toska

ZOBACZ TAKŻE:

Zdecydowanie zbyt wysoka temperatura w mojej kuchni skutecznie mnie odciąga od wszelkich kulinarnych eksperymentów, a apetyt mam jedynie na zimną wodę. Jednak wczorajsza mała rodzinna uroczystość Zobacz więcej
To się okaże :) Mamy rodzynka wśród naszego zwierzyńca ;) Dziś kupiłyśmy z Kinią króliczka :) Tak się zastanawiam kto jeszcze powiększy grono zwierzątek.... chodzą słuchy o papugach :D czas pokaże ;) Zobacz więcej
Tosiek to synek mojej siostry stryjecznej Hani, którego mam zaszczyt być mamą chrzestną. Chłopak dziś robił swoją pierwszą w życiu imprezkę urodzinową. Wynajął super modne miejsce, zaprosił kilku Zobacz więcej
Bułeczki autystyczki – specjalnie dla Tośka. Bez glutenu, bez laktozy, bez jaja i bez drożdży. Co najważniejsze – ZJEDZONE. Dla wtajemniczonych – dzieciaki autystyczne nie wszystko chętnie jedzą. Dwa Zobacz więcej
acieslak36
acieslak36 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
włoski garnuszek
Cleb toskański

Cleb toskański 14

Tu proverai sí come sa di sale lo pane altrui (...) (Dante, Paradiso, XVII, 58-59)[i] Jest połowa czerwca Roku Pańskiego 1300. Wśród priorów wybranych do rządzenia Florencją przez okres dwóch miesięcy Zobacz więcej
Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Tomka
Chleb toskański bez soli

Chleb toskański bez soli 13

Chleb toskański bez soli - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te miejsca polecam Moim Zobacz więcej
O sałatce taco czytałam kilka razy w różnych amerykańskich książkach. Byłam jej bardzo ciekawa, bo jakoś nie mieściło mi się w głowie połączenie sałaty z nachosami. Czego to jednak Amerykanie nie Zobacz więcej
Dwa Miejsca
Dwa Miejsca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dwa Miejsca
DWA MIEJSCA w Toskanii

DWA MIEJSCA w Toskanii 41

W Toskanii warto zjeść w zasadzie wszystko. Knajpki i restauracje czają się za każdym rogiem. Nasz cały 4-dniowy wyjazd kręcił sie wokół jedzenia i chyba ani razu się nie rozczarowałyśmy. To jest Zobacz więcej
Gospodyni Miejska
Gospodyni Miejska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gospodyni Miejska
Fasolka po toskańsku

Fasolka po toskańsku 38

Składniki: 2 puszki białej fasoli konserwowej (każda po 540 g - waga netto); 2 duże ząbki czosnku; 2 duże, dojrzałe pomidory; 2 puszki krojonych pomidorów w zalewie (każda po 400g - waga netto wraz z Zobacz więcej
Bodylicious
Bodylicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bodylicious
toskański sos dyniowy

toskański sos dyniowy 6

Dynia (bardzo zasłużenie) na nowo oczarowuje mnie i zaskakuje. Jakież to wszechstronne warzywo! W związku z tym dziś dzielę się wymyślonym wczoraj przeze mnie przepisem na sos toskański z makaronem. Zobacz więcej
~http://spis-moichdiet.blog.onet.pl/ 29 czerwca 2012 o 11:26 smakowite i proste trzeba bedzie sprobowac Odpowiedz Zobacz więcej
Mdelicious
Mdelicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mdelicious
Toskania - region i kuchnia

Toskania - region i kuchnia 54

Toskania zawsze była moim marzeniem. Miłość do tego regionu zrodziła się już gdy byłam w liceum, zaraz po tym, jak obejrzałam film Pod słońcem Toskanii. Zgłębiałam wiedzę i podróżowałam po mapie Zobacz więcej
Toskania to moja odwieczna miłość, dotychczas niestety niespełniona, choć powtarzam sobie co rusz, że w tym roku znajdę już na pewno czas na wyjazd! Choć nigdy ten regiony Włoch nie zostały przeze Zobacz więcej
Pączki, chrust, faworki, oponki i karnawałowe róże – genialne słodkości, które królują na naszych stolach w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Dziś mam dla Was przepis na Cenci – chrupiące, Zobacz więcej
Kuchnia włoska Składniki pół szklanki białej fasoli 1 por gałązka selera naciowego 1 cebula główki włoskiej kapusty plaster dyni 2 ziemniaki 2 pomidory kilka gałązek natki liść laurowy 10 listków Zobacz więcej
Kalejdoskop Renaty
Kalejdoskop Renaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kalejdoskop Renaty
Noclegi w Toskanii

Noclegi w Toskanii 43

Toskania to jeden z najpiękniejszych regionów włoskich. Jest chyba pierwszą miłość turystów, którzy przybywaj do Włoch po raz pierwszy. Złoto, czerwień, brąz, zieleń. Do tego błękit nieba. Kolory Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Toskania, cz.4

Toskania, cz.4 191

W środę rano wybieram się na targ w Sienie. Niestety jestem lekko (by nie powiedzieć mocno…) rozczarowana : zaledwie kilka straganów z produktami spożywczymi, a cała reszta (80%) to odzież, ręczniki, Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Toskania 2013 – cz. I

Toskania 2013 – cz. I  54

Właśnie mija miesiąc od naszego powrotu z Toskanii… Wertuję mój ‘dzienniczek’ z podróży, przeglądam kolejne zdjęcia i mobilizuję się, by nareszcie dokończyć ten obiecany, toskański wpis. W tym roku Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Toskania 2013 – cz.2

Toskania 2013 – cz.2 55

Jednym z celów tegorocznych wojaży po Toskanii było Montalcino – kolebka jednego z bardziej znanych i osławionych włoskich win – Brunello di Montalcino. Podczas ostatniej podróży nie udało mi się Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: