tołpyga filet

Tołpyga biała- rybka słodkowodna, siostra kochanego przez nas karpika Ciągle mało jadana i nie doceniana. Ja proponuję filecik z tej rybki zapiekany z cebulką. Mięsko delikatne, ości duże-łatwe do Zobacz więcej
Składniki: - tołpyga filet - ziemniaki - brokuły - masło 2 łyżki - 2 łyżki śmietanki - sól - cytryna Ugotowane ziemniaki, ugniatamy tłuczkiem z masłem i śmietanką. Rybę smażymy na maśle obtoczoną mąką Zobacz więcej
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go używać w swojej kuchni :)” Składniki: 1 filet ryby tołpyga, 4 ziemniaki, 4 łyżki oleju rzepakowego, sól, zioła Zobacz więcej
Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę zbiałej kapusty. składniki: 600 g filetów tołpygi tymianek Zobacz więcej
Składniki: 80 dag tołpyga filet, 1 opakowanie przyprawa do ryb, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki tarta bułka, - ile potrzeba olej do smażenia, - ile potrzeba cytryna filet tołpygi oczyścić z dużych ości Zobacz więcej
Pyszna rybka, z wierzchu chrupiąca a w środku soczysta.Polecam :-) 450g świeżej Tołpygi (filet) sok z połowy cytryny 1 surowe jajo kurze 100g migdałów blanszowanych 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 Zobacz więcej
Tołpyga, to ryba słodkowodna, ma delikatne mięso. Jej minusem są dosyć duże ości. Można ją po prostu usmażyć na patelni, można upiec w piekarniku. SKŁADNIKI: płat tołpygi (filet) sok z cytryny ząbek Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Ryba z rusztu

Ryba z rusztu 459

1
Ryba bez tłuszczu i wymyślnych dodatków. Smakuje inaczej, niż smażona na patelni. Składniki: -ryba - filet ze skórą ( my upiekliśmy pstrąga i tołpygę ) -czerwona i biała cebula -olej do skropienia Zobacz więcej
evita0007
evita0007 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
http://evita0007.blogspot.com/
Tołpyga

Tołpyga 9443

5
Tołpyga przygotowana w ten sposób jest soczysta i smaczna. . . Polecam :-) POTRZEBUJEMY: 2 filety ze skórą Tołpygi (po 270-300g na osobę) 4 plastry pomidora 2 ząbki czosnku 1/2 łyzeczki sól ziołowa 1 Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Tołpyga z białym sosem

Tołpyga z białym sosem 598

0
Składniki: 1 filet z tołpygi - mój miał około 300g mały por 70 ml bulionu - niestety z kostki :-( 1 łyżka masła 1 łyżeczka kopiasta mąki 2 łyżki śmietany sól pieprz zielony 3 ziemniaki czosnek Zobacz więcej
Pyszna, delikatna, pieczona tołpyga z sosem chrzanowo koperkowym.. Mniam.. Tołpyga to ryba z rodziny karpiowatych, ceniona z powodu bardzo smacznego mięsa. Jeśli macie ochotę na spory kawałek ryby i Zobacz więcej
Basia i Georgi
Basia i Georgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soulfoodcafe
Ryba w cieście

Ryba w cieście 375

0
Czas skurczony u mnie ostatnio. Mąż głównie gotuje i ciężko wyszarpnąć od niego przepis, stąd taka przerwa. Ale oto wracamy z rybką i to nie byle jaką ;) RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Niezbędnik: filet (u Zobacz więcej
Tołpyga panierowana z masłem koperkowym Uwielbiam ryby! Nie wiem jaki naród przoduje w ich spożyciu, ale mi kojarzą się z Grecją. Pamiętam, że to właśnie tam na ulicach mężczyźni filetowali ryby, Zobacz więcej
Składniki: - 300g - filet z tołpygi - opakowanie owoców morza - puszka mleka kokosowego - garść natki pietruszki lub kolendry - ryż biały i dziki lub ryż jaśminowy (gotujemy osobno zgodnie z Zobacz więcej
1/2 kg filet lub płat ze świeżej tołpygi 80 g płatków kukurydzianych 2 łyżki ziaren sezamu 1 jajko mąka kukurydziana do panierowania sól olej do smażenia Wykonanie Tołpygę umyć, osuszyć papierowym Zobacz więcej
Autor przepisu: Hot Pot Fabryka smaków. Dzisiaj na obiad, ceniona przez wielu, ze względu na jej bardzo smaczne mięso – smażona tołpyga. Porcja dla 2 osób. Składniki: - 350g filetu z tołpygi - olej do Zobacz więcej
Po pierwsze: tołpyga to przepyszna, soczysta, "mięsista" ryba - wspaniała! A sosik maślany? Cudo! Przepis pochodzi ze strony kuchnia-polska.net, przepis na "Tołpygę w białym sosie". U mnie wyszedł Zobacz więcej
Podpatrzyłam wczoraj jak znany kucharz z telewizji ( zdaje się że Jacques Pepin, ten od popijania wina w trakcie programu), w prosty sposób odświeżył pomysł na smażoną rybę. Nie oglądałam programu od Zobacz więcej
minut. Smacznego! Danie jest dość nisko kaloryczne, więc polecam wszystkim tym którzy są na diecie! Polecam inne moje przepisy na ryby: 1. Owoce morza i tołpyga z mleczkiem kokosowym. przepisTU 2. Zobacz więcej
Tołpyga to słodkowodna ryba z rodziny karpiowatych. Jest rybą raczej tłustą o delikatnym smaku. Doskonale nadaje się do zapiekania. Tą smaczną rybkę wysmarowałam warstewką z pietruszki, czosnku, Zobacz więcej