tołpyga filet

Tołpyga biała- rybka słodkowodna, siostra kochanego przez nas karpika Ciągle mało jadana i nie doceniana. Ja proponuję filecik z tej rybki zapiekany z cebulką. Mięsko delikatne, ości duże-łatwe do Zobacz więcej
Składniki: - tołpyga filet - ziemniaki - brokuły - masło 2 łyżki - 2 łyżki śmietanki - sól - cytryna Ugotowane ziemniaki, ugniatamy tłuczkiem z masłem i śmietanką. Rybę smażymy na maśle obtoczoną mąką Zobacz więcej
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go używać w swojej kuchni :)” Składniki: 1 filet ryby tołpyga, 4 ziemniaki, 4 łyżki oleju rzepakowego, sól, zioła Zobacz więcej
Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę zbiałej kapusty. składniki: 600 g filetów tołpygi tymianek Zobacz więcej
Składniki: 80 dag tołpyga filet, 1 opakowanie przyprawa do ryb, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki tarta bułka, - ile potrzeba olej do smażenia, - ile potrzeba cytryna filet tołpygi oczyścić z dużych ości Zobacz więcej
Pyszna rybka, z wierzchu chrupiąca a w środku soczysta.Polecam :-) 450g świeżej Tołpygi (filet) sok z połowy cytryny 1 surowe jajo kurze 100g migdałów blanszowanych 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 Zobacz więcej
Tołpyga, to ryba słodkowodna, ma delikatne mięso. Jej minusem są dosyć duże ości. Można ją po prostu usmażyć na patelni, można upiec w piekarniku. SKŁADNIKI: płat tołpygi (filet) sok z cytryny ząbek Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Ryba z rusztu

Ryba z rusztu 276

1
Ryba bez tłuszczu i wymyślnych dodatków. Smakuje inaczej, niż smażona na patelni. Składniki: -ryba - filet ze skórą ( my upiekliśmy pstrąga i tołpygę ) -czerwona i biała cebula -olej do skropienia Zobacz więcej
evita0007
evita0007 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
http://evita0007.blogspot.com/
Tołpyga

Tołpyga 8450

5
Tołpyga przygotowana w ten sposób jest soczysta i smaczna. . . Polecam :-) POTRZEBUJEMY: 2 filety ze skórą Tołpygi (po 270-300g na osobę) 4 plastry pomidora 2 ząbki czosnku 1/2 łyzeczki sól ziołowa 1 Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Tołpyga z białym sosem

Tołpyga z białym sosem 537

0
Składniki: 1 filet z tołpygi - mój miał około 300g mały por 70 ml bulionu - niestety z kostki :-( 1 łyżka masła 1 łyżeczka kopiasta mąki 2 łyżki śmietany sól pieprz zielony 3 ziemniaki czosnek Zobacz więcej
Pyszna, delikatna, pieczona tołpyga z sosem chrzanowo koperkowym.. Mniam.. Tołpyga to ryba z rodziny karpiowatych, ceniona z powodu bardzo smacznego mięsa. Jeśli macie ochotę na spory kawałek ryby i Zobacz więcej
Basia i Georgi
Basia i Georgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soulfoodcafe
Ryba w cieście

Ryba w cieście 334

0
Czas skurczony u mnie ostatnio. Mąż głównie gotuje i ciężko wyszarpnąć od niego przepis, stąd taka przerwa. Ale oto wracamy z rybką i to nie byle jaką ;) RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Niezbędnik: filet (u Zobacz więcej
. Dlatego dziś tołpyga - ma delikatne, ale naprawdę pyszne mięso. SKŁADNIKI: Na jedną osobę:- świeży filet z tołpygi (ok. 200 g) - jajko - 1 łyżki mąki - 1-2 łyżki wody - kilka kropel soku z cytryny - Zobacz więcej
Składniki: - 300g - filet z tołpygi - opakowanie owoców morza - puszka mleka kokosowego - garść natki pietruszki lub kolendry - ryż biały i dziki lub ryż jaśminowy (gotujemy osobno zgodnie z Zobacz więcej
1/2 kg filet lub płat ze świeżej tołpygi 80 g płatków kukurydzianych 2 łyżki ziaren sezamu 1 jajko mąka kukurydziana do panierowania sól olej do smażenia Wykonanie Tołpygę umyć, osuszyć papierowym Zobacz więcej
Autor przepisu: Hot Pot Fabryka smaków. Dzisiaj na obiad, ceniona przez wielu, ze względu na jej bardzo smaczne mięso – smażona tołpyga. Porcja dla 2 osób. Składniki: - 350g filetu z tołpygi - olej do Zobacz więcej
Po pierwsze: tołpyga to przepyszna, soczysta, "mięsista" ryba - wspaniała! A sosik maślany? Cudo! Przepis pochodzi ze strony kuchnia-polska.net, przepis na "Tołpygę w białym sosie". U mnie wyszedł Zobacz więcej
się z radością. Wystarczy kupić jakieś ładne filety (nabyłam tołpygę), pokroić na nieduże kawałki, natrzeć solą, zetrzeć kilka ziemniaków i właściwie tyle. Do tego jakaś prosta sałata albo surówka z Zobacz więcej
składniki: - małe filety z tilapii (2szt na osobę) - opakowanie szpinaku - 1/2 cebuli - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka serka śmietankowego lub śmietany - 2 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka masła - 1 łyżka Zobacz więcej
Tołpyga to słodkowodna ryba z rodziny karpiowatych. Jest rybą raczej tłustą o delikatnym smaku. Doskonale nadaje się do zapiekania. Tą smaczną rybkę wysmarowałam warstewką z pietruszki, czosnku, Zobacz więcej