tort śmietankowy na gotowym spodzie biszkoptowym

Przygotowanie: 20 - 30 minut Dziś obchodzimy światowy dzień czekolady nie zdążyłam jednak zrobić nic superczekoladowego ale za to proponuję tort biszkoptowy z kremem z bitej śmietany i czekolady w Zobacz więcej
mika
mika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rewia smaków
Tort śmietankowy z owocami

Tort śmietankowy z owocami 1168

0
Tort śmietankowy z owocami Monika, Rewia Smaków - środa, 14-03-2012 Tort z masą śmietankową na kakaowym spodzie nasączonym rumem. Słodkość masy warto przełamać świeżymi owocami, ozdabiając ciasto z Zobacz więcej
własnego, sprawdzonego przepisu; ew. można użyć jednego z gotowych spodów biszkoptowych, dostępnych w sklepie. 150 ml jogurtu brzoskwiniowego MASA BRZOSKWINIOWA: 500 ml soku brzoskwiniowego, ew. Zobacz więcej
na gaz, łamię do niego białą czekoladę i czekam aż sie zagotuje, mieszając. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę z budyniem i dokładnie mieszam aż do ponownego zagotowania. Daję budyniowi troszkę Zobacz więcej
przygotowawczy nie jest zbyt pracochłonny mimo kilku etapów. Jeśli nie dysponujemy świeżymi jabłkami, lub chcemy zaoszczędzić na czasie, można wykorzystać gotowe jabłka prażone. Pamiętać wtedy Zobacz więcej
u Dziadków - z domowym obiadem i ciastem (a właściwie ciastami :D) na deser. I tak decyzja padła na Shreka - zielone warstwowe ciasto na biszkoptowym spodzie. Składniki (duża tortownica): biszkopt - Zobacz więcej
niula
niula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buduj Smak
Tęczowy tort

Tęczowy tort 529

0
otrzymać intensywny kolor! Ja miałam 5 sztuk takich barwników – szósty kolor, fioletowy otrzymałam z fuzji barwnika czerwonego i niebieskiego. Później, gotowe już zabarwione ciasto przełożyć Zobacz więcej
z przyprawami znalazłam suszone kwiatki lawendy, które można wykorzystać do przygotowania różnych potraw. W mojej głowie od razu pojawił się jednak pomysł na ciasto. I to ciasto nie byle jakie! Zobacz więcej
3 łyżki cukru Dodatkowo: 8 średnich kiwi, pokrojonych w plasterki wiórki białej czekolady gotowe ozdoby czekoladowe wg upodobań Biszkopt najlepiej przygotować dzień wcześniej. Spód tortownicy o Zobacz więcej
do bitej śmietany (np. śmietanfix) Zaczynamy od przygotowania spodów biszkoptowych jak to zrobić można zobaczyć wtym wpisie. Ja upiekłam swoje dzień wcześniej. Blaty wyrównujemy za pomocą ostrego Zobacz więcej
BaBka
BaBka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pożeraczka
Tort bardzo cytrynowy

Tort bardzo cytrynowy 107

0
. Przekładanie tortu Biszkopt przekrój na 2 placki. Z czerwonego ciasta zetnij ok 1 cm warstwę i rozkrusz ją (ja to robię w młynku do orzechów). Marmoladę podgrzej z 2 łyżkami wody. Na sam spód połóż Zobacz więcej
Tort Tęczowa Kraina upieczony na piąte urodziny miłośniczki My Little Pony:- ) Ciasto biszkoptowe, przełożone dwoma masami gruszkowymi. Warstwa gruszkowej frużeliny oraz masa na bazie bitej śmietany i Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Różowy tort urodzinowy

Różowy tort urodzinowy 311

0
to podwójne nasączanie od góry i od spodu. Teraz czas na złożenie i dekorację tortu Na paterzeułożyłam biszkopt najciemniejszy i wyłożyłam na niego1/3 masy śmietanowej. Położyłam drugi krążek Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Tort różany

Tort różany 117

0
dżem truskawkowy Biszkopt najlepiej przygotować dzień wcześniej. Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Przygotować ciasto: Zobacz więcej
do większego naczynia. Piec przez godzinę w 180 stopniach. 4. Wystudzić i wstawić do lodówki na całą noc. 5. Porzeczki mrożone lub z kompotu włożyć do naczynia, wlać niewielką ilość wody (ok 50 ml)i Zobacz więcej
Weronika -
Weronika - Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domogród
Tort kokosowo-orzechowy

Tort kokosowo-orzechowy 545

1
Tort kokosowo-orzechowy Torcik orzechowy z dominacją kokosu to jedno z moich ulubionych ciast biszkoptowych. Smakuje rewelacyjnie z lampką czerwonego wina, bądź z filiżanką espresso. Jest łatwy w Zobacz więcej
śmietany kremówki 30% 1 śmietan – fix 1 duży cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: Kolorowe perełki 1 łyżka nutelli, by zmienić kolor śmietany Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem Zobacz więcej
Przygotowałam go pewnego razu na urodziny mojej małej chrześnicy. Piekłam blat po blacie, bo posiadam tylko jedną formę, a blatów miało być sześć. Zawiozłam, a radość jej z samego przywiezienia Zobacz więcej
. Boków niczym nie smarować. Przelać gotową masę biszkoptową. Piec w piekarniku nagrzanym do ok.160 - 170ºC przez30 - 40 minut. Gorące ciasto wyjąc z piekarnika. Z wysokości około 60 cm upuścić je (w Zobacz więcej
jajek, wlałam olej i delikatnie ale dokładnie wymieszałam szpatułką. Piekarnik włączyłam na 180 C. Tortownicę wysmarowałam tłuszczem a spód wyłożyłam papierem do pieczenia. Masę biszkoptową Zobacz więcej