towarów

ZOBACZ TAKŻE:

grafika: Bangko Sentral ng PilipinasPisałem ostatnio o pozytywnych wrażeniach wywiezionych z Polski. Celowo nie poruszyłem wtedy jednego tematu. A jest kwestia, która każdego dnia nas zdumiewała: Zobacz więcej
Ubiegły weekend upłynął nam pod znakiem wolnowara:) W sobotę najpierw na obiad był schab w sosie własnym - jedna z najczęściej przygotowywanych przeze mnie potraw w wolnowarze ( przepis znajdziecie Zobacz więcej
Dzisiaj może mało wykwitnie, ale za to smacznie, szybko i tanio, czyli 3-składnikowy kurczak po hawajsku:) Uwielbiam nieskomplikowane dania z małą ilością składników, dlatego postanowiłam wypróbować Zobacz więcej
Dzisiaj smak dzieciństwa. Danie wbrew pozorom łatwe w przygotowaniu, więc próbujcie i smakujcie:) Ocena: Zrazy wyszły bardzo dobre, mięso było delikatne i soczyste. Polecam:) Składniki (4-5 osób): 1/2 Zobacz więcej
W takie dni, jak dzisiaj jedyne o czym marzę, to zaszyć się w domu na kanapie opatulona ciepłym kocykiem, bo sama myśl wyjścia na dwór przyprawia mnie o zimne dreszcze. W właśnie w takie dni, miska Zobacz więcej
Białowieża Towarowa jeszcze dekadę temu była opuszczonym dworcem w opłakanym stanie. Dziś działa tu elegancka restauracja i mieszczą się stylowe kwatery. Miejsce jest niezwykle urokliwe. Znajduje się Zobacz więcej
Kilka dni temu minął rok od zakupu przeze mnie wolawaru i założenia tego bloga. Z tej okazji postanowiłam spróbować czegoś zupełnie nowego, czego jeszcze nie robiłam:) Mój blog powstał trochę z Zobacz więcej
Lululemon
Lululemon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
my morning melody
#77 Dla amatorów parowarów.

#77 Dla amatorów parowarów. 785

To nie pomyłka - w tym cieście naprawdę nie ma jajek, ani cukru (nie licząc tego z dżemu), a nawet tłuszczu, a mimo to wyrasta, jest delikatne, wilgotne i słodkie. Z ilości podanych poniżej otrzymamy Zobacz więcej
Kurczak teriyaki to jedno z ulubionych dań M. Jeśli ma do wyboru cokolwiek innego, a kurczaka teriyaki to wybierze kurczaka teriyaki (no chyba, że to bigos, bo bigos wygrywa zawsze, z każdym daniem, o Zobacz więcej
Owsianka to nasze ulubione śniadanie jesienno-zimowe, rozgrzewające i pożywne, a w dodatku w wolnowarze robi się samo. Nastawiasz przed spaniem, a rano budzi Cię zapach cynamonu i dyni....mmmm mniam Zobacz więcej
Kurczak teriyaki to jedno z ulubionych dań M. Jeśli ma do wyboru cokolwiek innego, a kurczaka teriyaki to wybierze kurczaka teriyaki (no chyba, że to bigos, bo bigos wygrywa zawsze, z każdym daniem, o Zobacz więcej
W niedzielę przed południem postanowiliśmy wybrać się całą rodziną na basen i wiadomo jak to po basenie wszyscy zmęczeni i dzieci głodne. Stąd zrodził się pomysł na polędwicę wieprzową, wystarczyła Zobacz więcej
Henia
Henia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczki mojej kuchni
Ryż w kurkowym towarzystwie.

Ryż w kurkowym towarzystwie. 12

Sezon na kurki zaczął się na dobre. Trzeba wykorzystać okazję a szczerze mówiąc, to jestem grzybiarą na wylot ( w sensie przerabiania i konsumowania, zbierać to najwyżej na targowisku). Chętnie Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Szynkowarowe chorizo

Szynkowarowe chorizo 633

Zdaję sobie sprawę, że ta odmiana odbiega od tej kiełbasy, prawdopodobnie rodem z kraju matadorów, dlatego tak ją nazwałem. Chorizo właściwe nie jest poddawane takiej termicznej obróbce, ale nie każdy Zobacz więcej
Po makaronach, lazaniach i innych takich przyszedł czas na pizzę:) OK dzisiaj nie będę się zbytnio rozpisywać i przejdę od razu do sedna:)) Ocena: Pyszna:) Nie sądziłam, że się uda no, ale zawsze Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Szynkowarowe przeboje

Szynkowarowe przeboje 214

Szynkowarowe przeboje Szynkowary, zakupiłem trzy sztuki, z myślą o zrobieniu z jednej sztuki, zamorskiego prezentu. Prezent wręczony, ale obdarowany nic nie "nadaje w temacie" więc Go nie katuję(na Zobacz więcej
Jak zwykle makaron jest idealnym rozwiązaniem na pyszne i szybkie danie. Z dodatkiem warzyw, jeszcze pyszniej smakuje ;) Składniki 400 g ulubionego makaronu 200 g brokułu 2 łyżki oleju 1 mała cebula Zobacz więcej
W naszym domu wszyscy uwielbiają gołąbki. Jedni jedzą tylko sam farsz z sosem, inni bez sosu, a ja i M. w całości:) To jedno z tych dań pewniaków, bo wiadomo, że nikt nie będzie wybrzydzał i każdy Zobacz więcej
Klasyk :) Szczerze to już robiłam ze 3 razy w wolnowarze i nie miałam zamiaru dodawać na bloga. Stwierdziłam, że to danie zbyt oczywiste, takie trochę stołówkowe. Co sprawiło, że zmieniłam zdanie? Zobacz więcej
Potrawa mojego i pewnie waszego dzieciństwa, pyszna i prosta. Od razu się do czegoś przyznam;) W przepisach, które znalazłam było napisane "gotować 3-4 godziny na low" i bardzo chciałam się tego Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: