top szef

Czas tak pędzi, że zapomniałam opisać Wam pewne fajne wydarzenie, w którym miałam przyjemność w maju uczestniczyć. 23 maja odbyły się warsztaty kulinarne "Piknik z Lubellą” pod okiem szefa kuchni Zobacz więcej
Mieliśmy nie mały dylemat czy w Hoża by Mondovino zjeść słynne steki czy może równie zachwalane grillowane owoce morza. Zgadnijcie co wybraliśmy? O miejscu zrobiło się głośno kiedy szef kuchni Martin Zobacz więcej
kulinarnych świadczy zajęcie II miejsca w programie TOP CHEF. Dotarł, do finału. Oto opowieść o Darku, szefie kuchni, który jest jak wulkan w czasie erupcji. autor:Izabela Sikorska – Garbień Czytaj Zobacz więcej
Pewno, tak jak pół Polski widzieliście ostatni odcinek Top Chef Polska. Ja też widziałam i z tym się wiąże zakład a bardziej rywalizacja. Tak samo jak szefowie kuchni pójdziemy z T. do Hali Zobacz więcej
Po raz kolejny miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez Frisco. Tym razem tematem był królik, a warsztaty prowadził nam nie kto inny, tylko Przemek Błaszczyk, uczestnik Top Zobacz więcej
zestaw jest dobry do domowego użytku.Myliłam się o tym dowiedziałam się z poradnika,kilka noży muszę dokupić.Zauważyłam ze większość szefów kuchni ma swoje noże,dba o nie,mogliśmy się o tym przekonać Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Promocja w Neoflam!

Promocja w Neoflam! 70

0
Firma Neoflam należy do jednej z moich ulubionych, powiedzmy w top 3. Mam komplet garnków Midas, patelnię do naleśników, grillową, kilka ceramicznych pojemników oraz silikonowe łapki. Garnki są u mnie Zobacz więcej
co bym mogła użyć z tego co mam... Ot, taki top szef, czyli wyciągam z pudełka-lodówki produktów kilka: 3 naleśniki ryżowe uprzednio usmażone (wczorajsze pichcenie) 1/2 kg pieczarek dwie gałązki Zobacz więcej
the spinach and diced blue cheese on top. Bake for about 20 minutes in an over preheated to 200C. A light and quite pleasant film describing the everyday lives of a retired chef and his three Zobacz więcej
Drugie danie - okoń w papilotach, może nie najładniej rozwinęłam pergamin ale danie bardzo delikatne i smaczne fot. D.Szymborska Jest takie miejsce, o których piszę gdy tylko coś nowego pojawi się w Zobacz więcej
kurczaka. Warsztaty odbyły się pod okiem przesympatycznego Sebastiana Olmy, szefa kuchni Zielony Niedźwiedź w Warszawie i jednocześnie zwycięzcy drugiej edycji Top Chef. W międzyczasie gdy na gazie Zobacz więcej
Zdj. Maciej Stankiewicz To były profesjonalne warsztaty z Sebastianem Olmą – polskim Top Chefem, szefem kuchni w restauracji Kafe Zielony Niedźwiedź. Gotowaliśmy oczywiście bez soli! Organizatorem Zobacz więcej
Burgery wciąż pozostają na topie wśród trendów szybkich przekąsek. W całej Polsce powstało mnóstwo restauracji specjalizujących się przyrządzaniu bułek z kotletem w środku, a ich wybór jest naprawdę Zobacz więcej
Top Chef Masters. Właściciel i szef kuchni „Czerwonego koguta” (Red Rooster) w Nowym Jorku. Jego biografia to niezwykle przejmująca historia człowieka, który dzięki swojej ciężkiej pracy i wiary w Zobacz więcej
owoców morza: tuńczyka, łososia, maślanej, halibuta i krewetki z ogórkiem, surimi w marynacie i chrupiącą posypką. Myślałam, że po wizycie w najlepszych suszarniach w Krakowie ciężko będzie mi pisać Zobacz więcej
Anthony Bourdain - szef kuchni, pisarz, dziennikarz. Absolwent CIA (Culinary Institute of America), autor programów kulinarnych i kulinarno-podróżniczych, juror w Top Chef, były narkoman, ojciec, mąż. Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakLick
Piękny przy Bestii

Piękny przy Bestii 35

0
). Niemniej polecam wszystkim fankom powierzchowności Sergio, bo to nie tylko Top Chef, ale i Hot Chef ;) Wyobraźnia Sergio Hermana wydaje się nie mieć granic. W swoich daniach stawia na oryginalność. Zobacz więcej
Nie mogłam oglądać, wygodnie przed telewizorem, bo przygotowywałam wstęp do własnego "show", ale zew natury i tak, jednym okiem, podglądał polskiego TOP CHEFa! Oglądałam, chyba wszystkie, zagraniczne Zobacz więcej
3 table spoons chopped pistacchios 1/2 teaspoon grated lemon zest 1/2 teaspoon dried thyme black pepper 2 table spoons olive oil What now? 1. Mix olives, pistacchios, pepper and olive. 2. Season Zobacz więcej
Zdjęcie: Studio Flesz Najpierw "TOP Chef", a teraz "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia". Jak to się stało, że znów będziemy mogli oglądać Was na ekranie? Czyżbyście stęsknili się za telewizją? Piotr Zobacz więcej