tort z kremem bitym na parze

iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Tort rodem z PRL

Tort rodem z PRL 309

1
Dlaczego taki tort, a to dlatego, że ostatnio na blogach pojawia się pełno konkursów związanych ze smakami dzieciństwa i pewnie taki zwyczajny tort bez udziwnień, bitej śmietany czy kremu na bazie Zobacz więcej
ciasteczko
ciasteczko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lemonciada
tort z "gumi misiem"

tort z "gumi misiem" 217

1
Tort dla pewnego dwu latka. Pokryty masą cukrową, przełożony bitą śmietaną i między biszkoptem a masą cukrową posmarowany warstwą kremu maślanego. krem maślany wystarczający na obsmarowanie cienką Zobacz więcej
Człowiek ma czasami urodziny. Ja też. Chwalić się niespecjalnie jest czym, bo to już po raz ostatni dwójka z przodu. Za to spokojnie mogę pochwalić się tortem, na który przepis pożyczyłam sobie od Zobacz więcej
Nadszedł tortowy weekend. Okazji do pieczenia mam mnóstwo- imieniny cioci, babci, dziadka, drugiej cioci. Postanowiłam zamiast kwiatka podarować solenizantom torty. Tym razem zamiast tradycyjnych Zobacz więcej
Jakoś zawsze odstraszał mnie ten krem, nie wiem czy przez białka czy może przez te obijanie na parze.....dopiero od niedawna bardzo często robię krem maślany na Bezie Szwajcarskiej. Naprawdę pyszny a Zobacz więcej
czyli ok. 35-40 minut. Czekolady rozpuściłam w 2 miskach na parze, oddzielnie mleczną i białą, do każdej z czekolad wlałam 250 ml zimnej śmietany (na początku dodając niewielką jej ilość i mieszając Zobacz więcej
powierzchnię. Udekorować tort wiśniami w syropie rumowym. Dodatkowo posypcie startymi wiórkami czekoladowymi. SMACZNEGO! Wiśnie z rumem - wspaniałe do ozdabiania tortów i ciast. Mięsiste, wydrylowane Zobacz więcej
był zachwycony :) Deser fajnie wygląda i do tego jest pyszny. Polecam! Potrzebujemy (na trzy małe porcje): ciastka Oreo (lub inne ciemne kruche ciastka) śmietanę kremówkę 36 % 250 ml 2 banany 1,5 Zobacz więcej
Kawałek tortu jeszcze nikomu nie zaszkodził. Robiąc porządek w zdjęciach, znalazłam parę tortów, których jeszcze Wam nie pokazywałam. Są tu naprawdę różne torty, na różne okazje. Oto najstarszy tort, Zobacz więcej
ciasteczek typu delicje z musem czekoladowym dodatkowo: 4 łyżki bitej śmietany łyżka gorzkiego kakao wisienki koktajlowe Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier a Zobacz więcej
Z okazji urodzin mamy mojego A. powstał tym razem tort brzoskwiniowy. Jest bardzo delikatny, bo brzoskwinie z puszki nie są specjalnie wyraźne w smaku i według mnie bardzo dobrze nadaje się na Zobacz więcej
min. Następnie przelac syrop do owoców i całość dokładnie zmiksować, na koniec wmieszać żalatynę. Włożyć mus do lodówki. Przygotować krem, ubijając zimną śmietanę, a 2 tabliczki czekolady Zobacz więcej
Pola ma już 3 miesiące. Z tej okazji powstał cudownie malinowy tort:) Żadnych ciężkich kremów, tylko lekka śmietanka i owoce:) Składniki na biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki Zobacz więcej
wodę,likier, kakao i masło oraz część cukru (ok 115g). Całość podgrzewać na parze do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Zdjąć z ognia i wystudzić. Żółtka ubić na puszysty krem. Połączyć je Zobacz więcej
Dla M. Bez zbędnych słów, ale z całego serca: wszystkiego co najlepsze! :) W towarzystwie moim, kotów i paru świeczek na pysznym torcie mojego autorstwa: Tort jest bogaty w smaku, ale jednocześnie Zobacz więcej
stopni, na papier do pieczenia wyłożony na blaszce wykładamy ciasto - możecie łyżką, jednak się klei. Osobiście polecam nałożyć ciasto do rękawa cukierniczego czy szprycy i przy użyciu dość szerokiej Zobacz więcej
Deser wszyscy znają i mało kto nie lubi. Zatem ubrany w formę tortu również wszystkim smakuje. Biszkopt, kawa, migdałowy likier, bita śmietana i mascarpone. Dodałam również wiśnie z konfitury, choć Zobacz więcej
i niecała połowa brzoskwini z puszki. Wykonanie: Blachę do pieczenia biszkoptu okładamy papierem do pieczenia. Na parze topimy czekoladę - Mały rondelek umieszczamy na palniku kuchenki wlewamy do Zobacz więcej
. Tort Gutenberg Ciasto: 180 g czekolady pełnej gorzkiej (rozpuszczonej w rondelku na parze) 120 g miękkiego masła 200g cukru pudru szczypta soli 1 łyzeczka esencji waniliowej 120g mąki 4 jajka 1 Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Tort Gutenberg

Tort Gutenberg 690

0
wody. Ubić mikseremdo białej konsystencjiżółtka z cukrem. Dodać żelatynę. Na parze w garnuszku rozpuścić razemczekolade gorzką imleczną, dodającrum. Ostudzić rozpuszczoną czekoladę i wymieszać z Zobacz więcej