tosty francuskie z serem

Do tostów francuskich świetnie nada się czerstwe pieczywo. Właśnie takiego użyłam do przygotowania śniadania na ciepło. Polecam serdecznie! Składniki: 2 kromki chleba 1 jajko + łyżka mleka sól, pieprz Zobacz więcej
jajku i kładziemy na patelnie. Jak kromki zaczną się rumienić odwracamy i układamy na wierzch ser. Przykrywamy patalnię, aż ser się rozpuści, atosty przyrumienią. Wykładamy na talerze i zajadamy! Zobacz więcej
Tosty francuskie to świetna opcja na szybkie i naprawdę pożywne śniadanie. Już jakiś czas temu przygotowywałam tosty (m.in. ze szparagami), ale tym razem postanowiłam je nafaszerować. Postawiłam na Zobacz więcej
Piekielnie sycące i diablo kaloryczne. Mięciutkie, ciągnące się i chrupiące jednocześnie. Delikatnie mleczne i zdecydowanie serowe. Moje francuskie tosty z przypieczonym żółtym serem. Złote tosty – Zobacz więcej
Składniki: 4 kromki chleba tostowego pół szklanki mleka 1 jajko pieprz, sól 2 plasterki szynki kilka plasterków sera żółtego Przygotowanie: Mleko wlewamy do jednej miseczki, do drugie wbijamy jajko Zobacz więcej
Nie macie pomysłu na śniadanie,kolację czy po prostu przekąskę? Lubicie kanapki na ciepło? Jeśli tak, to macie problem z głowy. Polecam tosty francuskie z mortadelą i serem. I co ważne, można Zobacz więcej
Niedzielne śniadanie. Niby zwykłe tosty, ale nieco inaczej, zrolowane i obsmażone w jajku jak tosty francuskie. Mała odmiana, a cieszy i smakuje :) Składniki (na 2 porcje): 2 długie kromki Zobacz więcej
Z dań śniadaniowych najbardziej oprócz jajek w koszulce lubię francuskie tosty w wersji z serem pleśniowym i słodką nutą. Takie tosty ni to słodkie, ni to wytrawne. Zaletą jest szybkie wykonanie dania Zobacz więcej
" Niedziela, moja ulubiona część tygodnia. Zdecydowanie! Gdyby jeszcze tak, kalendarz nie pękał w szwach, och jak było by cudownie! Ale mimo wszystko, niedzielne śniadanie mi się zdecydowanie należy Zobacz więcej
Tosty francuskie i wszelkiego rodzaju grzanki z patelni kojarzą mi się z dzieciństwem. Mam do nich ogromny sentyment i lubię do nich wracać, jednak teraz jakoś bardziej niż w dzieciństwie zwracam Zobacz więcej
Francuskie tosty jadam od małego, chociaż u mnie w domu nazywało się to po prostu bułką w jajku. O tym, że stara dobra bułka w jajku nazywa się finezyjnie francuskim tostem dowiedziałem się dopiero Zobacz więcej
wszystkim. Z tego co widać było na facebookowych grupach oraz na profilu firmy nie tylko ja miałem takie wrażenie, że jest coś nie tak. Na szczęście firma szybko zareagowała i zmieniła recepturę. Z Zobacz więcej
Dzisiaj szybciutko bo maly marudzi troszke. Jest nie po indyjsku (no chyba ze policzymy chilli dodane do jajka). Pyszne sniadanko wykonane w 10 minut. Francuskie tosty z serem nadziewanym zurawina, Zobacz więcej
Kolejny fajny i szybki pomysł na pyszną i sycącą przekąskę. Tradycyjny chleb w jajku pod finezyjną nazwą tostów francuskich nabiera całkiem innej barwy. Dzięki dodatkom i sposobie wykonania także i Zobacz więcej
. Zaś garść tartego sera Gouda podkręca tylko tę idealną kompozycje smaku. Nadal się zastanawiacie? No cóż - kiedy już się zdecydujecie będziecie mieli sobie za złe, że zwlekaliście tak długo. Zobacz więcej
Tosty francuskie są pysznym pomysłem na weekendowe śniadanie. Nadziewane karmelizowanym jabłkiem i serem brie, w skorupce z jajek, śmietanki i cynamonu nie są za słodkie i świetniekomponująsię z Zobacz więcej
! Tosty francuskie – wiadomo reaktywacja dla starej bagietki, zeschłych tostów. A u mnie wersja de lux, tyle, że na szybko, dlatego bez jajka. Dzięki smażeniu tostów na patelni teflonowej nie używałam Zobacz więcej
bez dziecka bezcenna. Był też drugi plus całej przygody - wróciłam pełna energii i z chęcią działania. Na horyzoncie jest kilka ciekawych projektów i nie mogę się doczekać, by się nimi podzielić. Do Zobacz więcej
pyszne! Jesli tylko macie okazję kupić taki serek zróbcie to koniecznie- jeśli nie mozecie użyć innego koziego sera, bez grillowania/ smażenia i po prostu pokruszyć go na tost- myślę, że efekt Zobacz więcej
Croque monsieur to tost francuski zrobiony z sera gruyere i szynki, zapieczonych pomiędzy dwiema kromkami chleba. Danie bardzo typowe dla francuskich bistro. Jego nazwę po polsku możemy określić jako Zobacz więcej