tort od sowy

Dzisiaj chciałam pokazać jeden z moich tortów 3D z nowej kategorii „Z pracowni MC”. Jakiś czas temu miałam przyjemność przygotować tort dla osoby, która uwielbia sowy :). Powstał więc duży tort w Zobacz więcej
W dawnych czasach cukiernictwo w o wiele większym stopniu niż dziś wiązało się z posiadaniem kunsztu i tworzeniem zaskakujących form. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, aby w wieku XXI powstały desery Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kanapka Sowa

Kanapka Sowa 9

Kanapka sowa to dla dzieciaków niezła gratka. Za jednym zamachem zjedzą zarówno trochę węglowodanów, białka oraz owoców. Śniadanie, przekąska lub kolacja idealne! W końcu kto nie skusiłby się na tak Zobacz więcej
Artykuł Dwudziestolecie od kuchni pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Ze względu na to, że co raz częściej trafiają do mnie książkowe pozycje, które w bezpośredni lub pośredni sposób dotyczą Zobacz więcej
Wśród nowych produktów od Bakal można znaleźć sportowe batony wytworzone na bazie orzechów i owoców. Mam wrażenie, że podobnych produktów pojawia się ostatnio dość dużo, co uważam za ogromny plus. Zobacz więcej
Energetyczne batony Foods by Ann zostały wytworzone z naturalnych składnikow, bez dodatku cukru, bez laktozy, bez glutenu, bez wspomagaczy smaku czy sztucznych barwnikow. Mogą stanowić zdrową Zobacz więcej
jakpaczekwmasle
jakpaczekwmasle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jakpaczekwmasle
Tarta jabłkowa od Sowy :)

Tarta jabłkowa od Sowy :) 205

Od czasu do czasu jest przyjemnie jak to inni nam osłodzą życie.. Nie mogłam przejść obojętnie :) rozglądałam się za moim ulubionym deserem Tiramisu w cukierni Sowa,niestey nie było... :( a że od Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Jarmuż

Historia od kuchni: Jarmuż 196

Sezon na arcysmaczne i zdrowe warzywo jakim jest jarmuż zbliża się do nas wielkimi krokami. Właściwie już we wrześniu pojawiają się pierwsze, wczesne zbiory. Warto zatem przy końcu sierpnia wspomnieć Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Jabłko

Historia od kuchni: Jabłko 19

Owoc ten w historii i kulturze świata zajmuje miejsce poczesne. Nie sposób w krótkim felietonie zarysować bodaj najważniejszych aspektów z nim związanych, ale mimo wszystko w tym tygodniu postawiłem Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Tempeh

Historia od kuchni: Tempeh 67

Tempeh, produkt bardzo charakterystyczny dla kuchni regionów południowowschodniej Azji, jest w istocie poddaną fermentacji soją. Swój charakter zawdzięcza więc sympatycznym grzybkom o tajemniczej Zobacz więcej
MajkaP19
MajkaP19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy w 15 30 60 minut
Tort sowa

Tort sowa 643

Tort zrobiłam z biszkoptu czeoladowego i przełożyłam kremek waniliowym. Wykończyłam lukrem plastycznym. Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Brokuł

Historia od kuchni: Brokuł 231

Dziś opowiem Wam o warzywie kontrowersyjnym. Może nie tak bardzo jak gorzka brukselka, ale również dzielącym smakoszy na tych, którzy go kochają bądź nienawidzą, bo w dzieciństwie był im na siłę Zobacz więcej
Firma Soligrano przysłała mi zestaw zbóż ekspandowanych do recenzji: otrzymałam kasze jaglaną, owies i grykę. Byłam bardzo ciekawa jak zboża sprawdzą się w moich ukochanych zdrowych ciastach. Co to Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: cebula

Historia od kuchni: cebula 16

W odróżnieniu od „nowoświatowego” pomidora, bohaterka dzisiejszego felietonu już w starożytności była znana i ochoczo uprawiana. Uważa się, że pierwszymi, którzy wyhodowali jadalną odmianę cebuli byli Zobacz więcej
Piegus
Piegus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piegusblog
Tort Sowa ;-)

Tort Sowa ;-) 513

Inspiracją mojej sowy były prześliczne muffinki sowy autorstwa Doroty z bloga Moje Wypieki, która jest po prostu genialna i co roku w okolicach urodzin moich dzieci inspiruje mnie do różnych tortowych Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: miód

Historia od kuchni: miód 35

Miód jest substancją niezwykłą. Nie dość, że posiada wiele walorów odżywczych i przecudowny słodki smak, to jeszcze sprawia wrażenie odpornego na upływ czasu. Jest to bowiem jedna z niewielu rzeczy Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: chleb

Historia od kuchni: chleb 27

Historia produktu, o którym dziś napiszę sięga aż dwunastu tysięcy lat. Stał się on, pod różnymi postaciami, jednym z podstawowych składników diety bardzo wielu światowych kultur. Mowa oczywiście o Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: pomidor

Historia od kuchni: pomidor 18

Pomidor zwyczajny, będąc tak powszechnie używanym u nas warzywem, wszechobecnością swoją przypomina ważną rzecz – gdyby nie ludzka ciekawość, nie wiadomo, ile fantastycznych produktów przeszłoby nam Zobacz więcej