tort oblany marcepanem

MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Domowy marcepan

Domowy marcepan 132

1
Marcepan to słodka masa ze zmielonych migdałów, olejku migdałowego z małym dodatkiem amaretto lub rumu.Jest jednym ze składników przekładanych pierników, ciast, ciasteczek czy tortów. Sprawdza się też Zobacz więcej
Święta i urodziny najbliższej osoby w jednym terminie... to dopiero dylemat ;) Ale udało się wybrnąć - tort na bazie piernika staropolskiego! PIERNIKOWA WHISKEY Przepis pochodzi ze strony Moje Zobacz więcej
następnie należy posmarować czekoladą. Odstawić do zastygnięcia. Można udekorować posiekanymi daktylami, płatkami migdałów lub ( tak jak w przypadku moich ciasteczek) kwiatkami z marcepana. Udało mi Zobacz więcej
Zdjęcie tortu dodałam już dawno, jednakże nie mogłam dodać wpisu przez nawał pracy a także urlop. Teraz po półtora miesięcznej przerwie w końcu dodaję wpisy;) Torcik Doniczka to biszkopt waniliowy Zobacz więcej
. ;) Nie musiałyśmy długo czekać, bo nagle naszym oczom ukazał się talerz (a właściwie ciężka, żeliwna patelenka?) z pokaźną wieżyczką (nie, wieżą!) grubaśnych pankejków przykrytych tęczą owoców (w Zobacz więcej
(1) Dodatki do potraw (44) Domowy Zdrowy Fast Food (26) Gluten Free (7) Gołąbki (1) GoodFood Magazyn (2) Kasza (2) Kinga Paruzel- Nie…zwykła kuchnia (1) Kuchenne rewolucje Magdy Gessler (1) Kuchnia i Zobacz więcej
Jakiś czas temu natknęłam się na przepis na Tort Starowiedeński, spodobał mi się, ale wiedziałam, że w mojej wersji musi pojawić się mak, jeszcze więcej marcepanu i mocny pomarańczowy akcent. Dzięki Zobacz więcej
Na jesienne dni najlepsza dynia. Taka pyszna, czekoladowa. Moim pomysłem na tegoroczne Halloween jest ta dynia zrobiona z dwóch biszkoptów pieczonych w formach do bab wielkanocnych. Można by również Zobacz więcej
Spitzen, pierniki oblane i wypełnione czekoladą, a receptura pierników jest pilnie strzeżoną tajemnicą piekarskich rodzin, nikt nie chce zdradzić swoich złotych proporcji! Winiarski raj, sekt i Zobacz więcej
szukać nowychrozwiązań nawiązujących do tradycji tkwiących w różnychkulturach. Kruchepajęczynkowe ciasteczka mogą stać się kolejnym Halloweenowymurozmaiceniem, które możecie przygotować dla Zobacz więcej
posypując cukrem pudrem. No i rum, rum gra w tym mazurku tak naprawdę pierwsze skrzypce, jest doskonale wyczuwalny, dlatego warto by był jak najlepszy, obowiązkowo ciemny, aromatyczny. Warstwy Zobacz więcej
poziomu cukru w stu procentach. Wydawałoby się, że zważywszy na mikry rozmiar zjemy ich kilka. Nic bardziej zwodnego. Jedno ciastko w zupełności wystarczy. Potem trzeba zrobić długą przerwę i Zobacz więcej
Ciastka z marcepanem - przepis | Sprawdzona Kuchnia Strona główna Katalog przepisów Kontakt Polityka Cookie EN 03 kwi 2015 No comments Tweet this by Anna Ciastka z marcepanem Dziś mam dla Was super Zobacz więcej
! Blaty jak najbardziej nasączone, "ponczem" bezalkoholowym czyli wodą z cukrem i cytryną, tort wykończony opłatkiem z nadrukiem, boki obsypane wiórkami kokosowymi. Nerkowców już nie używam ale Zobacz więcej
” – czekoladowe blaty smarowane konfiturą wiśniową razem z wiśniami (tak konkretnie, na jeden blat jeden słoiczek i w tym przypadku nasączanie niepotrzebne) i jeszcze cienką warstwą gorzkiego kremu Zobacz więcej
piecze się : ciasto kinder pingui ( diet killer pingui ) Strony strona główna galeria przepisy kontakt pieczesie.eu wtorek, 20 października 2015 ciasto kinder pingui ( diet killer pingui ) Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 404

0
wrzątkiem, aby łatwiej z nich było zdjąć skórkę. Tak się robi np. z pomidorami, brzoskwiniami, migdałami i pistacjami. 4. we Francji blanszowanie to też ubijanie żółtek, aż staną się jasne i puszyste Zobacz więcej