tołpyga w piekarniku

Tołpyga, to ryba słodkowodna, ma delikatne mięso. Jej minusem są dosyć duże ości. Można ją po prostu usmażyć na patelni, można upiec w piekarniku. SKŁADNIKI: płat tołpygi (filet) sok z cytryny ząbek Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Ryba z rusztu

Ryba z rusztu 274

1
Ryba bez tłuszczu i wymyślnych dodatków. Smakuje inaczej, niż smażona na patelni. Składniki: -ryba - filet ze skórą ( my upiekliśmy pstrąga i tołpygę ) -czerwona i biała cebula -olej do skropienia Zobacz więcej
evita0007
evita0007 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
http://evita0007.blogspot.com/
Tołpyga

Tołpyga 8438

5
Tołpyga przygotowana w ten sposób jest soczysta i smaczna. . . Polecam :-) POTRZEBUJEMY: 2 filety ze skórą Tołpygi (po 270-300g na osobę) 4 plastry pomidora 2 ząbki czosnku 1/2 łyzeczki sól ziołowa 1 Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Tołpyga z białym sosem

Tołpyga z białym sosem 537

0
Składniki: 1 filet z tołpygi - mój miał około 300g mały por 70 ml bulionu - niestety z kostki :-( 1 łyżka masła 1 łyżeczka kopiasta mąki 2 łyżki śmietany sól pieprz zielony 3 ziemniaki czosnek Zobacz więcej
Zapraszam Was na rybę w niecodziennym wydaniu. Powstała w sumie z tego co znalazłam w lodówce. Pieczona tołpyga otulona plastrami szynki szwarcwaldzkiej, dzięki której zachowuje wilgotność i zyskuje Zobacz więcej
Dzisiaj bardzo zdrowo- rybka z papryką. Danie bardzo szybkie, zapiekane i smaczne. Składniki: - 1 kg tołpygi - 3 kolorowe papryki - duża cebula - świeży tymianek - sok z cytryny - sól,pieprz - olej - Zobacz więcej
Pyszna, delikatna, pieczona tołpyga z sosem chrzanowo koperkowym.. Mniam.. Tołpyga to ryba z rodziny karpiowatych, ceniona z powodu bardzo smacznego mięsa. Jeśli macie ochotę na spory kawałek ryby i Zobacz więcej
Basia i Georgi
Basia i Georgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
soulfoodcafe
Ryba w cieście

Ryba w cieście 333

0
Czas skurczony u mnie ostatnio. Mąż głównie gotuje i ciężko wyszarpnąć od niego przepis, stąd taka przerwa. Ale oto wracamy z rybką i to nie byle jaką ;) RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Niezbędnik: filet (u Zobacz więcej
Przepis z kuchni chorwackiej Składniki 1,2 kg tołpygi 5 łyżek maki 100 g masła 1 łyżka oliwy sól pieprz pół l wytrawnego białego wina świeży tymianek Przygotowanie Rybę po sprawieniu opłukałem, Zobacz więcej
Lekki, zdrowy i orzeźwiający obiad z rybą, warzywami i sosem cytrynowym. Polecam fenkuł zapiekany bo jest bardzo dobry. Cały obiad zrobiony na jednej blaszce w piekarniku. ryba: 2 kawałki tołpygi sól, Zobacz więcej
Po pierwsze: tołpyga to przepyszna, soczysta, "mięsista" ryba - wspaniała! A sosik maślany? Cudo! Przepis pochodzi ze strony kuchnia-polska.net, przepis na "Tołpygę w białym sosie". U mnie wyszedł Zobacz więcej
Tołpyga pieczona na fasolce szparagowej Tołpygę kupiłam zupełnie przypadkiem, ot po prostu trafiła się promocja w markecie. Upiekłam ją ze sporą ilością warzyw, i nieskromnie powiem, że była naprawdę Zobacz więcej
Tołpyga to słodkowodna ryba z rodziny karpiowatych. Ten przepis to totalny eksperyment. Składniki i przyprawy dobierane były na bieżąco. Koncepcja czy piec czy smażyć i jakie dodatki przygotować Zobacz więcej
Tołpyga to słodkowodna ryba z rodziny karpiowatych. Jest rybą raczej tłustą o delikatnym smaku. Doskonale nadaje się do zapiekania. Tą smaczną rybkę wysmarowałam warstewką z pietruszki, czosnku, Zobacz więcej
Tołpyga to rybka, która ma bardzo pyszne mięsko. Jest delikatna, a jeszcze więcej delikatności nabierze gdy przed przyrządzeniem trochę "pomoczy" się ją w mleku. W tym przepisie tak zrobiłam. Potem Zobacz więcej
Nową tradycję mam – niedzielny obiad z rybą. Podoba mi się to. Potem dojadam w poniedziałek wersję lunch box i też jestem szczęśliwa. Moja grupa obiadowa trochę mniej, rybka jak to rybka specyficzny Zobacz więcej
z ryb nie lubiących słonego otoczenia. Do dzieła tołpyga! Czego użyłem? -filet z tołpygi ze skórą -masło klarowane -czosnek, ząbek zgnieciony bokiem noża i posiekany -mix sałat; lodowa, rukola, Zobacz więcej
Składniki wywar 0,5kg ości i resztek ryb 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku pół korzenia selera 1,5 l wody 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego Wykonanie wywaru Dobrze wymyte ości i resztki ryb Zobacz więcej
Tej ryby jeszcze u nas na blogu nie było, choć obie pamiętamy ją z czasów dzieciństwa - bywała łowiona przez znajomych taty, więc co jakiś czas trafiała na nasz stół. Teraz miło było ją przywitać po Zobacz więcej
ciasta bardzo krótkimi ruchami ( żeby nie powstały nitki ) na dużych oczkach tarki. Udało się. Mam makaron tarhonya. Wsypałam go na blaszkę i włożyłam do piekarnika nagrzanego do 50 stopni na Zobacz więcej