tosty francuskie z serem

Do tostów francuskich świetnie nada się czerstwe pieczywo. Właśnie takiego użyłam do przygotowania śniadania na ciepło. Polecam serdecznie! Składniki: 2 kromki chleba 1 jajko + łyżka mleka sól, pieprz Zobacz więcej
jajku i kładziemy na patelnie. Jak kromki zaczną się rumienić odwracamy i układamy na wierzch ser. Przykrywamy patalnię, aż ser się rozpuści, atosty przyrumienią. Wykładamy na talerze i zajadamy! Zobacz więcej
Tosty francuskie to świetna opcja na szybkie i naprawdę pożywne śniadanie. Już jakiś czas temu przygotowywałam tosty (m.in. ze szparagami), ale tym razem postanowiłam je nafaszerować. Postawiłam na Zobacz więcej
Piekielnie sycące i diablo kaloryczne. Mięciutkie, ciągnące się i chrupiące jednocześnie. Delikatnie mleczne i zdecydowanie serowe. Moje francuskie tosty z przypieczonym żółtym serem. Złote tosty – Zobacz więcej
na drugą stronę, a na wierzch tosta kładziemy ser i szynkę. Gdy druga strona również się zrumieni tosty składamy, kroimy na pół i podajemy. Post Tosty francuskie z szynką i serem pojawił się poraz Zobacz więcej
Nie macie pomysłu na śniadanie,kolację czy po prostu przekąskę? Lubicie kanapki na ciepło? Jeśli tak, to macie problem z głowy. Polecam tosty francuskie z mortadelą i serem. I co ważne, można Zobacz więcej
Niedzielne śniadanie. Niby zwykłe tosty, ale nieco inaczej, zrolowane i obsmażone w jajku jak tosty francuskie. Mała odmiana, a cieszy i smakuje :) Składniki (na 2 porcje): 2 długie kromki Zobacz więcej
Z dań śniadaniowych najbardziej oprócz jajek w koszulce lubię francuskie tosty w wersji z serem pleśniowym i słodką nutą. Takie tosty ni to słodkie, ni to wytrawne. Zaletą jest szybkie wykonanie dania Zobacz więcej
" Niedziela, moja ulubiona część tygodnia. Zdecydowanie! Gdyby jeszcze tak, kalendarz nie pękał w szwach, och jak było by cudownie! Ale mimo wszystko, niedzielne śniadanie mi się zdecydowanie należy Zobacz więcej
Tosty francuskie i wszelkiego rodzaju grzanki z patelni kojarzą mi się z dzieciństwem. Mam do nich ogromny sentyment i lubię do nich wracać, jednak teraz jakoś bardziej niż w dzieciństwie zwracam Zobacz więcej
Francuskie tosty jadam od małego, chociaż u mnie w domu nazywało się to po prostu bułką w jajku. O tym, że stara dobra bułka w jajku nazywa się finezyjnie francuskim tostem dowiedziałem się dopiero Zobacz więcej
Już na wstępie informuję, że nie, nie zmieniłem swoich poglądów i ciągle jestem weganem (weganinem?).Sama nazwa o niczym nie świadczy. Tak samo smak użytych odzwierzęcych odpowiedników nie jest Zobacz więcej
Dzisiaj szybciutko bo maly marudzi troszke. Jest nie po indyjsku (no chyba ze policzymy chilli dodane do jajka). Pyszne sniadanko wykonane w 10 minut. Francuskie tosty z serem nadziewanym zurawina, Zobacz więcej
Kolejny fajny i szybki pomysł na pyszną i sycącą przekąskę. Tradycyjny chleb w jajku pod finezyjną nazwą tostów francuskich nabiera całkiem innej barwy. Dzięki dodatkom i sposobie wykonania także i Zobacz więcej
. Zaś garść tartego sera Gouda podkręca tylko tę idealną kompozycje smaku. Nadal się zastanawiacie? No cóż - kiedy już się zdecydujecie będziecie mieli sobie za złe, że zwlekaliście tak długo. Zobacz więcej
Tosty francuskie są pysznym pomysłem na weekendowe śniadanie. Nadziewane karmelizowanym jabłkiem i serem brie, w skorupce z jajek, śmietanki i cynamonu nie są za słodkie i świetniekomponująsię z Zobacz więcej
! Tosty francuskie – wiadomo reaktywacja dla starej bagietki, zeschłych tostów. A u mnie wersja de lux, tyle, że na szybko, dlatego bez jajka. Dzięki smażeniu tostów na patelni teflonowej nie używałam Zobacz więcej
bez dziecka bezcenna. Był też drugi plus całej przygody - wróciłam pełna energii i z chęcią działania. Na horyzoncie jest kilka ciekawych projektów i nie mogę się doczekać, by się nimi podzielić. Do Zobacz więcej
Chyba juz wspominałam o tym, że bardzo lubię weekendowe śniadanka- niespieszne, z dużym kubkiem kawy albo herbaty i z różnymi pysznościami. Tym razem padło na wytrane tosty francuskie do których Zobacz więcej
Croque monsieur to tost francuski zrobiony z sera gruyere i szynki, zapieczonych pomiędzy dwiema kromkami chleba. Danie bardzo typowe dla francuskich bistro. Jego nazwę po polsku możemy określić jako Zobacz więcej