tomasz pijajko

W swojej nowej książce „Warzywniak” Tomasz Purol przypomina nam „Zapomniane smaki”. I choć czasy takie, że nie obcy nam topinambur, pasternak czy brukiew, bo doskonale radzi sobie z nimi każdy, kto Zobacz więcej
Jakubiak lokalnie – Tomasz Jakubiak – recenzja Jakubiak lokalnie, na tą książkę autorstwa Tomka Jakubiaka czekałam szczerze od dawna, tak naprawdę od momentu kiedy pierwszy raz go zobaczyłam w Zobacz więcej
Wydawnictwo: RW2010 Data wydania: 2012Format : E-book Ilość stron: 16Półka: posiadamDo kupienia: RW2010 Tomasz Semik jest autorem opowiadań utrzymanych w konwencji czarnego humoru, makabry, groteski i Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Widelce
Street Food Festival by Tomasz Jakubiak

Street Food Festival by Tomasz Jakubiak 122

W najbliższą niedzielę, 16 czerwca w Miasteczku Wilanów odbędzie sięStreet Food Festivalby Tomasz Jakubiak czyli festiwal rosnącego na popularności jedzenia ulicznego. Festiwal będzie miał formę Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
White Plate
Tomasz Deker i serniki. Kurs w Gdyni.

Tomasz Deker i serniki. Kurs w Gdyni. 387

Mam marzenie. Chciałabym kiedyś pouczyć się w Le Cordon Bleu albo u Lenotre'a. Bardzo. Robić prawdziwe czekoladki, francuskie ciasta (im bardziej wymyślne, tym lepiej). Może kiedyś... O warsztacie u Zobacz więcej
…czyli festiwal ulicznej szamki organizowany przez Tomasza Jakubiaka Wiem, wiem, każdy rozumie co znaczy Street Food Festival… ale ja tam wolę, jak to co dzieje się w Polsce nazywało się po polsku, Zobacz więcej
Zawsze chciałam z bliska przyjrzeć się pracy pszczelarza i udało się, dzięki znajomej, której wuja od 10 lat zajmuje się pszczelarstwem. I tak w trafiłam do Pana Tomasz Gica w miejscowości Gałęzewko Zobacz więcej
Ten tytułowy Tomasz to ja, zupełnie niedawno odkrywam ten szokujący (przynajmniej dla mnie) fakt – skórka arbuza jest jadalna!!! Jak się dowiedziałam, to od razu zaczęłam szukać przepisów na jej Zobacz więcej
Wczoraj odbył się w warszawskim Wilanowie Street Food Festival by Tomasz Jakubiak. Na Festival wybraliśmy się z B na rowerach – z Ursynowa do Wilanowa jest bardzo blisko, uznaliśmy więc, że nie ma Zobacz więcej
Wydawnictwo: Carta Blanca Data wydania: 2012Format : KsiążkaIlość stron: 200Półka: posiadamDo kupienia: Merlin, Gandalf , Matras Autor w sarkastyczny sposób ukazuje przeciętnego Polaka, czyli każdego Zobacz więcej
Książek wojennych może nie czytam zbyt często, bo są przerażające, jednak ,,Małgorzata idzie na wojnę" miała być zabawną pozycją, z którą miło spędzę czas. Czy tak się stało? Czytaj więcej » Zobacz więcej
Wydawnictwo: Psychoskok Data wydania: 2012 Format : E-book Ilość stron: 287 Półka: posiadam Do kupienia:ebooki123, Gandalf,Merlin Miłość pomiędzy bezdomnym, nieszczęśliwym człowiekiem, który stracił Zobacz więcej
Ulica Włodkowica we Wrocławiu przeżywa ostatnio kulinarne oblężenie. Obok tych wszystkich streetfodowych restauracji, kraftowych browarów i hipsterskich kafejek nagle znikąd wyrasta Jasna. Zobacz więcej
"Cudowna moc roślinnych koktajli" - wygraj książkę Magdaleny i Tomasza Olszewskich - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Zobacz więcej
Książka Tomasza Jakubiaka to na pewno coś, co warto mieć w swojej biblioteczce kulinarnej. Ja uwielbiam książki kulinarne. Jak mam gorszy dzień, to lubię sobie jakąś otworzyć i patrzeć na te wszystkie Zobacz więcej
Recenzja książki Tomasza Jakubiaka "Jakubiak lokalnie" Tomasz Jakubiak to super gość. Taka szelma :-) To moje pierwsze spostrzeżenie po obejrzeniu kilkunastu odcinków programu telewizyjnego w stacji Zobacz więcej
Wydawnictwo: Novae Res Data wydania: 2013 Format : Książka Ilość stron: 108 Półka: posiadam Do kupienia: Gandalf, Zaczytani Po książkę sięgnęłam z wielkim zainteresowaniem, gdy przeczytałam krótką Zobacz więcej
Zapraszam na drugą, ostatnią część rozmowy z Tomaszem Michalcem. Ale to jeszcze nie koniec. Już wkrótce przepisy Tomasza i polecane przez niego kulinarne adresy w Paryżu i w Brukseli. - Ostatnio Zobacz więcej
Spotykamy się przy ulicy Mimozy. Na balkonie, w przydomowym ogródku rosną zioła. Tomasz podaje kawę. Obok już wcześniej przygotowana deska serów i sałata. Już wiadomo, że to będzie długa rozmowa. Bo Zobacz więcej
Kraków przyjął mnie chłodem i mrozem niepojętym.Szczęśliwie jednak, w hotelu Sheraton, gdzie miały odbywać się warsztaty kulinarne, czekało mnie gorące powitanie.Trudno wyobrazić sobie większą Zobacz więcej