tort który się zawsze uda

Biszkopt czekoladowy, który zawsze się udaje Biszkopt czekoladowy, który zawsze się udaje Biszkopt czekoladowy, który zawsze się udaje. Wiele osób prosiło mnie o przepis na biszkopt. Dziś mam dla Was Zobacz więcej
Chleb jest przepyszny! Długo zachowuje swoją świeżość, nie kruszy się, szybko go wykonać i co najważniejsze jest przepyszny! Możecie upiec go w całości z mąki pszennej lub z dodatkiem mąki żytniej. Zobacz więcej
Szukaliście przepisu na biszkopt idealny?, który zawsze się udaje! Taki, który nigdy nie opada i jest prosty jak stół? Oto i on! Delikatny, puszysty, nie jest suchy, a nawet należy do tych bardziej Zobacz więcej
Faworki, które zawsze się udają Faworki, które zawsze się udają Karnawał w pełni, niedługo zbliża się też tłusty czwartek więc postanowiłam zrobić faworki.W ramach ciekawostki nazwa *”faworki” została Zobacz więcej
Paleo bułki bez glutenu i nabiału Przepisów na bułki w sieci jest mnóstwo, przepisów na bułki bez glutenu, zbóż i nabiału nieco mniej.Takich, które się udają można policzyć na palcach jednej ręki :-) Zobacz więcej
Długo szukałam przepisu na biszkopt taki jaki naprawdę się sprawdza i nie opada i znalazłam go może ze trzy lata temu . Przepis należy do Pana Grzegorza , i pochodzi ze strony Wielkie Żarcie. Ten Zobacz więcej
Moje początki blogowania zaczęły się przypadkowo i przyznam, że od nie miłej historii... Jednakże uważam, iż "nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło"! I tym pozytywem była decyzja o założeniu Zobacz więcej
Wiele osób chce piec chleb, jeść domowy, ale twierdzą, że to trudne. Dzisiaj przepis na chleb który jest łatwy i zawsze wychodzi a do tego jest przepyszny. Składniki: 350 g mąki pszennej 150 g mąki Zobacz więcej
Domowe wędliny - świeże i z produktów zawsze sprawdzonych, dostosowane do naszego smaku i gustu. Kiedy eksperymentujemy wątpliwe jest, że taki wyrób lub choćby podobny spotkamy w produkcji masowej dla Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na suszony schab. Miał to być przepis idealny na święta, choć już pora nie ta, ale zróbcie go kiedy tylko będziecie chcieli. Schab suszony to wynik moich poszukiwań za własną wędliną, Zobacz więcej
Jest to właściwie mój stary przepis, który odrobinę zmodyfikowałam. Wydaje mi się, że po wprowadzonych zmianach jest lepszy, a poza tym naprawdę zawsze wychodzi. Dodatek alkoholu sprawia, że ciasto Zobacz więcej
Składniki: zakwas (minimum 3 łyżki)1/2 kg mąki (mogą być mieszane, ale musi być żytnia)szklanka wody gazowanejszklanka wody niegazowanej (ciepłej)1 łyżeczka cukru1,5 łyżeczki soliotręby, pestki, Zobacz więcej
Chlebek ten jest niezwykle smaaaczny i dodatkowo prosty w przygotowaniu. Naprawdę - zawsze się udaje! Można też użyć różnych rodzai mąk, dzięki czemu łatwo otrzymać np. chleb pszenny, pszenno-żytni, Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Restauracja Si – recenzja

Restauracja Si – recenzja 30

Jakiś czas temu zostałam zaproszona przez Zomatona foodie meetup! w Restauracji Si znajdującej się przy ulicy Marszałkowskiej 115 w Warszawie. Pierwszy raz zostałam zaproszona na tego typu imprezę, Zobacz więcej
Tłoczno, gwarno i wesoło przy dobrej muzyce na żywo. Restauracja Si zlokalizowana w pobliżu Placu Bankowego przyciąga ciągle nowych klientów. Zawsze zastanawiałam się nad fenomenem tego miejsca. Ceny Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Biszkopt, który zawsze się udaje

Biszkopt, który zawsze się udaje 767

Ciasta biszkoptowe nie są moją specjalnością, ale biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi idealnie, więc wykorzystuję gona wszystkie możliwe sposoby. Wypróbowałam też patent z Zobacz więcej
Moje życie jako blogerki kulinarnej nie jest pasmem samych sukcesów w gotowaniu i pieczeniu. Nieraz zdarza mi się ugotować coś, co niby jest zjadliwe, ale nie na tyle, żeby zrobić to kiedykolwiek Zobacz więcej
Makowiec ten gości u mnie na stole praktycznie w każde święta. Przepis pochodzi z książeczki, która jest w posiadaniu mojej Mamy, a makowiec wypiekamy wspólnie. Książeczka ta to „Mały poradnik Zobacz więcej
Biszkoptu według tego przepisu używam bardzo często do różnego rodzaju ciast: tortów, makowców, 3 bit czy krówki, zawsze wychodzi puszysty, delikatny, nie zdarzyło się jeszcze, żeby mi nie wyszedł, Zobacz więcej
Od kiedy po raz pierwszy zrobiłam ten majonez, sklepowego już wzasadzie nie kupuję. Zawsze to trochę mniej konserwantów na naszym talerzu. Tę wersję, którą Wam prezentuję – pokochacie. Zawsze, ale to Zobacz więcej