top szef

Czas tak pędzi, że zapomniałam opisać Wam pewne fajne wydarzenie, w którym miałam przyjemność w maju uczestniczyć. 23 maja odbyły się warsztaty kulinarne "Piknik z Lubellą” pod okiem szefa kuchni Zobacz więcej
Mieliśmy nie mały dylemat czy w Hoża by Mondovino zjeść słynne steki czy może równie zachwalane grillowane owoce morza. Zgadnijcie co wybraliśmy? O miejscu zrobiło się głośno kiedy szef kuchni Martin Zobacz więcej
kulinarnych świadczy zajęcie II miejsca w programie TOP CHEF. Dotarł, do finału. Oto opowieść o Darku, szefie kuchni, który jest jak wulkan w czasie erupcji. autor:Izabela Sikorska – Garbień Czytaj Zobacz więcej
Pewno, tak jak pół Polski widzieliście ostatni odcinek Top Chef Polska. Ja też widziałam i z tym się wiąże zakład a bardziej rywalizacja. Tak samo jak szefowie kuchni pójdziemy z T. do Hali Zobacz więcej
królik nie jest taki straszny do przygotowania! Aż dziwne, że Polacy tak mało go jedzą. To jedno ze zdrowszych mięs, cechuje je wyjątkowo niska zawartość cholesterolu, polecane w dietach, dla małych Zobacz więcej
zestaw jest dobry do domowego użytku.Myliłam się o tym dowiedziałam się z poradnika,kilka noży muszę dokupić.Zauważyłam ze większość szefów kuchni ma swoje noże,dba o nie,mogliśmy się o tym przekonać Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Promocja w Neoflam!

Promocja w Neoflam! 70

0
Firma Neoflam należy do jednej z moich ulubionych, powiedzmy w top 3. Mam komplet garnków Midas, patelnię do naleśników, grillową, kilka ceramicznych pojemników oraz silikonowe łapki. Garnki są u mnie Zobacz więcej
co bym mogła użyć z tego co mam... Ot, taki top szef, czyli wyciągam z pudełka-lodówki produktów kilka: 3 naleśniki ryżowe uprzednio usmażone (wczorajsze pichcenie) 1/2 kg pieczarek dwie gałązki Zobacz więcej
ser pleśniowy. Piecz ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Przepis bierze udział w akcjach: Lekki i całkiem przyjemny film opisujący perypetie emerytowanego szefa kuchni i jego trzech Zobacz więcej
Drugie danie - okoń w papilotach, może nie najładniej rozwinęłam pergamin ale danie bardzo delikatne i smaczne fot. D.Szymborska Jest takie miejsce, o których piszę gdy tylko coś nowego pojawi się w Zobacz więcej
kurczaka. Warsztaty odbyły się pod okiem przesympatycznego Sebastiana Olmy, szefa kuchni Zielony Niedźwiedź w Warszawie i jednocześnie zwycięzcy drugiej edycji Top Chef. W międzyczasie gdy na gazie Zobacz więcej
Zdj. Maciej Stankiewicz To były profesjonalne warsztaty z Sebastianem Olmą – polskim Top Chefem, szefem kuchni w restauracji Kafe Zielony Niedźwiedź. Gotowaliśmy oczywiście bez soli! Organizatorem Zobacz więcej
Burgery wciąż pozostają na topie wśród trendów szybkich przekąsek. W całej Polsce powstało mnóstwo restauracji specjalizujących się przyrządzaniu bułek z kotletem w środku, a ich wybór jest naprawdę Zobacz więcej
Top Chef Masters. Właściciel i szef kuchni „Czerwonego koguta” (Red Rooster) w Nowym Jorku. Jego biografia to niezwykle przejmująca historia człowieka, który dzięki swojej ciężkiej pracy i wiary w Zobacz więcej
kulki z nachos na około. O jej jakie to było pyszne!! Do tego Genji Tapas (26 zł) czyli tuńczyk na bagietce z sosem. Można zacząć kolacje w sushi z pomysłem? Można! Tradycyjnie spróbowałam zupy Miso Zobacz więcej
Anthony Bourdain - szef kuchni, pisarz, dziennikarz. Absolwent CIA (Culinary Institute of America), autor programów kulinarnych i kulinarno-podróżniczych, juror w Top Chef, były narkoman, ojciec, mąż. Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakLick
Piękny przy Bestii

Piękny przy Bestii 35

0
). Niemniej polecam wszystkim fankom powierzchowności Sergio, bo to nie tylko Top Chef, ale i Hot Chef ;) Wyobraźnia Sergio Hermana wydaje się nie mieć granic. W swoich daniach stawia na oryginalność. Zobacz więcej
nich "dewastowane". Nie będę się rozpisywać w złośliwościach, bo daleko mi do wielu szefów, którzy pod presją czasu i wyniku, jednak pięknie czarują w kuchni TOP Chefa, dlatego zacytuję tylko jedno Zobacz więcej
Labane to rodzaj jogurtu greckiego, który znajdziecie w każdym jordańskim markecie. Kilogram kosztuje zaledwie 1 lira, czyli ok. 4 zł. Wiele rodzin przygotowuje go samemu w domu, dodając parę łyżek Zobacz więcej
nie pozwolimy nikomu, kto nie będzie spełniał tych warunków przejść przez "Piekielną Kuchnię" i wygrać!;) Podobno niezłe z Was ziółka w programie. Mocno dajecie się we znaki uczestnikom "Hell's Zobacz więcej