, że wszystko co gotujemy powinno być leciutkie, pasujące do letniej pogody. Zawiesiste sosy i smażone mięsa nie komponują się dobrze z upałem. Szczególnie jeśli mają być Zobacz więcej
Składniki: (natartę ośrednicy 21 cm) Ciasto: 1,5 szklanki suszonych moreli 1,5 – 2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżka lnu mielonego 2-3 łyżki wody Krem: 100 g tofu 4 jabłka + 2 jabłka nawierzch 1 łyżka Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam do wypróbowania smacznej wegańskiej tarty na kruchym cieście, wypełnionej delikatnym, aromatycznie przyprawionym tofu z dodatkiem świeżych fig i miąższu granatu. Tarta prezentuje się Zobacz więcej
Wstyd mi się przyznać, ale dzisiaj zrobiłam swoją pierwszą tartę szpinakową. Już wzeszłym roku miałam w głowie pierwotne pomysły, które nie doczekały się swojej realizacji. Tym razem, nie pozwoliłam Zobacz więcej
łyżka/ Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotuję w wodzie (zawsze w proporcjach 2:1) przez 10 min. Następnie przekłamją do blendera, dodaję płatki jaglane, 3 jajka, przyprawy toskańskie(2 łyżeczki) i Zobacz więcej
Tarta zjabłkami itofu, bez glutenu;) 4 Flares Facebook 3 Pin It Share 1 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 4 Flares Składniki: (natartę ośrednicy 21 cm) Ciasto: 1,5 szklanki Zobacz więcej
Tarta z ciasta francuskiego to kulinarny prościuch absolutny, tym bardziej, że w przepis wykorzystuje gotowe ciasto, które nabyć drogą kupna można w każdym szanującym się supermarkecie. Wspaniałe Zobacz więcej
Składniki: (natartę ośrednicy 21 cm) Ciasto: 1,5 szklanki suszonych moreli 1,5 – 2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżka lnu mielonego 2-3 łyżki wody Krem: 100 g tofu 4 jabłka + 2 jabłka nawierzch 1 łyżka Zobacz więcej
Sylwester jak zwykle trochę zakręcony bo przed wieczornymi hulankami jest zawsze tyle do załatwienia... 9:00 zagniatam ciasto na wegańską tartę ze szpinakiem, którą zabiorę wieczorem na imprezę do Zobacz więcej
Po nieco zabieganym i ciężkim dniu człowieka często wieczorem napada głód. Przejedzony już trochę słodkim smakiem nabrałem ochoty na coś trochę "normalnego".Coś w miarę szybkiego a cieszącego oko i Zobacz więcej
Tarta, której trzy czwarte zniknęło w jeden wieczór. Na dwie osoby. Jedna z nich cieszyła się jej smakiem również na śniadanie. Muszę ze wstydem przyznać, że jedliśmy ją jeszcze w trakcie powstawania Zobacz więcej