tort z warstwą chrupką

mnie większej okazji do zrobienia tortu nie potrzeba... Ten wymarzyłam sobie na białym biszkopcie, nasączonym malibu, z warstwą truskawkowej żelki, z chrupką z wafelków w białej czekoladzie, z Zobacz więcej
szpinak. Do podsmażonego kurczaka dodaję czosnek i szpinak. Przesmażam razem. W miseczce kruszę fetę. Układam w wysmarowanym masłem naczyniu: 1/3 makaronu, -1/3 pokruszonej fety, -posypuję ziołami, Zobacz więcej
--------------------------------------------------------------------------------------------- Lubicie chlebek chrupki? Ja bardzo, a szczególnie z hummusem i ogórkiem lub grubą warstwą masła Zobacz więcej
joanna
joanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik od kuchni
pralinowy torcik

pralinowy torcik 624

0
fistaszkowe) 80g drobniutko pokruszonych chrupków (płatki śniadaniowe, pszenne lub kukurydziane, pokruszone wafle do lodów, ewentualnie drobno tłuczone orzechy laskowe) czekoladę rozpuścić w bain Zobacz więcej
, gdy na wierzchu będzie dobrze wypieczona, chrupka a po zanurzeniu patyczka wewnątrz nieco ciągnąca, ale nie mokra (patyczek nie powinien być mokry i obklejony). Upieczoną bezę pozostawić do Zobacz więcej
naponczowany blat. Wierzch stanowi druga warstwa ciemnego kremu. Tort wyrównujemy i wstawiamy na chwilę do lodówki by "złapał fason". ponadto do dekoracji: 170g orzeszków ziemnych podpieczonych i Zobacz więcej
a tort smakował wszystkim zaproszonym gościom :) Przepis na bezę mam od mojej Mamy. Jest to inny rodzaj bezy niż popularna Pavlova. Pavlova jest z zewnątrz krucha, a w środku miękka i ciągnąca. Zobacz więcej
feliks
feliks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegańskie Wesele
Tort nowoczesny

Tort nowoczesny 296

1
się na przełamaniu konwencji jaką jest przekładanie kolejnych warstw biszkopta kremami. Dowiedziałem się tego od wujka google. W każdym razie konwencja taka, że na dole warstwa chrupka z cienką Zobacz więcej
Czyli tort na Dzień Mamy. Tym razem to ja, mama wspaniałej trójki zrobiłam specjalnie na ten dzień, do poobiedniej kawy ( dla dzieci "ichnia kawa") tort. Tort dla dzieci i męża. Nie pomyślcie, że nie Zobacz więcej
Imprezowe przekąski to świetna alternatywa dla klasycznych ciepłych posiłków. Powiem szczerze, że gdy ja zjadłam dwie małe porcyjki moich wieżyczek, poczułam sytość. Tak więc z czystym sercem polecam Zobacz więcej
To moja pierwsza Pavlova i muszę się pochwalić, że wyszła przepyszna :) Niebiańska słodycz przełamana została frużeliną wiśniową i gorzką czekoladą. Chrupka beza z piankowym wnętrzem zachwyciła moją Zobacz więcej
o to, by uzyskać "karmelowe drobinki", które chrupią w ustach i nadają chrupką teksturę. 3. Po wystudzeniu masę śmietanowo – jajeczną zmiksować z masłem na gładko. Wstawić do lodówki.* Wykonanie: Zobacz więcej
oczywiście składniki można dowolnie zmieniać, zastępując swoimi ulubionymi składnikami. Granola po upieczeniu ma złocisty kolor i ma fajną chrupką strukturę :) Składniki: 1 szklanki płatków owsianych Zobacz więcej
dni (może dłużej - nie sprawdzałam). To smarowidło idealne i do wszystkiego! Na tosty, placki, makaron (dodać do ciepłego makaronu i wymieszać), owsiankę (zamieni zwykłą w czekoladową!), torty, Zobacz więcej
Pyszny tort na bazie inspiracji tortu czekoladowego Bożeny Sikoń i propozycji Galerii Tortów Artystycznych. Delikatny mus czekoladowy komponuje się z glazurowanymi gruszkami z cynamonem i rumem. Zobacz więcej
się ciasto. Wykonanie: 1. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i masło. 2. Zmiel migdały i wafelki na mniejsze kawałki (nie na mąkę, bo ta warstwa ma być chrupka). 3. 22 cm tortownicę wyłóż folią Zobacz więcej
2 białka 20 g cukru chrupka: 120 g czekolady deserowej 55 proc. 90 g mocno zmielonych orzechów laskowych 90 g prażynki (mogą być pokruszone wafle do lodów, płatki śniadaniowe) ganasz kardamonowy: 200 Zobacz więcej
udane ciasteczka. Długo zachowują świeżość. Smakują zaskakująco, na zewnątrz chrupka warstwa kukurydziana, w środku wilgotna warstwa migdałowo – kokosowa. Smakowały każdemu, kto ich spróbował. Z Zobacz więcej