tolma

ZOBACZ TAKŻE:

cieszsiesmakiem.pl
cieszsiesmakiem.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cieszsiesmakiem.pl
MOJA TOŁMA

MOJA TOŁMA 35

Przyznaję się – robiłam pierwszy raz. Na pewno nie ostatni. Nie spodziewałam się tak ciekawego smaku, trudno go porównać do czegokolwiek . Jeśli macie dostęp do świeżych lub marynowanych liści Zobacz więcej
Tołma z papryki - pyszne, zdrowe, duszone :) Idealne danie na rodzinny obiad. Składniki: - 6 strąków papryki - 500 g mielonego mięsa (wieprzowina, wołowina) - 1/2 szklanki podgotowanego ryżu - 2 Zobacz więcej
Tołma w liściach winogron to gruzińska wersja gołąbków. Planowałam je zrobić już od jakiegoś czasu i w ostatnią sobotę w końcu się za nie zabrałam. Wyszły bardzo dobre, chociaż trochę oszukane, bo Zobacz więcej
Liście winogron własnej produkcji – kiszone. Wydaje mi się, że widziałam je kiedyś w Almie albo w Piotrze i Pawle.Farsz z czerwonej soczewicy z prażonym sezamem. Tym razem bez mięsa, wersja wegańska. Zobacz więcej
sto kolorów kuchni: 4 Maestro Półmaraton Chełmski Blog przeniesiony z www.stokolorowkuchni.blox.pl 06.06.2017 4 Maestro Półmaraton Chełmski Kiedy w styczniu zobaczyłam, że tegoroczny półmaraton w Zobacz więcej
Dolmadakia, czyli malutkie gołąbki z liści winogron, to chyba najpopularniejsza grecka przekąska. Każdy niemal region szczyci się swoimi przepisami, tak, więc mogą to być gołąbki z nadzieniem jarskim, Zobacz więcej
Jakiś czas temu przedstawiciele Fit&Easy, zaprosili grupę blogerówdo swojej siedziby i swoje pola uprawne żeby pokazać cały proces uprawy od momentu nasionka do paczkowania ich sałat. Po czym Zobacz więcej
Wczoraj miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych z marką Fit&Easy, szefem kuchni i autorem wszystkich dań, które przygotowaliśmy był Sebastian Olma. Bardzo lubię kuchnię Zobacz więcej
Inspirująca kuchnia z Fit&Easy - wyjazdowe warsztaty z Sebastianem Olma 13 czerwca wraz z grupą blogerów kulinarnych wyruszyłam w podróż do Zdunowa, gdzie znajdują się pola uprawne firmyFit & Zobacz więcej
W tradycyjnym przepisie dolmę zawija się w liście winogron. A że my takie nie koniecznie mamy, to szukamy łatwiejszych rozwiązań. W Polsce podbiał rośnie wszędzie i na pewno jeśli dowiemy się jak Zobacz więcej
Dolma, po turecku znaczy „nadziewany” i jest to nazwa dla potraw tureckich przygotowywanych z faszerowanych warzyw. Faszerowane mogą być różne warzywa : papryka, cebula, ziemniaki, pomidory, Zobacz więcej
To były pyszne warsztaty, które zorganizowała Inka! Zresztą nie mogło być inaczej, skoro prowadził je Sebastian Olma. Sebastian pokazał jak w sprytny i pyszny sposób przygotować obłędne dania z kawą Zobacz więcej
Kulinarne nowINKI, – popd takim hasłem odbyły się kulinarne warsztaty z Sebastianem Olmą. Szef kuchni przygotował kilka przepisów na wykorzystanie kawy Inki w kuchni. Było to bardzo ciekawe Zobacz więcej
BeeSweet
BeeSweet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BeeSweet
COOLMAG

COOLMAG 69

Już za kilka dni pojawi się pierwszy numer magazynu COOLinarno - COOLturalnego opolskiej blogosfery kulinarnej! Znajdziecie w nim wiele pomysłów ( nie tylko kulinarnych) na święta. Magazyn pojawi się Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AL's kitchen
Dolma mahszi

Dolma mahszi 182

Dolma mahszi czyli inaczej faszerowana cebula, która jest popularna w kuchni irackiej. Pracochłonna jak polskie gołąbki ale warta poświęconego jej czasu. Jednocześnie dziecinnie prosta i tania. Farsz Zobacz więcej
Niedawno miałam okazję brać udział w warsztatach Inka, prowadzonych przez Top Chefa Sebastiana Olmę. Kawa Inka kojarzy mi się z dzieciństwem, z czasami, kiedy jeszcze prawdziwej kawy nie piłam, a Zobacz więcej
Cisza trwała długo, z długo... Ale wreszcie dostałam, po dłuższej przerwie, zaproszenie na warsztaty kulinarne. A potem poszło jak lawina... prze de mną juz 3 zaplanowane spotkania, a ile nie Zobacz więcej
Pierwszeprimo
Pierwszeprimo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pierwszeprimo!
COOLmag #2

COOLmag #2 58

Pierwsze primo!: COOLmag #2 poniedziałek, 31 marca 2014 COOLmag #2 Wiosna pełną parą. I COOLmag #2 też już śmiga pełną parą! Pisanie, fotografowanie do tego magazynu, z ludźmi tak samo pełnymi pasji i Zobacz więcej
Delimamma
Delimamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Delimamma
COOLMAG #1

COOLMAG #1 69

To był bardzo wyjątkowy tydzień, pełen wyzwań organizatorsko-blogerskich, zapchany pracą, czyli taki jak lubię :) Już prawie wigilia a naszej prywatnej choinki jak nie było tak nadal nie ma, ale Zobacz więcej
Delimamma
Delimamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Delimamma
COOLMAG # 3

COOLMAG # 3  44

To już trzeci numer naszego opolskiego-blogerskiego magazynu COOLmag. Wydaje go Stowarzyszenie Opolska Blogosfera Kulinarna i mam nadzieję, że i ten numer przypadnie Wam do gustu :) Tematem przewodnim Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: