tort ptysiowy

tortów. Nie dlatego, że są nie smaczne czy coś, po prostu są według mnie nudne... Na moim blogu mam tylko jakieś udziwnione uroczyste ciasta, dlaczego? Bo tak jest fajniej :) Oto one :Tort Zobacz więcej
" Pierwszy egzamin za mną. Jak poszło dowiem się za parę dni, ale liczę na 3 :) W piątek kolejny egzamin, choć nim jakoś się mniej przejmuję. Zobaczymy czy słusznie czy nie :) Dziś mam dla Was przepis Zobacz więcej
Bardzo ciekawy tort. Trudny do wykonania i pracochłonny, ale jest pyszny. Warto się pomęczyć. Trochę przerobiłam oryginalny przepis. Źródło:kobieta.interia. Składniki na tort o średnicy 23 cm: Blaty z Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję Wam przepis na wytrawną przystawkę w formie tortu ptysiowego z musem łososiowym, warstwą szpinakową i chrzanową. Przygotowanie nie jest skomplikowane, ale zajmuje trochę czasu ze Zobacz więcej
Tort z ciasta parzonego na pewno przypadnie do gustu wielbicielom eklerek czy karpatki. Prostota ciasta ptysiowego pozwala nam tworzyć różne formy, dzięki czemu każdy wypiek jest elegancji, a dodatek Zobacz więcej
Cream puffs with chocolate. Ciasto ptysiowe. Składniki. 250 ml wody 80 g masła 200 g mąki 4 -5 jaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie. 250ml wody zagotować ze szczyptą soli i 50 g masła. Dodać Zobacz więcej
Tort zainspirował mnie znaleziony na blogu http://relaxtime.blog.pl/wyglądał wspaniale i niezwykle oryginalnie .Strasznie byłam ciekawa czy ja też taki potrafię ,czy to tylko na zdjęciu tak Zobacz więcej
Ciasto które powinno przypaść do gustu wielbicielom karpatki. Wymaga co prawda troszkę pracy ale efekt jest fenomenalny :) Ciasto ptysiowe, to dokładnie to samo z którego robię karpatkę i łabędzie Zobacz więcej
2/5 kremu oraz pokruszone rurki, przykrywamy ostatnim plackiem. Na wierzchu tortu rozsmarowujemy pozostałą część kremu oprószamy resztą pokruszonych rurek oraz układamy świeże maliny, polewamy Zobacz więcej
Bardzo praktyczny zestaw produktów od Stella Premium Home Line za tort ptysiowy „Croquembouche” , w ramach konkursu: „Upiekę ciasto na Dzień Mamy… „ W zestawie: rękaw do pieczenia, papier do Zobacz więcej
karolinanna
karolinanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kij i Marchewka
Chrupie w ustach

Chrupie w ustach 166

0
Znam kogoś, kto ma dziś urodziny... Już od dawna czaiłam się, żeby zrobić mu ten "tort":ptysiową wieżę Croquembouche. Tak się składa, że miałam kiedyś kiedyś, małą dziewczynką będąc, okazję spróbować Zobacz więcej
Mika L.
Mika L. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Grabinie
Troszku groszku :)

Troszku groszku :) 186

0
Biała, skromna sukieneczka 9-latki wisi w mojej garderobie. Białe talerze rzędami opuszczają zmywarkę. Jeżdżę po mieście i szukam białych różyczek z marcepanu na tort. Za kilka dni moja Córka przyjmie Zobacz więcej
nie spędziłam czasu. No i jeszcze do tego wszystkiego, wisienka na torcie - możliwość upichcenia czegoś wspaniale pysznego z zebranych przez siebie grzybów. Chciałabym się z Wami podzielić jednym z Zobacz więcej
Coś dla tych, którzy włączając piekarnik dostają wysypki i twierdzą, że każde ciasto wychodzi im z zakalcem. Tu nie ma pieczenia, nie ma zakalców, nie ma wymówek. Przepis znalazłam na Polska Gotuje. Zobacz więcej
środkowym blatem. Jeżeli masa jagodowa jest zbyt rzadka odczekać do całkowitego zastygnięcia w innym przypadku wypłynie pod ciężarem następnych mas. Na 2 blat ciasta wykładamy masę serową i Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Zupa czekoladowa

Zupa czekoladowa 116

0
odmiennym kolorze skóry :) Oprócz tej zupy, Zosia znajdzie też na stole tort czekoladowy i trufle, wszystko poukładane w Agnieszkowym ładzie. Relację znajdziecie lada moment na nowej stronie bloga, Zobacz więcej
pokusiłam się o swoją wersję :) Tak wiec zamiast tortu - zupa. :) Składniki 0,5 litra domowego rosołu/bulionu 1 duża cebula oliwa 1 puszka pomidorów (mogą być ze skórką) 3 ząbki czosnku 1 duża Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Croquembouche

Croquembouche 277

1
ptysie kontrastują swoim delikatnym nadzieniem w postaci kremu budyniowego. Ja wypełniłam ptysie (fr. Profiteroles) czekoladowym kremem budyniowym. Deser croquembouche zrobiłam specjalnie na urodziny Zobacz więcej
Jestem dziś dumna niesłychanie! Ah, jak mi z tym jest przyjemnie:))) Zrobiłam swój pierwszy w życiu tort i wyszedł piękny i przepyszny! Biszkopt wilgotny, całość niezbyt słodka, Zobacz więcej
Nie pamiętam kiedy tak się nadenerwowałam przygotowując ciasto, z pozoru niewinnie wyglądało, ale było okrutnie kapryśne, szczególnie krążki ptysiowe dały mi się we znaki. Nic nie zapowiadało Zobacz więcej